Pellervon taloustutkimus PTT

MUISTUTUSKUTSU: Miten tukea keskisuurten yritysten kasvua, kansainvälistymistä ja resilienssiä? - Tutkimusraportin julkistus 9.6. klo 9.00 

Jaa

Keskisuuret yritykset ovat merkittävä työllistäjä - miten huolehditaan siitä, että ne menestyvät digitalisaation ja vihreän siirtymän murroksissa? Tule kuuntelemaan Pellervon taloustutkimus PTT:n ja Teknologian tutkimuskeskus VTT:n arvioita keskisuurten kasvuyritysten tilanteesta ja suosituksia niiden kasvun edistämiseksi.

Tervetuloa kuulemaan keskeisiä tuloksia ja politiikkasuosituksia siitä, miten keskisuurten yritysten kasvua, kansainvälistymistä ja resilienssiä voidaan tukea globaaleissa liiketoimintaekosysteemeissä. Mitä julkisen sektorin pitäisi tehdä näiden yritysten tukemiseksi?

Aika9.6.2022 klo 9.00 - 10.30

PaikkaTeams-webinaari

Tilaisuus on osa Business Finlandin rahoittamaa ja PTT:n sekä VTT:n yhdessä toteuttamaa SIBS 50+ -tutkimushanketta “50+ Companies Sustainable Growth Paths and Resilience in Global Business Ecosystems”. 

Ilmoittaudu mukaan tästä linkistä: https://link.webropol.com/ep/sibs50

Tilaisuuden ohjelma: 

-Tilaisuuden avaus, Sari Forsman-Hugg, PTT 

-Keskisuurten kasvuyritysten rooli taloudessa, Henna Busk, PTT 

-Kestävän kasvun haasteet ja mallit, Magnus Simons, VTT 

-Politiikkasuositukset, Sari Forsman-Hugg, PTT

-Kommenttipuheenvuoro, Olli Löytynoja, Business Oulu

-Kommenttipuheenvuoro, Marko Mäkinen, EKE-Electronics Ltd.

Esitysten jälkeen on varattu aikaa kysymyksille ja keskustelulle. Tutkimuksen loppuraportti julkistetaan samana päivänä 9.6. PTT:n verkkosivuilla www.ptt.fi 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Viestinnän yhteyshenkilö: 

Kimmo Mäkilä, PTT, 040 358 0222, kimmo.makila@ptt.fi

Lisätietoa tutkimuksesta: 

Henna Busk, PTT, 040 164 8136, henna.busk@ptt.fi

Magnus Simons, VTT, 040 543 8586, magnus.simons@vtt.fi

Tietoja julkaisijasta

Pellervon taloustutkimus PTT
Pellervon taloustutkimus PTT
Eerikinkatu 28 A
00180 HELSINKI

https://www.ptt.fi

Pellervon taloustutkimus PTT on soveltavaa taloustutkimusta ja talousennusteita tekevä riippumaton tutkimuslaitos. Perinteisiä vahvoja tutkimusalueitamme ovat kansantalous, maa- ja elintarviketalous, metsä- ja ympäristötalous sekä asuntomarkkinat. Erityisosaamistamme on talouden ilmiöiden alueellinen tarkastelu.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pellervon taloustutkimus PTT

PTT:n Markus Lahtinen: Suomessakin pitäisi harkita bensa- ja dieselveron väliaikaista alennusta23.6.2022 10:26:58 EEST | Tiedote

Suomen pitäisi harkita bensan ja dieselin verotuksen laskemista syksyn budjettiriihessä, ehdottaa Pellervon taloustutkimus PTT:n toimitusjohtaja Markus Lahtinen blogissaan. Lahtisen mukaan on riski, että kansalaisten tuki Venäjän-vastaisille pakotteille ja Ukrainan tukemiselle vaarantuu, jos kotitalouksien taloushuoliin ei vastata. Nykyisessä sotatilanteessa taloutta ei voi arvioida irrallaan turvallisuuspolitiikasta.

PTT:n tilannekatsaus: Sodan vaikutukset alkavat vasta näkyä ruokamarkkinoilla14.6.2022 10:04:07 EEST | Tiedote

Venäjän hyökkäyssodan vaikutukset alkavat vasta näkyä ruokamarkkinoilla, ja epävarmuus voi jatkua useiden vuosien ajan, kertoo Pellervon taloustutkimus PTT:n maa- ja elintarviketalouden tilannekatsaus. Kevään aikana sekä maatalouden tuottajahinnat että ruuan kuluttajahinnat ovat nousseet nopeasti ja nousupaine jatkuu yhä. Hinnat voivat jäädä pidemmäksi aikaa korkeammalle kuin mitä tavanomainen hintataso oli ennen pandemiaa ja sotaa.

Suomessa yhä niukasti keskisuuria kasvuyrityksiä - kiriapua voisi saada liiketoiminnan ekosysteemeistä9.6.2022 08:57:26 EEST | Tiedote

Keskisuurten kasvuyritysten määrä on Suomessa edelleen pieni, ja yritysten nopea kasvu melko harvinaista, kertoo Pellervon taloustutkimus PTT:n ja Teknologian tutkimuskeskus VTT:n raportti. Keskisuurten yritysten merkitys on kuitenkin kokoaan suurempi, ja digitalisaatio sekä vihreä siirtymä voivat toimia niiden kasvun vauhdittajina. Yritysten määrän lisäämisessä auttaisivat ekosysteemiajattelu ja julkisten tukien parempi kohdentaminen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme