Kangasala-talo Oy

Moskovan valot loistavat vappupäivänä Kangasala-talossa

Jaa

Kangasala-talon vappupäivä 1.5.2018 tarjoaa humoristisen ja koskettavan Sinä ja minä Moskovan valoissa -konsertin, joka vie venäläisen laulumusiikin ja runouden pariin, suomeksi ja venäjäksi. Esityksessä kuullaan venäläisiä klassikko- ja uudempia lauluja ja runoja sekä omakohtaisia tarinoita elämästä Pietarissa.

Sirke Lääkkölä ja Laura Hänninen vievät vappupäivänä Moskovan valoihin. kuva Kai Baer
Sirke Lääkkölä ja Laura Hänninen vievät vappupäivänä Moskovan valoihin. kuva Kai Baer

Sirke Lääkkölän käsikirjoittama ja ohjaama esitys on myös tutkimusta suomalaisen ja venäläisen kulttuurin yhteisistä aineksista. Vai onko niitä? Ja mitä tiedämme toisistamme? Sirke Lääkkölän kanssa lavalla nähdään Laura Hänninen.

Mukana on ainakin varttuneemmille suomalaisille tuttuja asioita, kuten venäläinen romanssi ja kansanlaulu sekä neuvostoiskelmiä ja elokuvasävellyksiä. Esillä on myös ilmiö nimeltä Vladimir Vysotskij. Konsertissa kuullaan uudet sävellykset Anna Ahmatovan ja Marina Tsvetajevan runoihin.

Taiteilijat esittävät puhuttuna tekstejä, mm. Vladimir Majakovskilta ja Boris Pasternakilta ja sekä tarinoita elävästä elämästä, aiheena ”nykysuomalainen Pietarissa”.

− Kun asuin ja opiskelin näyttelijäksi Pietarissa, ihmettelin sitä kuinka tuntui kuin olisi ollut vain pieni sävyero minun ja pietarilaisten ystävieni välillä. Meillä oli ja on yhä samanlainen temperamentti. Mutta kuitenkin, minä olen kotoisin Ruotsin rajalta, Perämeren pohjukasta, Sirke Lääkkölä pohtii.

Esitys tehtiin elokuussa 2016 tamperelaisen ammattiteatterin Teatteri Telakan independent-ohjelmistoon. Se sai erittäin hyvän vastaanoton sekä kriitikoilta että yleisöltä.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Sirke Lääkkölä
moskovanvaloissa (at) gmail.com

Riikka Herrala
Viestintä- ja markkinointipäällikkö
Kangasala-talo Oy
050 300 1391
riikka.herrala (at) kangasala-talo.fi

Avainsanat

Kuvat

Sirke Lääkkölä ja Laura Hänninen vievät vappupäivänä Moskovan valoihin. kuva Kai Baer
Sirke Lääkkölä ja Laura Hänninen vievät vappupäivänä Moskovan valoihin. kuva Kai Baer
Lataa
Sirke Lääkkölä ja Laura Hänninen vievät vappupäivänä Moskovan valoihin. kuva Kai Baer
Sirke Lääkkölä ja Laura Hänninen vievät vappupäivänä Moskovan valoihin. kuva Kai Baer
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kangasala-talo Oy
Kangasala-talo Oy
Kuohunharjuntie 6
36201 Kangasala

040 773 0148http://www.kangasala-talo.fi/

Kangasala-talo on vuoden 2015 alussa avattu kulttuurikeskus, joka sijaitsee Kangasalan keskustassa 20 minuutin ajomatkan päässä Tampereen keskustasta. Kangasala-talossa sijaitsee 290-paikkainen konserttisali Kangasala-sali, Kimmo Pyykkö -taidemuseo, galleria sekä Kangasalan valtuustosali. Kangasala-talo Oy järjestää konsertteja ja muita kulttuuritapahtumia useille kohderyhmille ja vastaa Kimmo Pyykkö -taidemuseon sekä elokuvateatteri K-Kinon toiminnasta. Kangasala-talo Oy tarjoaa myös kokous-, juhla- ja ohjelmapalveluita. Arkkitehtuuritoimisto Heikkinen-Komosen suunnittelemalle Kangasala-talolle myönnettiin Vuoden betonirakenne 2015 -palkinto ja Betonijulkisivu 2015 -arkkitehtuuripalkinto. Rakennus oli ehdolla vuoden 2015 Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon saajaksi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kangasala-talo Oy

Auton vuosikymmeniä Suomessa -valokuvanäyttely Kangasala-talossa 9.9. saakka7.8.2018 11:11Tiedote

Valokuvaaja Matti Vuorimaa kuvasi Tekniikan Maailma -lehdelle autoilun historiaa käsittelevän Autoilun vuosikymmeniä -juttusarjan vuonna 1985. Juttusarjan valokuvista koottu Auton vuosikymmeniä Suomessa -näyttely on nähtävillä Kangasala-talon toisessa kerroksessa 9.9.2018 saakka. Valokuvien rinnalla nähdään toimittaja Jussi Juurikkalan samaa juttusarjaa varten laatimia tekstikatkelmia. Valokuvasuurennokset on saatu Vehoniemen automuseosta, joka aikoinaan hankki valokuvissa nähtävät ajoneuvot, autoiluvarusteet, puvut ja asusteet. Matti Vuorimaa (1948–2016) toimi Tekniikan Maailma -lehden valokuvaajana yli neljännesvuosisadan ajan. Uransa aikana hän kuvasi autoja uutis- ja koeajokuvista vertailutestien, suurten autonäyttelykatsausten ja laajojen erikoisartikkelien kuviin. Ennen uraansa Tekniikan Maailma -lehdessä Vuorimaa opiskeli New York Institute of Photography´ssa ja työskenteli New Yorkissa valokuvaaja Stanford Smilow´n assistenttina. Hän työskenteli lyhyen aikaa myös freelance-kuva

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme