Muista heijastin – myös kaupungeissa ja valastuilla alueilla liikkuessasi!

Syyspimeällä liikkuminen ilman heijastinta on turvallisuusriski. Heijastimen tarve iltojen pimetessä tunnistetaankin etenkin maaseudulla ja haja-asutusalueella. On kuitenkin harhaluulo, ettei heijastinta tarvitsisi käyttää silloinkin, kun katu on valaistu.
– Suurin osa onnettomuuksista tapahtuu tiheästi asutuilla alueilla, joissa on katuvalot. Vastaantulevan liikenteen valojen lisäksi näkyvyyttä haittaavat esimerkiksi katu- ja mainosvalojen heijasteet sekä sade ja sumu, tietää Ifin vahingontorjuntapäällikkö Jari Pekka Koskela.
Heijastinta käyttää säännöllisesti puolet aikuisista suomalaisista*. Vähiten sitä käyttävät miehet ja alle 30-vuotiaat nuoret aikuiset, jotka pitävät heijastinta myös keskimääräistä useammin turhana turvallisuuden lisäämisen kannalta.
– Kiitos kampanjoinnin heijastimen käyttö on kuitenkin ollut lievässä kasvussa viime vuosina. Hyvä suuntaus on, että heijastimia integroidaan yhä enemmän suoraan vaatteisiin. Suurin osa suomalaisista pitäisikin mieluiten vaatteita, joissa on jo valmiina kiinteä heijastin, Koskela sanoo.
Ylivoimaisesti yleisin syy olla käyttämättä heijastinta onkin kaikenikäisillä sen unohtuminen. Käytetyin heijastinmalli on yhä erikseen kiinnitettävä, riippuva heijastin.
Suosittua heijastinlankaa ja muita heijastintuotteita voi ostaa Ifin Turvakaupasta www.turvakauppa.if.fi.
FAKTA: Näin kauas heijastimesi näkyy
*Sähköiseen kyselytutkimukseen liikenneturvallisuudesta ja -käyttäytymisestä vastasi yhteensä syyskuussa 2018 kaikkiaan 1014 yli 18-vuotiasta suomalaista. Ifin teettämän kyselyn toteutti YouGov Finland.
Vastaavia kyselyjä If on toteuttanut myös vuosina 2016 ja 2017.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Jari Pekka Koskelavahingontorjuntapäällikkö
Puh:050 424 1883jari.pekka.koskela@if.fiMilla KauppilaLehdistökontakti
Viestintäpäällikkö, Ulkoinen viestintä
Kuvat
Linkit
Tietoja julkaisijasta
If vakuuttaa kaiken, mikä on elämässä arvokasta: ihmiset, eläimet, kodit, autot ja paljon muuta. Autamme myös yrityksiä turvaamaan toimintansa silloin, kun vahinko sattuu. 6 800 ammattitaitoista työntekijäämme huolehtivat, että 3,7 miljoonaa asiakastamme Pohjoismaissa ja Baltiassa saavat tarvitsemaansa apua ja oikeanlaista turvaa – jos jotain sattuisi tapahtumaan. If kuuluu Sampo-konserniin.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta If Vakuutus
Ajatko sähkö- vai bensa-autolla? Kesän tyypillisimmät vahingot ovat samat1.7.2025 07:00:00 EEST | Tiedote
If kartoitti kesäkuukausien yleisimmät vahingot. Kolmen tyypillisimmän lisäksi esimerkiksi ilkivalta lisääntyy kesällä selvästi.
Vesijettien määrä kasvaa – muista turvallisuus ja toisten huomioiminen26.6.2025 07:00:00 EEST | Tiedote
Vesijetin kolarointii johtaa yllättävän usein kulkuvälineen lunastukseen laajojen vaurioiden takia, selviää Ifin vahinkotilastoista.
Turvallisesti löylyyn juhannuksena - saunassa sattuu valtaosa palovammoista17.6.2025 07:30:00 EEST | Tiedote
Saunat lämpenevät pian taas keskikesän juhlan kunniaksi ja tänä vuonna taustalla soi monella varmasti KAJ:n euroviisuhitti ”Bara bada bastu”. Saunaa ylistävä kappale muistuttaa osuvasti, että löylyistä kuuluu nauttia. Rentoutuessakin on tärkeä pitää mielessä turvallisuus, sillä sauna on keittiön ohella yksi yleisimmistä palovahinkojen syntypaikoista.
Kyselytutkimus: Suomessa jäädään herkemmin sairauslomalle kuin muissa Pohjoismaissa12.6.2025 07:45:00 EEST | Tiedote
Ifin Nordic Health Report -tutkimuksesta selviää, että suomalaisista vain joka kymmenes menee työpaikalle, jos tuntee itsensä sairaaksi. Norjassa työpaikalle menee joka kolmas ja Ruotsissakin melkein joka viides.
Kyselytutkimus: Nuoret naiset stressaavat säännöllisesti lähes kaksi kertaa useammin kuin miehet2.6.2025 07:00:00 EEST | Tiedote
Ifin tuoreesta Nordic Health Report -terveystutkimuksesta selviää, että säännöllinen stressi on yleistä nuorissa aikuisissa. Erityisesti nuoret naiset kokevat säännöllistä stressiä selvästi muuta väestöä useammin, ja psyykkinen kuormitus vaikuttaa vahvasti myös heidän työkykyynsä.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme