If Vakuutus

Moni poikkeusajan koiranpentu on tottunut vain kotiväkeensä – näin varmistat stressittömän jouluvierailun lemmikin kanssa

Jaa

Koiran kanssa kyläilyyn ja vieraiden vastaanottamiseen kannattaa varautua ennalta, jotta joulu olisi sekä ihmisille että lemmikeille mahdollisimman miellyttävä. If vinkkaa, mitä koiran kanssa joulua viettävän kannattaa erityisesti huomioida.

Useissa perheissä vietetään tulevaa joulua uuden lemmikin seurassa, sillä poikkeusaikana muun muassa harventuneet sosiaaliset kontaktit ovat saaneet monet hankkimaan seurakseen koiran. Kotona vietetty aika ja julkisten paikkojen välttely näkyvät usein myös erityisesti pentukoirien käytöksessä.  

– Vieraat paikat, äänet ja ihmiset saattavat olla uusia asioita pennulle, jolla ei ole ollut mahdollisuutta tutustua laajemmin kodin ulkopuoliseen elämään, sanoo Ifin eläinlääkäri ja eläinvakuutusten tuotepäällikkö Heidi Elomaa. 

Ilman valmistautumista uudenlaiset tilanteet voivat aiheuttaa lemmikissä yli-innokkuutta tai pelkoa koiran luonteesta riippuen.  

– Vieraiden tervehtiminen hyppimättä kuuluu koiran perustaitoihin, mutta opettamisessa on oltava kärsivällinen. Vierasta kannattaa ohjeistaa kohtaamaan ilosta hyppivä koira tyynesti ja kääntämään huomio muualle, vaikka koira sitä kohdatessa vaatisi. Pelokkaan koiran kannattaa antaa tarkkailla tilannetta etäisyydeltä, jotta se voi ottaa kontaktia vieraisiin vähitellen, ohjeistaa Elomaa. 

Kyläilyn ajaksi koiralle on hyvä varata tuttu ja turvallinen paikka, johon se voi vetäytyä rauhoittumaan, kun joulutohina alkaa uuvuttaa. Koiraa ei kuitenkaan kannata jättää ainakaan pitkäksi aikaa odottamaan yksin autoon, varsinkaan jos keli ja ulkolämpötila ovat kovin talviset.

Tuttu herkku on turvallinen valinta 

Koiran kotiväki tietää parhaiten, millainen ravinto omalle lemmikille sopii. Jouluruoan tähteet eivät kuulu koiran kuppiin, sillä ne aiheuttavat hyvin usein vatsaongelmia. Suklaa on koiralle erityisen vaarallista ja voi aiheuttaa pahimmillaan vakavan myrkytyksen. 

– Etenkin lapsille on hyvä korostaa, että koiralle on tarjolla omat ruoat eikä juuri mikään ihmisten jouluherkku ole niille sopiva. Turvallisinta on hankkia juhlaherkuksi useampi arjesta tuttu nami. Jos läheisen lemmikkiä haluaa muistaa jouluna, varma valinta lahjaksi on koiralelu herkkupaketin sijaan, vinkkaa Elomaa. 

Jos koira pääsee syömään suuren määrän suklaata, viinirypäleitä tai muita lemmikille hengenvaarallisia elintarvikkeita, on hyvä ottaa yhteyttä etäeläinlääkäriin, joka voi pyhinäkin arvioida nopeasti tilanteen ja hoidon tarpeen. 

Viisi vinkkiä onnistuneeseen joulukohtaamiseen koiraperheessä: 

1. Pyri säilyttämään myös joulukiireessä lemmikille tuttu rytmi ja rutiinit. 
2. Ulkoile koiran kanssa kunnon lenkki ennen vieraiden kohtaamista. Varmista, että koira saa käytyä tarpeillaan; pentukoira voi innostuessaan laskea ilopissat alleen.
3. Varaa tilaa koiran ja vieraiden kohtaamiselle eteisessä. Siirrä syrjemmälle helposti rikkoutuvat tavarat. Suosi led-kynttilöitä ja vältä näkyville jääviä sähköjohtoröykkiöitä. 
4. Nosta myrkylliset joulukukat kuten hyasintti ja amaryllis koiran ulottumattomiin. 
5. Ehdota lahjaksi koiran lelua herkkujen sijaan, jos vieraasi haluaa muistaa lemmikkiä. 

 Lue lisää koiralle sopimattomista ruoka-aineista  

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

If Vakuutus
If Vakuutus
Keilasatama 2
02150 Espoo

010 191 515http://www.if.fi

 If vakuuttaa kaiken, mikä on elämässä arvokasta: ihmiseteläimetkoditautot ja paljon muuta. Me hoidamme vakuutusasiat mutkattomasti, helposti ja hetkessä. Autamme myös yrityksiä turvaamaan toimintansa silloin, kun vahinko sattuu. 6 700 ammattitaitoista työntekijäämme huolehtivat, että 3,7 miljoonaa asiakastamme Pohjoismaissa ja Baltiassa saavat tarvitsemaansa apua ja oikeanlaista turvaa – jos jotain sattuisi tapahtumaan. If kuuluu Sampo-konserniin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta If Vakuutus

Ikäihmisen kodin tulisi olla vaaraton – If tarjoaa vanhusten luona käyville nuorille turvallisuustietoa Gubben kummiyhteistyön kautta26.1.2022 07:50:00 EET | Tiedote

Moni ikääntynyt haluaa asua kotonaan niin pitkään kuin mahdollista. Koti on kuitenkin yleisin tapaturmapaikka vanhusten keskuudessa. Vakuutusyhtiö If haluaa edistää ikäihmisten turvallista asumista ja on käynnistänyt kummiyhteistyön Gubbe-vanhuspalvelun kanssa, joka palvelullaan pyrkii myös pidentämään ikääntyneiden mahdollisuutta kotona asumiseen. Kolme vuotta sitten perustetun startupin missiona on mahdollistaa ikäihmisille onnellisempi ja aktiivisempi vanhuus sekä nuorille merkityksellistä osa-aikatyötä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme