Monimuotoiset perheet -verkosto

Monimuotoiset perheet –verkoston terveiset hallituksen kehysriiheen: Monimuotoisten perheiden perhevapaat kuntoon!

Jaa

Monimuotoiset perheet –verkosto vaatii Suomen hallituksen kehysriihessä monimuotoisten perheiden perhevapaiden parantamista. Nykyisellään perhevapaajärjestelmä kohtelee monimuotoisia perheitä eriarvoisesti sekä keskenään, että ns. normiperheiden kanssa.

Laskutavasta riippuen noin puolet suomalaisista perheistä eroaa tavalla tai toisella normista. Monimuotoisia perheitä yhdistää se, että kaikkia heitä kohdellaan tavalla tai toisella eriarvoisesti lainsäädännössä ja palvelujärjestelmässä.

- Lapsia ei saa asettaa perhevapaiden suhteen eriarvoiseen asemaan siitä riippuen, minkä muotoiseen perheeseen he syntyvät tai saapuvat, tiivistää Kaikkien perheiden Suomi -hankkeen projektipäällikkö Anna Moring.

Käsitys yhdenlaisesta tyyppiperheestä ei vastaa todellisuutta, ja sen aiheuttamien epäkohtien korjaaminen on välttämätöntä kaikkien perheiden hyvinvoinnin parantamiseksi. Laskevan syntyvyyden Suomessa tarvitaan kaikenlaisia lapsiperheitä. Tarvitaan lainmuutoksia, jotka mahdollistavat erilaisten perhemuotojen perheen ja työelämän yhdistämisen joustavalla tavalla. Esimerkiksi adoptioperheiden saaminen muiden perheiden kanssa samalle viivalle maksaisi vuodessa vain 0,5M€.

- Pelkkä erilaisten perheiden arvostaminen ei riitä, vaan tarvitaan samat mahdollisuudet kaikille lapsiperheille perheen ja työn yhdistämiseen, verkostosta muistutetaan.

Monimuotoiset perheet –verkosto on kymmenen suomalaisen perhejärjestön yhteistyöverkosto, johon kuuluvat Adoptioperheet ry, KÄPY – Lapsikuolemaperheet ry, Lapsettomien yhdistys Simpukka ry, Familia ry, Perhehoitoliitto ry, Sateenkaariperheet ry, Suomen Monikkoperheet ry, Suomen Nuoret Lesket ry, Suomen Uusperheiden Liitto ry ja Yhden Vanhemman Perheiden Liitto ry.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Anu Uhtio, Adoptioperheet ry:n toiminnanjohtaja, puh. 050 3535 952

Maanantaista 09.04.2018 lähtien myös Anna Moring, Kaikkien perheiden Suomi -hankkeen projektipäällikkö, puh. 050 375 0832

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Monimuotoiset perheet -verkosto
Monimuotoiset perheet -verkosto
Hämeentie 29
00500 HELSINKI

http://www.monimuotoisetperheet.fi

Monimuotoiset perheet -verkosto koostuu kymmenestä itsenäisestä perhejärjestöstä, joita yhdistää se, että kaikkien kohderyhmät poikkeavat jotenkin oletetusta perheestä. Kaikilla järjestöillä on myös jotakin huomautettavaa siitä, kuinka suomalainen perhelainsäädäntö ja palvelujärjestelmä huomioivat perheiden monimuotoisuuden.
https://monimuotoisetperheet.fi/jarjestot/ 

Kaikkien perheiden Suomi on vaikuttamistyöhön suuntautuva hanke, jonka tavoitteena on tehdä Suomesta parempi paikka monimuotoisille perheille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Monimuotoiset perheet -verkosto

Miltä tulevaisuuden perhe näyttää? Webinaari perheiden ja lisääntymisen tulevaisuudesta.25.9.2020 09:15:00 EEST | Kutsu

Perheitä on monenlaisia jo nyt. Tämä herättää kysymyksen, miten tulevaisuudessa perheellistytään. Entä miten säädellä tulevaisuuden perhesuhteita? Ei ole olemassa yhtä tapaa elää perheenä, eikä jokaisen suomalaisen perheen keskiössä ole esimerkiksi geneettinen sukulaisuus, sama osoite tai kulttuuritausta. Laskevan syntyvyyden aikakaudella perheenkaltaisia läheissuhteita saattaa myös löytyä uusista, yllättävistä paikoista ja elämäntilanteista. Samalla tahattomaan lapsettomuuteen etsi-tään uusia ratkaisuja, ja lisääntymisteknologiat laajentavat käsityksiämme biologisesta perheestä ja vanhemmaksi tulemisesta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme