Monimuotoiset perheet -verkosto

Monimuotoiset perheet -verkoston vaikuttamistyö vahvistuu: Tiina-Emilia Kaunisto valittu erityisasiantuntijaksi

Jaa

Monimuotoiset perheet -verkoston vaikuttamistyö vahvistuu kolmannella työntekijällä. FM Tiina-Emilia Kaunisto aloittaa verkoston erityisasiantuntijana huhtikuussa. Kaunisto siirtyy tehtävään Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestön SAK:n viestinnän asiantuntijan tehtävistä.

Tiina-Emilia Kaunisto aloittaa erityisasiantuntijana 14.4. Kuva: Jonny Smeds.
Tiina-Emilia Kaunisto aloittaa erityisasiantuntijana 14.4. Kuva: Jonny Smeds.

Monimuotoiset perheet -verkoston tavoitteena on vahvistaa perheiden monimuotoisuuden huomioimista työelämässä sekä edistää työn ja perhe-elämän yhteensovittamista. Erityisasiantuntijan keskeisimpiä tehtäviä ovat työelämään suuntautuva vaikuttamistyö sekä verkoston ja työmarkkinatoimijoiden välisen yhteistyön vahvistaminen.

“Työelämään on mahduttava ihan kaikenlaiset perheet – sellaisina kuin ne ovat. Odotan jo innolla, että pääsen edistämään nykyistä monimuotoisempaa perheen ja työn yhteensovittamista”, Kaunisto sanoo.

Kaunisto on kirjoittanut kaksi suomalaista perhehistoriaa käsittelevää tietokirjaa sekä työskennellyt aiemmin toimittajana muun muassa Yleisradiossa. Koulutukseltaan Kaunisto on filosofian maisteri Helsingin yliopistosta.

Työt alkavat 14.4. Kaunistoon saa tämän jälkeen yhteyden sähköpostilla tiina-emilia.kaunisto@monimuotoisetperheet.fi sekä puhelimitse 050 544 8888.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tiina-Emilia Kaunisto aloittaa erityisasiantuntijana 14.4. Kuva: Jonny Smeds.
Tiina-Emilia Kaunisto aloittaa erityisasiantuntijana 14.4. Kuva: Jonny Smeds.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Monimuotoiset perheet -verkosto
Monimuotoiset perheet -verkosto
Hämeentie 29
00500 HELSINKI

http://www.monimuotoisetperheet.fi

Monimuotoiset perheet -verkosto on kymmenen perhejärjestön yhteistyöverkosto. Verkosto tekee vaikuttamistyötä, jotta Suomi olisi parempi paikka ihan kaikenlaisille perheille. Tavoitteena on, että monimuotoiset perheet ovat yhdenvertaisessa asemassa muiden perheiden kanssa lainsäädännössä, lasten, nuorten ja perheiden palveluissa sekä työelämässä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Monimuotoiset perheet -verkosto

Tätä perheissä pohditaan: “Voiko lapsi tavata eri kodeissa asuvia vanhempiaan?”30.3.2020 11:59:49 EESTTiedote

Monessa perheessä poikkeusolot tarkoittavat muutoksia lasten vuoroasumiseen tai säännöllisiin tapaamisiin eri kodissa asuvan vanhempansa kanssa. Viranomaiset ovat antaneet tuoreet ohjeistukset, joiden mukaan lapsen oikeutta pitää yhteyttä molempiin vanhempiinsa on vaalittava myös poikkeusoloissa. Mitä tämä tarkoittaa käytännössä? Miten lapsen tapaamisoikeus ja vuoroasuminen järjestetään poikkeusoloissa?

Kysely perheille osoittaa: Sosiaaliturvaa ei voi uudistaa ydinperheen näkökulmasta5.3.2020 14:01:42 EETTiedote

Sosiaaliturvauudistuksessa on huomioitava lapsiperheiden monimuotoisuus. Monimuotoiset perheet -verkosto selvitti perheiden kohtaamia toimeentulohaasteita kyselyllä vuoden 2019 tammikuussa. 528 vastauksen perusteella toimeentulohaasteita koetaan perhemuodon takia esimerkiksi sijaisperheissä sekä kaksos- ja kolmosperheissä. Erityisen haavoittuvassa asemassa ovat yhden vanhemman perheet ja yksinhuoltajaperheet.

Perhevapaita jaetaan myös monimuotoisissa perheissä22.10.2019 16:24:18 EESTTiedote

Sosiaali- ja terveysministeriössä valmistellaan parhaillaan perhevapaauudistusta. Tavoitteena on pidentää isien ansiosidonnaista vapaata ja lisätä joustoja vapaiden käytössä. Monimuotoiset perheet -verkosto muistuttaa, että vapaita jaetaan erilaisissa perhetilanteissa, kuten adoptioperheissä, sateenkaariperheissä ja kaksos- ja kolmoslasten perheissä. Uudistuksen yhteydessä on syytä tarkistaa, tunnistaako lainsäädäntö kaikki erilaiset perhesuhteet ja niihin liittyvät erityistarpeet. Myös vanhempien yhtä aikaa pidettävien vapaiden osuutta tulisi kasvattaa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme