Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA ry

MUISTUTUSKUTSU MEDIALLE: Miksi kannattaa sopia paikallisesti?

Jaa

EVAlla on ilo kutsua median edustajat tilaisuuteen, jossa keskustellaan työmarkkinoista ja paikallisesta sopimisesta.

Maanantaina 7. joulukuuta klo 9.0010.00

Paikka: Zoom (webinaarin seuraaminen ei edellytä Zoom-sovelluksen lataamista)

Suomalaiset kannattavat nykyistä laajempaa paikallista sopimista työpaikoilla, käy ilmi EVAn Arvo- ja asennetutkimuksesta. Taloustieteen tutkimuksissa paikallisen sopimisen on todettu nostavan palkkoja. Ay-liikettä uusi sopimisen tapa kuitenkin tuntuu pelottavan.

Miksi paikallisen sopimisen hankkeet ovat Suomessa edenneet hitaasti? Miksi paikallinen sopiminen esimerkiksi Saksassa toimii? Mitä suomalaiset hyötyisivät laajemmasta paikallisesta sopimisesta?

Tervetuloa Elinkeinoelämän valtuuskunta EVAn virtuaaliseen tapahtumaan (live webcast), jossa aiheena on työmarkkinat ja paikallinen sopiminen. Aiheesta ovat keskustelemassa EVAn tutkimuspäällikkö Ilkka Haaviston johdolla Teknologiateollisuuden työmarkkinajohtaja Minna Helle, Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen tutkimusjohtaja, professori Antti Kauhanen ja EVAn ekonomisti Sanna Kurronen. Webinaarin yhteydessä julkaistaan Sanna Kurrosen kirjoittama työmarkkinoita käsittelevä EVA Artikkeli Päätetään paikan päällä

Pyydämme ilmoittautumista maanantaihin 7.12. kello 8.00 mennessä: viestintäpäällikkö Heini Larros, heini.larros@eva.fi tai +358 40 526 97 28. Lähetämme webinaarilinkin ilmoittautumisajan päätyttyä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA ry
Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA ry
Arkadiankatu 23 B
00100 HELSINKI

09 686 9200http://www.eva.fi

Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA on elinkeinoelämän think tank, jonka tavoitteena on edistää suomalaisen yhteiskunnan pitkän aikavälin menestystä.EVA tuottaa tietoa ja näkemyksiä ajankohtaiseen julkiseen keskusteluun sekä esittää reformeja poliittisille päättäjille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA ry

ARVO- JA ASENNETUTKIMUS: ONGELMAT KASAUTUVAT ALKOHOLIONGELMISTA KÄRSIVIIN PERHEISIIN13.1.2021 06:00:00 EETTiedote

Perhepiirissään alkoholin ongelmakäyttöön törmänneet ovat neljä kertaa keskimääräistä useammin kohdanneet perheessään myös huume- tai lääkeriippuvuutta ja kolme kertaa useammin väkivaltaa sekä kiusaamista tai hyväksikäyttöä, käy ilmi Elinkeinoelämän valtuuskunta EVAn Arvo- ja asennetutkimuksesta. Peliriippuvuutta, köyhyyttä ja syrjäytymistä esiintyy alkoholiongelmaisissa perheissä ja parisuhteissa kaksi kertaa koko väestöä todennäköisemmin.

EVAn Verokone: Kaikkien palkansaajien tuloverotus kiristyy – pienipalkkaisten eniten22.12.2020 06:00:00 EETTiedote

Kaikkien palkansaajien tuloverotus kiristyy vuonna 2021. Eniten kiristyy pienipalkkaisten tuloverotus. Pienituloisen 1 250 euroa bruttona kuukaudessa ansaitsevan palkansaajan tuloverotus kiristyy ensi vuonna 0,4 prosenttiyksikköä. Vuosi 2021 katkaisee pitkään jatkuneen pienituloisia suosivan veropolitiikan linjan. Keskituloisen 3 250 euroa ansaitsevan palkansaajan tuloveroaste nousee 0,3 prosenttiyksikköä ja korkeimmilla ansiotasoilla korotus on 0,2 prosenttiyksikköä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme