DIMECC Oy

MPIDEA 2017 -voittajan SFTecin menestys jatkuu: valittu valtion kärkihankkeeksi

Jaa

SFTec Oy:n Demotehdas-konsepti pk-yritysten osaamisen ja innovaatioiden yhdistämiseksi on valittu yhdeksi valtion kärkihankkeeksi ravinteiden kierrätyksessä. Oululaisen yrityksen menestystä pohjusti jo viime toukokuussa voitettu teollisuuden MPIDEA-ideakilpailu, joka toi yritykselle näkyvyyttä, uskottavuutta ja kontakteja. Seuraava MPIDEA-voittaja valitaan keväällä 2019. Voiton tänä vuonna pokannut Juha Roininen on mukana tänään maanantaina MPIDEA:n järjestäjän DIMECCin vuosiseminaarissa.

Ensimmäisen MPIDEA-kilpailun voittaja SFTec ja Juha Roininen, sekä muut finalistit Kaarlo Paakinaho (Adaptos), Joona Heikkinen (M-Files) ja Minna Lappalainen (Fixteri) Tampere-talolla 31.5.2017. Kuva: Olli-Pekka Latvala.
Ensimmäisen MPIDEA-kilpailun voittaja SFTec ja Juha Roininen, sekä muut finalistit Kaarlo Paakinaho (Adaptos), Joona Heikkinen (M-Files) ja Minna Lappalainen (Fixteri) Tampere-talolla 31.5.2017. Kuva: Olli-Pekka Latvala.

Lehdistötiedote 30.10.2017 klo 12.00

MPIDEA-kilpailua organisoivan DIMECCin vuosiseminaari pidetään 30.-31.10. Turussa. Paikalla on myös SFTecin innovaatiojohtaja Juha Roininen, joka on innoissaan Demotehtaan saamasta kannustuksesta. Mukana hankkeessa ovat SFTecin lisäksi Rakeistus Oy, Luonnonvarakeskus (Luke) sekä hankkeen mahdollistajana Oulun Jätehuolto (Kiertokaari Oy). Hanke kuuluu hallituksen kärkihankkeisiin osana Ravinteiden kierrätyksen kokeiluohjelmaa. Hankkeen toteutusaika on 1.10.2017 – 31.8.2019. Hankerahoituksen myöntäjänä ja valvovana viranomaisena hankkeessa toimii Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus.

- Demotehtaan tavoitteena on usean kotimaisen pk-yrityksen innovaatioiden kehittäminen, yhdistäminen toimivaksi kokonaisuudeksi, ja tämän kokonaisuuden kaupallistaminen. Kiertotalouden tarpeet avaavat mahdollisuuksia tuotteistaa konsepti jatkossa muillekin toimialoille, Roininen uskoo.

MPIDEA avasi ovet

Roininen kertoo, että toukokuussa 2017 voitettu MPIDEA-kilpailu nosti SFTecin profiilia ja edesauttoi sen liiketoimintaa. Teollisuuden suuressa ideakilpailussa haettiin ideoita ja innovaatioita, jotka loisivat mahdollisimman paljon uutta tuottavaa työtä ja työpaikkoja Suomeen, koko yhteiskuntaa hyödyttäen.

- MPIDEA-kilpailu on tuonut yrityksellemme paitsi paljon näkyvyyttä ja toiminnallemme uskottavuutta, niin myös runsaasti kontakteja, joita emme olisi muuten saaneet, kiittelee Roininen.

SFTecin voittoinnovaatio oli bioenergian tehokkuutta parantava kuivuri ModHeat, joka on keskeisessä roolissa myös uudessa Demotehdas-kärkihankkeessa.

Palkintoseremonia järjestettiin Suomen suurimman teollisuustapahtumassa Manufacturing Performance Days’ssa (MPD) Tampereella. Pääpalkintona oli puolen vuoden sparraus McKinsey & Companyn ReNew Growth -kasvukiihdyttämössä.

MPIDEA-kilpailu tulee taas!

MPIDEA-kilpailu järjestetään uudelleen seuraavassa MDP-tapahtumassa keväällä 2019.

- Olemme SFTecin puolesta erittäin iloisia. Ensinnäkin kilpailun voitto tietysti jo kertoo yrityksen suuresta potentiaalista, mutta samalla valinta valtion kärkihankkeeksi korostaa myös sitä lisäarvoa, jonka MPIDEA-kilpailun voitto on luonut. Tämä on erittäin hyvä lähtökohta edetessämme jo kohti seuraavaa suurta MPIDEA-kisaa vuodelle 2019, sanoo kilpailua organisoivan DIMECCin toimitusjohtaja Harri Kulmala.

Roininen painottaa, että Suomen valmistavan teollisuuden innovaatioekosysteemi DIMECC tuottaa merkittäviä kilpailukykyhyötyjä yrityksille, ideakilpailun lisäksi. SFTec on esimerkiksi mukana DIMECCin SIMP-ohjelmassa, jonka tulokset esitellään vuosiseminaarissa maanantaina.

- Pääsimme testaamaan SSAB:n kanssa, että konseptimme toimii. Tällaiset yhteistyömahdollisuudet suuryritysten kanssa ovat kullanarvoisia ja on hienoa, että pienet yritykset saavat näin innovaatioitaan esille, kiittelee Roininen.

Lisätiedot:

Juha Roininen, innovaatiojohtaja, SFTec Oy, 040 444 1539, juha.roininen@sftec.fi

Harri Kulmala, toimitusjohtaja, DIMECC Oy, 040 840 6380, harri.kulmala@dimecc.com 

Avainsanat

Kuvat

Ensimmäisen MPIDEA-kilpailun voittaja SFTec ja Juha Roininen, sekä muut finalistit Kaarlo Paakinaho (Adaptos), Joona Heikkinen (M-Files) ja Minna Lappalainen (Fixteri) Tampere-talolla 31.5.2017. Kuva: Olli-Pekka Latvala.
Ensimmäisen MPIDEA-kilpailun voittaja SFTec ja Juha Roininen, sekä muut finalistit Kaarlo Paakinaho (Adaptos), Joona Heikkinen (M-Files) ja Minna Lappalainen (Fixteri) Tampere-talolla 31.5.2017. Kuva: Olli-Pekka Latvala.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

DIMECC Oy
DIMECC Oy
Korkeakoulunkatu 7
33720 Tampere

http://www.dimecc.com/

DIMECC Oy on johtavien yritysten ja tutkimuslaitosten omistama digiajan innovaatiotoimija, joka yhdistää Suomen valmistavan ja digitaalisen teollisuuden sekä akateemisen tutkimuksen parhaat voimat.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta DIMECC Oy

Varustamot vahvistamaan One Sea -ekosysteemiä: Suomi yhä tukevammin keihäänkärjeksi maailman merenkulun digitalisoituvalle tulevaisuudelle24.4.2018 09:00Tiedote

Suomen Varustamot Ry on aloittanut tiiviin yhteistyön autonomista merenkulkua kehittävän kansainvälisen One Sea -ekosysteemin kanssa. Tarkoitus on luoda hyvässä yhteistyössä yhä paremmat edellytykset merkittävästi entistä energiatehokkaammalle ja turvallisemmalle merenkululle. ”Haluamme olla One Sea -ekosysteemin mukana digitalisoituvan merenkulun kärkikaartissa”, linjaa Suomen Varustamoiden toimitusjohtaja Tiina Tuurnala.

Finnish Shipowners to reinforce One Sea: The high profile Ecosystem boosts its Position as the Spearhead of the Autonomous Future of the Maritime World24.4.2018 09:00Tiedote

The Finnish Shipowners’ Association (FSA) has started an intensive cooperation with the international One Sea Ecosystem, striving to enable commercial autonomous maritime traffic by 2025. The aim is to create better conditions for significantly more energy-efficient and safer shipping. ‘We want to be part of the leading edge of digitalizing shipping with One Sea’, states CEO Tiina Tuurnala of the FSA.

”Kolmen miljardin dollarin mies” – Antti Karjaluoto luotsaamaan älykkään teollisuuden potentiaalia26.3.2018 10:30Tiedote

Digitaalisen murroksen edistäjä Antti Karjaluoto on aloittanut teollisuutemme visionäärisen Intelligent Industry -ekosysteemin vetäjänä. Tehtävänimike Disruptive Renewal Officer kuvaa digitalisaation tarjoamia valtaisia mahdollisuuksia, kun kärkiyrityksemme jalostavat datasta uusia tuotteita ja palveluita. Kone- ja metalliteollisuuden digitaalisen liikevaihdon arvioidaan nousevan Suomessa kolmella miljardilla eurolla vuoteen 2025 mennessä.

Teräksisen älykkäillä innovaatioilla Oulusta maailmaa valloittamaan – miljardiluokan kumppani vakuuttui läpimurroista, jotka Sapotech kehitti DIMECC-yhteistyössä23.2.2018 17:00Tiedote

Tänään on saatu Oulusta mainioita uutisia: Metalliteollisuuden laadunvalvontaan läpimurtoteknologioita tuottava Sapotech on solminut kumppanuuden brittiläisen pörssiyrityksen Vesuvius PLC:n kanssa. ”Tämä antaa meille mahtavat eväät laajentua kansainvälisille markkinoille. Iso kiitos kuuluu DIMECCille, jonka ekosysteemissä olemme päässeet innovaatiomme luomaan ja testaamaan”, kiittää Sapotechin toimitusjohtaja Saku Kaukonen.

Asiakas digitalisaation keskiöön – uusi ekosysteemi vauhdittaa teollisuutemme nousua19.12.2017 09:00Tiedote

Suomen teollisuuden innovaatioalusta DIMECC Oy käynnistää visionäärisen ekosysteemin, jossa kärkiyrityksemme jalostavat datasta uusia tuotteita ja palveluita. Jo tähän mennessä yritykset ovat digitalisoineet toimitusketjuihinsa liittyvää tietoa. Connected Industry -ekosysteemin visiona on muuttaa kiihtyvällä tahdilla syntyvä digitaalinen data uutta luovaksi liiketoiminnaksi ja tuoda radikaalia lisäarvoa asiakkaille.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme