Keskuskauppakamari

MUISTUTUSKUTSU MEDIALLE 20.4.2023 Ilmoituskanavia koskevan selvityksen julkistus

Jaa
Keskuskauppakamari on selvittänyt, miten laajasti whistleblowing-ilmoituskanavat ovat suomalaisissa organisaatioissa käytössä ja millaisia onnistumisia tai haasteita kanavan käytössä on havaittu. Selvitys julkaistaan torstaina 20.4.2023 klo 8.30 ja median edustajat ovat lämpimästi tervetulleita seuraamaan tilaisuutta.

Organisaatioiden ilmoituskanavista on viime vuosina tullut keskeinen riskienhallinnan väline ja vastuullisen toiminnan varmistaja. Kuluvana vuonna 2023 ilmoituskanavat tulevat useille organisaatioille pakolliseksi.

Keskuskauppakamari on selvittänyt, miten laajasti whistleblowing-ilmoituskanavat ovat suomalaisissa organisaatioissa käytössä ja millaisia onnistumisia tai haasteita kanavan käytössä on havaittu.
Vastaava selvitys on toteutettu aiemmin keväällä 2021.

Ilmoituskanavia koskevan selvityksen julkistustilaisuus
torstaina 20.4.2023 klo 8.30

Keskuskauppakamari järjestää tilaisuuden Teams-verkkotapahtumana. Lähetämme ilmoittautuneille osallistumislinkin tilaisuutta edeltävänä päivänä.

OHJELMA:

Ilmoituskanavia koskevan selvityksen tulokset
Johtaja Stina Wikberg, Keskuskauppakamari
Vastuullisuusasiantuntija Anne Vanhala, Keskuskauppakamari

Havaintoja selvityksen tuloksista
Director, ethics and compliance, Jyri Wesanko, Kesko

Lisäksi aikaa on varattu osallistujien kysymyksille ja kommenteille. 

Verkkotapahtuma on maksuton, mutta edellyttää ennakkoilmoittautumista. Ilmoittautumaan pääset täältä. Tervetuloa! 


Lisätietoja: 

Anne Vanhala, vastuullisuusasiantuntija
anne.vanhala@chamber.fi

050 339 1625

Pauliina Pulkkinen, viestintä- ja yhteistyöjohtaja
Median yhteydenotot
pauliina.pulkkinen@chamber.fi

050 574 5288

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Keskuskauppakamari
PL 1000
00101 Helsinki

http://kauppakamari.fi/

Keskuskauppakamari edustaa yli 20 000 suomalaista yritystä, jotka työllistävät yhteensä noin miljoona työntekijää. Haluamme helpottaa yritysten toimintaedellytyksiä verotuksen, liikenteen ja lainsäädännön saralla sekä kansainvälisessä kaupassa. Edistämme yritysten itsesääntelyä sekä tarjoamme monipuolisia asiantuntijapalveluja elinkeinoelämän tarpeisiin. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keskuskauppakamari

Kauppakamarin vientijohtajakysely: Geopoliittinen turbulenssi vaikuttaa kannattavuuteen edelleen merkittävästi - Kiinan merkitys kauppakumppanina vähenemässä1.6.2023 06:43:00 EEST | Tiedote

Kauppakamarien vientijohtajille suuntaaman kyselyn mukaan turbulenssi geopolitiikassa vaikuttaa yritysten kannattavuuteen edelleen merkittävällä tavalla. Jopa 93 prosenttia vastanneista arvioi geopoliittisen epävarmuuden ja siitä aiheutuvien häiriöiden syövän yrityksen kannattavuutta jollain tapaa. Vaikeasti ennakoitavan Kiinan merkitys yritysten kauppakumppanina on kyselyn mukaan vähenemässä. Keskuskauppakamarin kansainvälisten asioiden johtaja Lenita Toivakka painottaa, että geopolitiikan ymmärtäminen kuuluu nyt jokaisen yritysjohtajan työpöydälle.

Keskuskauppakamarin pääekonomisti: Taantumajakson katkeaminen laiha lohtu – talouden perustekijät eivät puolla vauhdikasta kasvua31.5.2023 09:39:09 EEST | Tiedote

Tilastokeskuksen tuoreiden tietojen mukaan alkuvuoden bruttokansantuote on kehittynyt tuntuvasti luultua heikommin, mutta nyt taantumajakso näyttää hetkellisesti katkenneen. Keskuskauppakamarin pääekonomistin mukaan kyseessä ei kuitenkaan ole lähtölaukaus isommalle kasvujaksolle, sillä taloudessa puhaltavat edelleen voimakkaat vastatuulitekijät. Vaikeuksia on luvassa, sillä kuluttajien säästöt alkavat huveta, euroalueen teollisuus takkuaa ja rakennusinvestointien näkymät ovat vaisuja.

Keskuskauppakamarin pääekonomisti: Työllisyys sahaa edestakaisin – pitkäaikaistyöttömyys ongelma, josta puhutaan liian vähän24.5.2023 09:32:40 EEST | Tiedote

Työllisenä oli huhtikuussa 17 000 ihmistä enemmän kuin vuosi sitten. Keskuskauppakamarin pääekonomistin mukaan muutokset työllisyysasteessa ovat olleet viime kuukausina vähäisiä, eikä dramaattisista käänteistä voida puhua. Työllisyys on edelleen historiallisen vahvalla tasolla, mutta pitkäaikaistyöttömyyden aleneminen on käytännössä pysähtynyt. Pääekonomistin mukaan ongelmasta ei juuri puhuta, vaikka siihen liittyy ilmeinen riski pysyvään syrjäytymiseen työmarkkinoilta.

Kauppakamarien vientijohtajakysely: 17 prosenttia vientiyrityksistä kohdannut Venäjä-pakotteiden kiertämisyrityksiä24.5.2023 06:53:00 EEST | Tiedote

Kauppakamarien vientijohtajakyselyn mukaan 17 prosenttia vientiyrityksistä on kohdannut Venäjän vastaisten pakotteiden kiertämisyrityksiä. Vastanneista 17 prosenttia ei osannut arvioida, onko pakotteiden kiertämisyrityksiä osunut omalle kohdalle. Vielä marraskuussa vetäytyminen Venäjän markkinoilta oli kesken 15 prosentilla vientiyrityksistä, kun tuoreimman kyselyn mukaan vetäytyminen oli kesken enää 10,5 prosentilla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme