Like Kustannus Oy

Muistutus: Kutsu julkistamistilaisuuteen: "Haapajärven Elvis" Asko Argillander loistaa kotimaisen true crime -dekkarin pääosassa

Jaa

Katariina Vuoren kirjoittama Erään tapon tarina on tosikertomus vuonna 1995 Haapajärvellä tapahtuneesta surmasta, jossa anoppi tappoi ex-vävynsä. Tämän poikkeuksellisen kotimaisen true crime -dekkarin julkistamistilaisuutta vietetään Haapajärven INFO-kirjakaupalla perjantaina 8.6.2018. Tervetuloa!

Erään tapon tarina kerrotaan perheen pojan, silloin 13-vuotiaan Asko Argillanderin silmin.  

Esko-isä ryyppää, rällää, istuu suurimman osan ajastaan vankilassa mutta käy lomilla äidin ja Asko-pojan asunnolla rähjäämässä. Isä saa raivokohtauksia varsinkin päissään, ja päissään hän on lähes aina. Poika pakenee usein vaatehuoneeseen kuuntelemaan Elviksen musiikkia, kun isä haukkuu ja hakkaa äitiä. 

Lopulta isä tuntuu sekoavan lopullisesti. Sitten Haapajärven ravintola Kiepissä välähtää keittiöveitsi, ja Esko kaatuu maahan. Jonkin ajan kuluttua hän kuolee. 

Isoäiti tuomitaan surmasta alle neljäksi vuodeksi vankeuteen. Tasavallan presidentti Ahtisaari armahtaa hänet noin vuoden vankeuden jälkeen paikallisten alullepaneman adressin ansiosta. 

Mitä: Erään tapon tarina -kirjan julkistamistilaisuus. Paikalla tavattavissa ovat kirjan päähenkilö Asko Argillander sekä kirjailija Katariina Vuori klo 13–19. Haastattelun voi varata 14.30–17 väliselle ajalle.  

Missä: Haapajärven INFO-kirjakaupalla, Kirkkokatu 5, Haapajärvi.  

Milloin: pe 8.6. alkaen klo 13 

Ilmoittautumiset: sähköpostitse adele.couavoux@like.fi  

Asko Argillander on Haapajärvellä asuva kahden lapsen isä ja Elvis-imitaattori. 

Katariina Vuori on oululainen kirjailija. Like on aiemmin julkaissut hänen teoksensa Joulumerkkikodin lapset (2016), Kukkaisruokaa (2016) ja Lottovoittajien pöydässä (2017). 

Toinen kirjakauppatilaisuus järjestetään keskiviikkona 13.6. Ylivieskan INFO-kirjakaupassa (Valtakatu 3, Ylivieska). Asko Argillander on tavattavissa klo 13-17.  

Kirja ilmestyy 8.6.2018 ja on silloin arvostelu- ja käsittelyvapaa mediassa. 

Arvostelukappaleet: arvostelukappaleet@like.fi 

Lisätiedot ja vedospyynnöt: adele.couavoux@like.fi 

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Like Kustannus Oy
Like Kustannus Oy
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

09 1566 1http://www.like.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Like Kustannus Oy

Sofi Oksaselle Ranskan Arts et Lettres -ritarikunnan kunniamerkki3.12.2018 11:02Tiedote

Sofi Oksaselle on myönnetty ritarin arvon (Chevalier) Ranskan Arts et Lettres -kunniamerkki. Taiteen ja kirjallisuuden kunniamerkki myönnetään ranskalaisille tai ulkomaalaisille merkittäville saavutuksille taiteen ja kirjallisuuden alalla. Kunniamerkki on Suomessa myönnetty ritarin arvossa (Chevalier) muun muassa Rosa Liksomille ja Karita Mattilalle ja komentajan arvossa (Commandeur) muun muassa säveltäjä Kaija Saariaholle. Kunniamerkin ovat saaneet ritarin arvossa myös esimerkiksi näyttelijä Mads Mikkelsen ja kirjailija Alice Munro. Kunniamerkki luovutetaan Oksaselle Ranskassa vuoden 2019 alussa. Sofi Oksanen on palkittu Ranskassa useilla merkittävillä kirjallisuuspalkinnoilla. Vuonna 2010 Oksanen voitti Puhdistus-romaanillaan The FNAC -palkinnon ja vuonna 2012 Prix Femina Étranger -palkinnon. Lisätiedot: Milla Palovaara, milla.palovaara@like.fi, p. 040 596 7973

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme