Demos HelsinkiDemos Helsinki

Miten tehdä maailman kiinnostavimpia kaupunkeja? Re:vitalizing city tuo kaupunkigurut yhteen Helsingissä perjantaina 18.8.2017 15:00-17:30

Jaa

Kaupunkiympäristöt ovat muutoksessa. Yhteisölliset ja lyhyen tähtäimen urbaanit hankkeet kuten korttelijuhlat ja popup-palvelut luovat viihtyisämpää kaupunkia. Samaan aikaan kaupunkeihin suunnitellaan massiivisia rakennushankkeita. Miten Keski-Pasilan Tripla ja Sompasauna mahtuvat samaan kaupunkiin? Miten kaupungeissa otetaan huomioon kaupunkikehityksen eri tasot ja tehdään maailman kiinnostavimpia kaupunkeja, jotka hyötyvät Euroopan unionin investoinneista?

Kaupunkisuunnittelun jännitteistä ja Euroopan unionin tarjoamista mahdollisuuksista keskustellaan Demos Helsingin ja Euroopan komission Suomen-edustuston Re:vitalizing cities -tapahtumassa YIMBYcon2017-kaupunkifestivaaleilla Kalliolan Setlementtitalossa (Sturenkatu 11, Helsinki) perjantaina 18.8.2017 klo 15:00-17:30.

Tapahtumassa newyorkilainen kaupunkisuunnittelija, kirjailija ja tunnettu luennoitsija Mike Lydon antaa parhaimmat vinkkinsä, miten kaupunkia muutetaan ja Demos Helsingin kaupunkitutkija Kaisa Schmidt-Thome avaa kaupunkisuunnittelun jännitteitä.

“Ei saa käydä niin, että kaupungin fyysiset puitteet ja infra suunnitellaan erillään kaupunkilaisten elämän sisällöistä ja arjen ympyröistä. Siksi on äärimmäisen tärkeää löytää urbaani aktivismin ja institutionaalisen kaupunkikehityksen yhteiset intressit.” Kaisa Schmidt-Thome, vanhempi tutkija, Demos Helsinki.

Mukana keskustelemassa myös Juha Kostiainen YIT:stä, Olli Voutilainen Työ- ja elinkeinoministeriöstä, Timo Mäkelä Sitrasta, kaupunkiaktivisti ja vuoden yhteiskuntatieteilijä Pauliina Seppälä sekä suuri joukko kaupunkitutkijoita, -aktivisteja, -virkamiehiä ja -poliitikkoja.

Yhteyshenkilöt

Johannes Mikkonen
johannes.mikkonen@demoshelsinki.fi
0405694948

Tietoja julkaisijasta

Demos Helsinki
Mechelininkatu 3 D
00100 HELSINKI

040 748 0000http://www.demoshelsinki.fi/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Demos Helsinki

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme