Museo Milavida

Morsiuspukuja ja häätapoja Milavidan uutuusnäyttelyssä

Jaa
Museo Milavidassa juhlitaan häitä! Kaunis morsian -näyttely avautuu perjantai-iltana 31.3. Kaikki ovat tervetulleita avajaisiin nauttimaan häähumusta ja juhlistamaan samalla uuden kahvilan avautumista.
Kaunis morsian vuodelta 1908. Kuvaaja E. A. Bergius.
Kaunis morsian vuodelta 1908. Kuvaaja E. A. Bergius.

Median edustajat voivat tutustua näyttelyyn etukäteen torstaina 30.3. ja perjantaina 31.3. Yhteydenotot: viestintäsuunnittelija Tähtitalvikki Poikajärvi, puh. 0503211189

Kaunis morsian -näyttely kulkee morsianten matkassa 1800-luvulta tähän päivään. Näyttelyn puvut ja muut esineet ovat Tampereen historiallisten museoiden kokoelmasta.

-          Upeat hääpuvut kertovat näyttelyssä muodin ja naisen tarinaa, kertoo tutkija Katri Pyysalo.


Ihailtavina on esimerkiksi 1800-luvun muhkeita krinoliinipukuja, modernin naisen polvia hipovia leninkejä 1920-luvulta, Christian Diorin 1950-luvulla lanseeraaman New Lookin innoittamia tiimalasimaisia mekkoja ja vapautta julistavia 1970-luvun pukuja.

-          Hääpuku ei ole aina ollut hohtavan valkoinen, paljastaa Pyysalo.

-          Mustan, hehkuvan punaisen tai kirjavasta kankaasta ommellun puvun on voinut pukea ylle hääjuhlan jälkeenkin.

Näyttelyn vanhin morsiuspuku vuodelta 1855 edustaa viktoriaanisen ajan huippumuotia. Valkoisen silkkipuvun tiukka vyötärö ja krinoliinien kannattelemat leveät helmat huokuvat historiaa, mutta samaan aikaan näyttävät hyvin tutuilta ja nykyaikaisilta. Uusin puku puolestaan on suomalaisen huippusuunnittelijan Teemu Muurimäen käsialaa. Uniikkipuku on vuodelta 2022.

Häätunnelmaa luovat myös tutut häämarssit ja -valssit sekä pätkät kotimaisten klassikkoelokuvien hääkohtauksista.

Kaikille avoimet avajaiset

Kaikille avoimia avajaisia juhlitaan Milavidassa perjantaina 31.3. klo 17–20.30. Alkuillasta klo 17 alkaen sellomusiikki saattelee häätunnelmiin, minkä jälkeen näyttelyn avaa muotisuunnittelija Teemu Muurimäki klo 18.15. Illan aikana voi myös koristautua hääteemaan sopivasti morsiusseppele- ja kravattipajoissa. Kuvauspisteessä voit ikuistaa juhlatyylisi. DJ viihdyttää juhlavieraita. Ohjelma sisältyy museon pääsymaksuun.

Samalla juhlistetaan uuden Kahvila Milavidan avautumista alakerrassa.

Lisää tietoa: tutkija Katri Pyysalo 040 801 6018, intendentti Mari Lind 040 801 6547

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tähtitalvikki PoikajärviViestintäsuunnittelija

Puh:050 321 1189

Kuvat

Kaunis morsian vuodelta 1908. Kuvaaja E. A. Bergius.
Kaunis morsian vuodelta 1908. Kuvaaja E. A. Bergius.
Lataa
Kaunis morsian -näyttelyssä on esillä hääpuku vuodelta 1855.
Kaunis morsian -näyttelyssä on esillä hääpuku vuodelta 1855.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Museo Milavida
Museo Milavida
Milavidanrinne 8
33210 Tampere

http://www.museomilavida.fi/

Museo Milavida on omaleimainen museokohde Tampereella. Päänäyttely perehdyttää kävijän Tampereen kosmopoliittien, Nottbeckien elämään. Museo Milavidassa on aina esillä myös vaihtuva muotia ja muotoilua esittelevä teemanäyttely. Museo Milavida kuuluu Tampereen historiallisiin museoihin, joita ovat myös museokeskus Vapriikki ja Amurin museokortteli.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Museo Milavida

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme