Lapinjärven kunta

MITEN YMPÄRISTÖÄ PELASTAMALLA VOISI TIENATA RAHAA?

Jaa
Lapinjärvellä ohjataan nuoria kohti ympäristöä huomioivaa yrittäjyyttä. 4.11.2020 klo 16–18.30 Lapinjärven diginuokkarilla 13–29- vuotiaille suunnatussa työpajassa etsitään yhdessä kestäviä tapoja työllistyä yrittäjämäisesti ja samalla pelastaa ympäristöä.
Lasten luovuuspäivän ihmismandala Lukkarinpuistossa 2016
Lasten luovuuspäivän ihmismandala Lukkarinpuistossa 2016

Tilaisuudessa tarjotaan nuorille oma tila pohtia ja ideoida, miten he voisivat vaikuttaa ympäristömme hyvinvointiin. ”Ympäristön pelastaminen ja rahan tienaaminen yrittäjämäisesti eivät ole toisensa poissulkevia asioita, vaan ympäristön hyvinvoinnin edistämisestä voi löytyä liiketoimintamahdollisuuksia“, toteaa Hanna Jaakola, yksi työpajan vetäjistä.

Nuoret pääsevät selvittämään omia vahvuuksiaan, joista voi syntyä heille oma juttunsa auttaa ympäristöä ja työllistää itseään. Jaakola uskoo nuorten voimaan: “Jokaisella nuorella on omat vahvuutensa ja paikkansa maailmassa tuoda osaamisensa näkyviin. Koska yrittäjämäinen toiminta on tulevaisuuden megatrendi, haluamme tukea nuorten mahdollisuuksia työllistää itsensä kestävällä tavalla.”

Digityöpajan taustalla on Lapinjärven kunnan, Laurea-ammattikorkeakoulun ja Aalto-yliopiston yhteistyössä luotsaama Resurssiviisaaksi ihmislähtöisin keinoihin -hanke, jossa muun muassa tuetaan paikallisia yrityksiä kehittämään resurssiviisaampia tuotteita ja palveluita. Työpaja järjestetään yhteistyössä 4H:n ja Lapinjärven nuorisopalvelujen kanssa.

Resurssiviisaus tarkoittaa käytännössä sitä, että pyritään käyttämään resurssit kuten aika, materiaalit ja energia viisaasti niin, ettei turhaa hukkaa tule tai hukka käytetään uudelleen. ”Toisen roska voi siis olla toiselle raaka-aine tai tulon lähde. Kaikkien ei tarvitse ostaa omaa, vaan tuotteita tai tarvikkeita voidaan myös lainata.” kertoo Jaakola. Resurssiviisautta on myös tuotteiden elinkaaren pidentäminen korjaamalla. Tuotteita voidaan myös käyttää uudelleen tai tarjotaan palveluna.

Digitaalisessa työpajassa kerätään yhteistä ymmärrystä tulevaisuuden yrittäjien, nuorten, tarpeista ja ajatuksista. Mukaan voi ilmoittautua viestillä Lapinjärven nuorisopalveluiden Pinjalle 044 719 3010.

Lisätietoa:

Hanna Jaakola

Projektisuunnittelija, Laurea-ammattikorkeakoulu

0400 621 113

hanna.jaakola@laurea.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lasten luovuuspäivän ihmismandala Lukkarinpuistossa 2016
Lasten luovuuspäivän ihmismandala Lukkarinpuistossa 2016
Lataa
Lapinjärven kunnan strategia.
Lapinjärven kunnan strategia.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Lapinjärven kunta
Lapinjärven kunta
Lapinjärventie 20
07800 LAPINJÄRVI

019 510 860http://www.lapinjarvi.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lapinjärven kunta