Kirjapaja

Miten kirkko tukee lasten ja nuorten kasvua globaalien kriisien keskellä?

Jaa
Huomenna kaikki on paremmin -uutuuskirja kysyy, millainen on kirkon kasvatuksen tulevaisuus: millä tavoin kristillinen elämäntapa edistää hyvää elämää ja ylläpitää toivoa monenlaisten uhkakuvien keskellä.Miten voimme globaalin ekokriisin kynnyksellä tukea lasten ja nuorten kasvua? Kuinka luomme valmiuksia ekologisesti viisaalle elämäntavalle? Millaista on hyvä elämä uhkakuvien keskellä, kysyy teologi, kirkon kasvatuksen ja jumalanpalveluksen johtaja Jarmo Kokkonen uutuuskirjassaan Huomenna kaikki on paremmin – Kirkon kasvatus toivon mahdollistajana (Kirjapaja 2023).

Kirkko näkee kasvatustyönsä kaikenikäisten ihmisten kokonaisvaltaisen kasvun mahdollistamisena. Työllä halutaan rakentaa lasten ja nuorten luottamusta elämän arvoon ja merkityksellisyyteen.

Jarmo Kokkonen huomauttaa, että nykyisessä maailmantilanteessa kirkon kasvatustyö tarvitsee suunnantarkistuksen: millainen muutos on tarpeen, jotta kasvatuksen piirissä voidaan uskottavasti pitää yllä toivoa erilaisten globaalien kriisien keskellä ja elämän rikkinäisyydestä, vaativuudesta, yksinäisyydestä, pahoinvoinnista ja aikuisten virheistä huolimatta? 

Kasvatuksen filosofisista perusteista ja olemuksesta keskustellaan Kokkosen mielestä liian vähän. Pelkkä työmuotojen kehittäminen ei riitä, vaan on kysyttävä, mitä ylipäänsä on hyvä kasvatus ja hyvä elämä. Tänä päivänä näitä kysymyksiä ei voida lähestyä irrallaan ekologisista kysymyksistä. Kirjassaan hän hahmottelee, mitä annettavaa kirkon kasvatuksella voisi olla yhteiskunnan näkökulmasta ja esimerkiksi ihmisoikeuksien toteutumisen kannalta.

Kokkonen etsii tapoja ehkäistä ulkopuolisuutta, opetella kokonaisvaltaista dialogisuutta elämässä ja kykyä harjoittaa ekologista mielikuvitusta suhteessa maailmaan, jossa kaikki on sidoksissa toisiinsa.

Huomenna kaikki on paremmin kutsuu keskustelemaan tulevien sukupolvien näköaloista. Se on ajankohtainen puheenvuoro kaikille, jotka työssään ja vapaa-ajallaan kohtaavat lapsia ja nuoria. 


Jarmo Kokkonen
työskentelee kirkon Jumalanpalvelus ja kasvatus -yksikön johtajana Kirkkohallituksessa. Hänet tunnetaan kasvatuksen ja sukupuolisensitiivisyyden asiantuntijana. Kokkonen on vantaalainen neljän lapsen isä.


Jarmo Kokkonen: Huomenna kaikki on paremmin – Kirkon kasvatus toivon mahdollistajana
Kansi Tomi Kujansuu
Kirjapaja 2023 | ISBN 978-952-354-726-1
E-kirja, ISBN 978-952-354-763-6
212 s. | 25.3

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kirjapaja
Kirjapaja
Sörnäistenkatu 1
00580 Helsinki

0968774530http://www.kirjapaja.fi

Kirjapaja julkaisee monipuolisia ja moderneja tietokirjoja elämäntaidon, hyvinvoinnin, kulttuurin, kasvatuksen ja yhteiskunnan aloilta. Tuotannossamme on edustettuna myös maailmankatsomuksellinen, hengellinen ja teologinen kirjallisuus ja kirkolliset kirjat.

Yhdessä Lasten Keskuksen ja Edukustannuksen kanssa olemme Publiva Oy.

Kirjapaja on kustantanut kirjoja jo vuodesta 1942.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kirjapaja

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme