Pohjois-Savon ELY-keskus

Mukana yhteisellä polulla -tunnustus ilmastovastuullisille organisaatioille

Jaa

ELY-keskuksilla on merkittävä rooli ilmastotavoitteiden edistäjänä. ELY-keskusten ilmastotiekarttatyössä on arvioitu, että ELY-keskusten tehtäviin liittyy jollain tapaa jopa 80 % alueiden ilmastopäästöistä. Pohjois-Savon ELY-keskuksessa on vahva halu vahvistaa alueellista ilmastoyhteistyötä. Pohjoissavolaiset organisaatiot voivat hakea Mukana yhteisellä polulla -tunnusta ja osoittaa näin tukensa yhteisten ilmastotavoitteiden saavuttamiselle.

Mukana yhteisellä polulla -tunnustus.
Mukana yhteisellä polulla -tunnustus.

Pohjois-Savon ELY-keskus koordinoi maakunnallista ilmastotyötä Pohjois-Savon alueella. Työtä jatketaan keväällä 2021 valmistuneen Pohjois-Savon ilmastotiekartan pohjalta, tiiviissä yhteistyössä alueen toimijoiden kanssa. ELY-keskus kutsuu kaikki pohjoissavolaiset mukaan alueelliseen ilmastotyöhön ja myöntää Mukana yhteisellä polulla -tunnuksia ilmastovastuullisille organisaatioille.

Mukana yhteisellä polulla on yhteisötunnus, joka myönnetään organisaatioille, jotka ovat mukana Pohjois-Savon ilmastotiekartan toteuttamisessa. Tunnus kertoo sitoutumisesta yhteiseen ilmastotyöhön. Ohjeet tunnuksen hakemiseksi löytyvät osoitteesta hiilineutraalipohjoissavo.fi/yhteiso. Samalla sivulla on kerrottu aiemmin tunnuksen saaneiden organisaatioiden ilmastoteoista ja -lupauksista. Tunnus on myönnetty jo lähes 30 organisaatiolle. 

Pohjois-Savon ELY-keskuksessa ja TE-toimistossa omat tavoitteet ilmastotyölle

Oman toiminnan kehittämiseksi Pohjois-Savon ELY-keskuksessa ja TE-toimistossa on laadittu yhteiset ilmastotavoitteet sekä ilmastovisio 2025: olemme vahva, osaava ja tunnettu yhteistyökumppani ilmastotyössä.

ELY-keskuksen vahva ilmastorooli muodostuu yhteistyöstä, monialaisuudesta ja asiantuntijuudesta. ELY-keskukset edistävät ilmastotavoitteita laaja-alaisesti mm. moninaisten hyvään elinympäristöön pyrkivien lainsäädäntöjen sekä alueyhteistyön kautta. Sopeutumistyötä tehdään ELY-keskuksissa jo nyt esimerkiksi tulvariskien hallinnassa ja luonnon monimuotoisuuden turvaamisessa.

ELY-keskusten työssä on paljon potentiaalia ottaa haltuun ilmastonmuutoksen ja kiertotalouden tuomia mahdollisuuksia elinkeinoelämälle. Samalla on syytä tunnistaa tarvittavia toimia ilmastonmuutokseen sopeutumiseksi. Tätä ELY-keskukset tukevat yhteistyön ja rahoituksen keinoin.

- Uusi EU-rahoituskausi tuo aiempaa vahvemmin myös ilmastonmuutokseen sopeutumisen mahdollisuudet osaksi rahoituskokonaisuutta. Myös kiertotalouden potentiaali tulisi tunnistaa osana ilmastotyötä, kertoo ylijohtaja Pasi Patrikainen Pohjois-Savon ELY-keskuksesta.

ELY-keskusten ilmastotyöhön voi tutustua mm. ELY-keskukset ilmastotoimijoina -verkkosivulla, joilta löytyy myös alueellista tietoa ilmastonmuutoksen hillinnän ja sopeutumisen tehtävistä. Teemasivustoon voi tutustua osoitteessa ELY-keskukset ilmastotoimijoina (ely-keskus.fi).

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ilmastoasiantuntija Tapio Kettunen, p. 0295 026 710 , etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi
Projektityöntekijä Hanne Siikström, Hiilineutraali maakunta – Pohjois-Savo (HIMA) -hanke p. 0295 026 075 etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Kuvat

Mukana yhteisellä polulla -tunnustus.
Mukana yhteisellä polulla -tunnustus.
Lataa

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Savon ELY-keskus
Pohjois-Savon ELY-keskus
PL 2000, Kallanranta 11
70101 Kuopio

0295 026 500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pohjois-savo

Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Savon ELY-keskus

Pohjois-Savon vesitilannekatsaus 30.9.202130.9.2021 11:14:50 EEST | Tiedote

Kevään tulvat ja kesän kuumuus ja kuivuus on tasaantunut yllättävän laajasti lähelle pitkänajan keskiarvoja. Kallaveden vedenpinta Itkonniemen asteikolla on N2000+ 81,92. Kallaveden pinta on uudelleen laskusuunnassa. Nyt taso on 1 cm yli ajankohdan pitkäaikaiskeskiarvon ja menossa alaspäin. Pitkäaikaiskeskiarvon trendi taas on kääntymässä ylöspäin, joten vähäisellä sade-ennusteella painutaan ajankohdan keskimääräisen alapuolelle. Iisalmen reitillä vesistöjen pinnat ovat pysyneet säännöstelyn tavoitetasoilla, tosin Kiuruvedellä on elokuussa isosta juoksutuksesta huolimatta tulvinutkin. Nyt viimeisellä viikolla juoksutukset ovat olleet pieniä kauttaaltaan. Nilsiän reitillä on pinnat ovat ajankohtaan nähden keskimääräisellä tasolla. Juojärvellä vedenpinta on ajankohdan keskiarvoon nähden alempana kuin Nilsiän reitillä. Varkauden alapuolella Haukiveden pinta on 1 cm alle ajankohdan keskimääräisen tason, kun verrataan 30 viimeisen vuoden tilastoihin. Lukema on nyt N2000+ 76,14. Säännöstelem

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme