Wapice Oy

Moderni anturitekniikka tuo älyä ja ennakoitavuutta kunnossapitoon

Jaa

Caverion digitalisoi ennakoivaa kunnossapitoa käyttäen Wapicen IoT-TICKET®-ratkaisua. Ratkaisun avulla saadaan seurattua teollisuuslaitteiden todellista kuntoa ja ennakoida tulevat huolto- ja kunnossapitotarpeet tehokkaasti välttäen turhia tuotantokatkoksia. Järjestelmä kokoaa yhteen tiedot kaikista kohteista ja hälytyksistä, joten se sekä säästää kustannuksia, että lisää asiakastyytyväisyyttä.

Kuva: Caverion
Kuva: Caverion

Caverion Oyj on yksi Euroopan johtavista teknisen huollon ja kunnossapidon ratkaisuja tarjoavista yrityksistä. Toimialan digitalisoituessa vahvasti, Caverion yhdessä Wapicen kanssa, on kehittänyt uuden IoTFlex- palvelukonseptin ennakoivaan huoltoon. Wapicen IoT-TICKET®-alustaan pohjautuvassa palvelussa älykkäiden antureiden avulla mitataan koneiden todellista kuntoa ja ennustetaan mahdollisten vikojen esiintymistä analytiikan keinoin. IoTFlex on Caverionin käyttämä markkinointinimi Wapicen tarjoamasta IoT-TICKET®-ratkaisusta.

- Olemme kehittäneet palveluamme älykkäämmäksi lisäämällä palvelukonseptiin analytiikkaa ja konenäköratkaisuja. IoT-TICKET®:in avulla uudetkin tekniikat voidaan ottaa käyttöön lähes rutiininomaisesti ja tekemisessä on päästy sujuvaan palvelutason kehitykseen ja ylläpitoon. Tekeminen kohdistuu asiakkaan lisäarvon kasvattamiseen, eikä pääasiassa ohjelmistoon – kertoo Caverionin digitalisaatiojohtaja Tuomo Härkönen.

- Ennakoivan kunnossapidon lisäksi asiakkaamme käyttävät järjestelmää myös erilaisiin mittaustarpeisiin, kuten öljyn partikkelimittauksiin, saattolämmitysten vikaantumisen ennustamiseen ja erilaisiin kunto- ja värähtelymittauksiin. Huoltotoiminnan kohdistaminen todellisen asiakastarpeen mukaan alkaa olla perusedellytys kannattavalle huoltotoiminnalle. Paremman tilannekuvan ansiosta myös talous- ja ympäristöriskien hallintaa sekä työturvallisuutta saadaan parannettua, sillä riskitekijät voidaan todeta realiaikaisesti ja siten varautua niihin etukäteen – jatkaa Härkönen.

Wapicella ollaan yhteistyöhön tyytyväisiä. Olemme mielellämme mukana auttamassa asiakkaitamme menestymään liiketoiminnassaan. IoT-TICKET®:insuosio etenkin kiinteistönhallinnassa on ollut kovassa kasvussa viime aikoina – hypestä ollaan siirrytty todelliseen lisäarvoon ja mitattaviin hyötyihin, toteaa Wapicen kehitysjohtaja Markus J. Mäkelä. Olemme pyrkineet huomioimaan teollisen asiakkaan tarpeet koko IoT-tuotteen osalta, mukaan lukien käyttöönotto, toteuttaminen ja ylläpito. Myös sovellusten teko on tehty helpoksi ja halutessaan asiakas voi tehdä niitä vaivattomasti myös itse.

Datan-analytiikan merkitys kasvaa koko ajan teollisuudessa. IoT-TICKET®:ssä on helppo ottaa käyttöön sekä erillisiä analytiikkaservereitä, että käyttää helppokäyttöistä sisäistä analysointityökalua.  Analysoidun datan lisääminen pilveen muodostaa selkeää kilpailuetua asiakkaillemme, toteaa Markus Mäkelä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Wapice Oy, Markus J. Mäkelä, Kehitysjohtaja, puh. 010 277 5014
Caverion Oyj, Tuomo Härkönen, Digitalisaatiojohtaja, puh, 040 567 2226

Kuvat

Kuva: Caverion
Kuva: Caverion
Lataa

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Wapice Oy
Wapice Oy
PL 8, Yliopistonranta 5 (3. krs.)
65200 Vaasa

+358 10 277 5000https://www.wapice.com/fi

Caverion suunnittelee, toteuttaa, huoltaa ja ylläpitää käyttäjäystävällisiä ja energiatehokkaita teknisiä ratkaisuja kiinteistöille, teollisuudelle ja infrastruktuurille. Caverionin vuoden 2018 liikevaihto oli noin 2,2 miljardia euroa. Olemme Euroopan johtavia teknisiä ratkaisuja kiinteistöille ja teollisuudelle tarjoavia yhtiöitä kattaen kaikki tekniset osa-alueet läpi elinkaaren. Visiomme on olla asiakkaiden, työntekijöiden, kumppaneiden ja sijoittajien ykkösvalinta digitalisoituvissa ympäristöissä.

Wapice on täyden palvelun ohjelmistoyritys, jonka ratkaisut ovat alan johtavien teollisuusyritysten käytössä ympäri maailmaa. Meidän tehtävämme on toimia asiakkaidemme teknologia- ja ratkaisupartnerina ja auttaa heitä hyödyntämään  digitalisaation tuomia mahdollisuuksista parhaalla mahdollisella tavalla. IoT-TICKET® on pilvipohjainen esineiden internet-alusta, joka perustuu Flow-ohjelmointitekniikkaan tarjoten ainutlaatuisen käytettävyyden ja mukautumisen asiakkaan digitaaliliiketoimintaan. IoT-TICKET® on avainlipputuote.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Wapice Oy

Danfoss Drives tähtää IoT:n ja tekoälyn avulla elinkaariratkaisujen eliittiin14.4.2021 16:41:05 EEST | Tiedote

Danfoss on maailman johtava taajuusmuuttajien tuottaja, joka panostaa laadukkaiden ja tarkkaan testattujen tuotteiden lisäksi tuotteiden elinkaareen. Danfoss on valinnut Wapicen IoT-TICKET® -alustan globaaliksi IoT-alustakseen ja rakentanut sen avulla DrivePro® Remote Monitoring -palvelun, jonka avulla taajuusmuuttajat liitetään ympärivuorokautiseen valvontaan. DrivePro® Remote Monitoring -palvelu on osa yrityksen laajaa elinkaaripalvelujen valikoimaa. Palvelu on käytössä globaalisti, mm. Kiinassa, Euroopassa, Etelä-Amerikassa ja Yhdysvalloissa.

Wapicen IoT osaaminen vei voittoon Microsoftin maailmanlaajuisessa Parner of the Year-kilpailussa11.6.2019 14:41:55 EEST | Tiedote

Suomalainen ohjelmistotalo Wapice palkittiin Microsoftin maailmanlaajuisessa Partner of the Year -kilpailussa vieden voiton sovellusinnovaatiot kategoriassa. Palkintoja jaettiin useassa kategoriassa ja voittajat valittiin yli 2900 osallistajasta 115 maasta. Wapicen sai tunnustusta IoT-TICKET®-ratkaisusta, joka tarjoaa erinomaisia ja innovatiivisia ratkaisuja IoT-sovellusten nopeaan kehittämiseen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme