Aalto-yliopisto

Miten johtaminen voi lisätä audiovisuaalisen alan tasa-arvoa?

Jaa

Tervetuloa seuraamaan pyöreän pöydän keskustelua 5. lokakuuta. Mukana on av-alan johtajia ja poliitikkoja, ja tilaisuuteen voi osallistua joko paikan päällä KokoTeatterissa tai verkossa.

Aika: 5. lokakuuta 2021 kello 9.30–10.30 
Paikka: KokoTeatteri, Hämeentie 3, Helsinki & livestriimaus 

Useat kyselyt ovat osoittaneet, että suomalainen av-ala on kaukana tasa-arvoisesta: naiset ovat miehiin verrattuna huonommin palkattuja, työllistyvät heikommin ja saavat vähemmän henkilökohtaista apurahaa tai tuotantorahaa.  

Suomalainen av-ala on voimakkaan riippuvainen julkisesta rahoituksesta, mutta sen vaikutuksia tasa-arvoon ei tunneta. Siksi Aalto-yliopiston elokuva- ja lavastustaiteen laitoksen Action! -hanke kokoaa poliittiset päättäjät, virkamiehet ja av-alan johtajat saman pöydän ääreen pohtimaan julkisen rahoituksen roolia ja sitä, miten av-alan tasa-arvoa johdetaan 2020-luvun Suomessa.  

Mukana ovat tasa-arvoministeri Thomas Blomqvist, Yleisradion hallituksen varapuheenjohtaja Katri Viippola, kulttuuriasiainneuvos Laura Mäkelä, kansanedustaja Veronika Honkasalo, Yle Draaman tilaaja Elina Pohjola, Suomen elokuvasäätiön johtaja Lasse Saarinen, Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskuksen johtaja Ulla Simonen sekä Business Finlandin tuotepäällikkö Merja Salonen. Puhetta johtaa Women in Film and Television Finlandin varapuheenjohtaja  Marjaana Mykkänen.  

 Av-alan tasa-arvolla on merkitystä muillekin kuin tekijöille.  

”Uutismedia, elokuvat ja televisio ovat keskeinen osa suomalaisten arkea – ne tarjoavat kuvaa siitä, kuka johtaa, kuka saa työpaikan ja kuka jää kuvan ulkopuolelle 2020-luvun Suomessa ja maailmassa”, sanoo projektitutkija Nina Maskulin Aalto-yliopistosta 

Tervetuloa mukaan seuraamaan keskustelua Zoomissa tai paikan päälle KokoTeatteriin. Tilaan mahtuu 50 ilmoittautunutta, tila on esteetön.  

Striimauslinkki päivittyy Action! -hankkeen sivuille (https://www.aalto.fi/fi/elokuvataiteen-ja-lavastustaiteen-laitos-elo/action-hankkeen-tapahtumat) ennen tilaisuutta. Tallenne on nähtävillä 31.toukokuuta.2022 asti. 

Ilmoittaudu: https://link.webropol.com/ep/tasaarvonjohtaminen

Lisää keskusteluja syksyn aikana 

Action! -hankkeen audiovisuaalisen alan tasa-arvoa käsittelevät pyöreän pöydän keskustelut jatkuvat syksyllä 2021. Mukana on alan yritysten, yhteisöjen ja ammattilaisten edustajia, ja aiheina ovat alan työkulttuuri ja kilpailun edellytykset.  
 
Keskustelua käydään muun muassa siitä, miten hyvä työkulttuuri rakennetaan, mitä alan yritykset ja yhteisöt tarvitsevat voidakseen vastata kansainväliseen kilpailuun ja kysymykseen tuotanto-olojen tasa-arvosta, moninaisuudesta ja osallisuudesta, mitkä ovat työllistymisen mahdollisuudet ja esteet sekä elokuvan ja television esitysten representaatiot sukupuolista, iästä, kielestä ja etnisyydestä. 

Keväällä 2022 järjestetään myös työpajoja naisten työllistymiseen vaikuttavista tiedostamattomista ennakkoluuloista ja stereotypioista. 

Tervetuloa! 

Action! -hankkeen tavoitteena on edistää ammattinaisten työllistymistä audiovisuaalisella alalla, kehittää toimenpiteitä esteiden poistamiseksi ja tukea työllistämistoimia sektorilla. Euroopan sosiaalirahaston rahoittama kolmevuotinen hanke toteutetaan Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun elokuva- ja lavastustaiteen laitoksen ja Women in Film and Television Finland (WIFT Finland) ry:n välisenä yhteistyönä. Action! -hankkeen tapahtumissa noudatetaan ekologisesti kestävän audiovisuaalisen tuotannon periaatteita (Ekosetti). 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektitutkija Nina Maskulin
Action! Audiovisuaalisen alan tasa-arvon ja työllistymisen hanke
puh. 050 476 2268
nina.maskulin@aalto.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aalto-yliopisto
Aalto-yliopisto
PL 18000
00076 AALTO

09 47001, viestinta@aalto.fihttp://aalto.fi

Aalto-yliopistossa tiede ja taide kohtaavat tekniikan ja talouden. Rakennamme kestävää tulevaisuutta saavuttamalla läpimurtoja avainalueillamme ja niiden yhtymäkohdissa. Samalla innostamme tulevaisuuden muutoksentekijöitä ja luomme ratkaisuja maailman suuriin haasteisiin. Yliopistoyhteisöömme kuuluu 12 000 opiskelijaa ja yli 4000 työntekijää, joista 400 on professoreita. Kampuksemme sijaitsee Espoon Otaniemessä.  

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aalto-yliopisto

Ikuinen liike on mahdollista – Aalto-yliopiston Kylmälaboratoriossa havainnoitiin kahden fysiikan lait haastavan aikakiteen välistä vuorovaikutusta10.6.2022 12:35:47 EEST | Tiedote

Aikakiteet ovat aineen olomuoto, jossa hiukkaset liikkuvat ikuisesti toistuvassa rytmissä ilman ulkopuolista energiaa. Tutkijat onnistuivat luomaan Aalto-yliopiston Kylmälaboratoriossa kaksi aikakidettä ja tarkkailemaan niiden välistä vuorovaikutusta. Tulevaisuudessa aikakiteitä voi hyödyntää erilaisissa laitteissa, kuten kvanttitietokoneiden muistina.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme