Elinkeinoelämän tutkimuslaitos ETLA

MUISTUTUSKUTSU MEDIALLE: Etla ennustaa Suomen kasvihuonekaasupäästöjä huomenna klo 9:30

Jaa

• Miten Suomen kasvihuonekaasupäästöt kehittyvät lähivuosina? • Millä kehityksellä hiilineutraalisuus voidaan saavuttaa? Etla julkistaa tutkija Ville Kaitilan muistion ”Suomen CO2-päästöt 2019–2023 ja hiilineutraalisuustavoitteen saavuttaminen” ja samalla ensimmäisen päästöennusteen huomenna 21.1. klo 9:30.

Aika: Tiistai 21.1.2020 klo 9:30-10:30

Paikka: ETLA, kokoustila

Osoite: Arkadiankatu 23 B, 4.krs., Helsinki

Elinkeinoelämän tutkimuslaitos ryhtyy ensimmäisenä talousennustelaitoksena Suomessa arvioimaan tulevaa kasvihuonekaasupäästöjen määrää.  

Etlan suhdanne-ennusteen yhteydessä laaditaan jatkossa viideksi vuodeksi eteenpäin ennuste myös Suomen kasvihuonekaasupäästöjen kehitykselle. Ennusteen yhteydessä Etla tekee myös laskelman siitä, millaisella päästökehityksellä Suomen hiilineutraalisuustavoite voidaan saavuttaa.

Aamiaistarjoilu klo 9 lähtien.

Ilmoittautumiset ja raporttipyynnöt embargolla: tytti.sulander@etla.fi.

Lämpimästi tervetuloa!

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Elinkeinoelämän tutkimuslaitos ETLA
Elinkeinoelämän tutkimuslaitos ETLA
Arkadiankatu 23 B
00100 HELSINKI

09 609 900http://www.etla.fi

ETLA eli Elinkeinoelämän tutkimuslaitos tutkii, ennustaa ja arvioi. Etla on yksityinen, voittoa tavoittelematon asiantuntijaorganisaatio.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Elinkeinoelämän tutkimuslaitos ETLA

Etla: EU:n tietosuoja-asetuksen noudattamisesta merkittävät kustannukset yrityksille25.2.2020 09:00:00 EETTiedote

EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen GDPR:n voimaantulo vaikutti erityisesti pieni- ja keskikokoisten, tietointensiivisten yritysten kannattavuuteen, käy ilmi tänään julkaistusta tutkimuksesta. Tiukentuneen tietosuojasääntelyn kustannukset olivat sen voimassaolon ensimmäisenä kalenterivuotena mittavat ainakin osalle eurooppalaisia yrityksiä. Tietointensiivisten yritysten voittomarginaalit kasvoivat vähemmän kuin vastaavissa yhdysvaltalaisissa yrityksissä.

EUROFRAME: Talouskasvu hidastuu ja epävarmuus jatkuu niin euroalueella kuin maailmallakin10.2.2020 09:29:37 EETTiedote

Euroalueen talouskasvu jatkuu hitaana ja on tänä vuonna 1,1 prosenttia, arvioivat Euroopan johtavat taloustutkimuslaitokset tänään julkaistussa yhteisessä EUROFRAME-ennusteessaan. Heikoimmat kasvuodotukset ovat entisessä Euroopan talousveturissa Saksassa, jonka autoteollisuutta maailmankaupan hidastuminen murjoi. Suomen viime vuoden bkt-kasvuluvut sen sijaan lähes yllättivät ennustelaitokset. Koronaviruksen leviäminen Kiinassa ja sen rajojen ulkopuolelle on synnyttänyt talouteen uutta epävarmuutta, joka voi vaarantaa taloudellisten indikaattorien viimeaikaisen vakautumisen.

Etla julkaisi ensimmäisen päästöennusteensa: hiilineutraali Suomi vuonna 2035 on vakavasti uhattuna21.1.2020 09:30:00 EETTiedote

Etlan tänään julkaiseman ensimmäisen päästöennusteen mukaan kasvihuonekaasupäästöjen vähennystarve on Suomessa keskimäärin 7,6 prosenttia vuodessa, mikäli halutaan päästä hallituksen tavoitteeseen. Hallitus tavoittelee hiilineutraalia Suomea vuonna 2035. Päästöennusteen pohjalta Etla arvioi, että tavoite ei toteudu, ellei toimia vahvisteta. Avainasemassa päästöjen vähentämisessä on teknologinen kehitys ja fossiilisista polttoaineista luopuminen. Etla laatii jatkossa talousennusteen yhteydessä viideksi vuodeksi eteenpäin myös ennusteen Suomen kasvihuonekaasupäästöjen kehitykselle.

HUOM! EMBARGO 15.1.KLO 9:30 - KORJATTU TIEDOTE: Etla: Vapaaehtoisista vakuutuksista lisäturvaa vanhuuden ajan menoihin14.1.2020 11:53:32 EETTiedote

HUOM! KORJAUS: TIEDOTE EMBARGOSSA 15.1.KLO 9:30 Suurten ikäluokkien ikääntyminen on jopa kaksinkertaistamassa yli 80-vuotiaiden määrän seuraavan parinkymmenen vuoden aikana. Elinajan pitenemisen vuoksi vanhimpien ikäluokkien koon kasvu jatkunee sen jälkeenkin, samaan aikaan vanhusten yksinasuminen yleistyy. Vanhustenhoidon kannalta lähitulevaisuus merkitsee siis kustannusten kasvua ja huomattavaa lisätyövoiman tarvetta hoivaan. Tänään julkaistun Etlan selvityksen mukaan ikääntyvillä tulisi olla mahdollisuus halutessaan täydentää julkista hoivalupausta myös vapaaehtoisilla vakuutuksilla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme