Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Munkkiniemessä alkaa katutöitä Vihdintiellä ja Huopalahdentiellä

Jaa

Munkkiniemessä on alkamassa kesäkuun alussa kaksi katutyötä. Vihdintiellä on jo alkanut betonisen tiepinnoitteen purku 1. päivä kesäkuuta. Huopalahdentiellä parannetaan jalankulkijoiden reittejä 8. päivä kesäkuuta alkavassa urakassa. Molemmat työmaat vaikuttavat liikenteeseen.

Huopalahdentien  ylittävä kävelysilta. Kuva: Kiia Koliseva.
Huopalahdentien ylittävä kävelysilta. Kuva: Kiia Koliseva.

Vihdintien betonitien purku

Vihdintiellä välillä Hellemäentie–Lapinmäentie puretaan betonista tehty tiepinnoite 1. päivä kesäkuuta alkaen. Katutyö on alkanut 1.6. liikennejärjestelyjen teolla. Työmaa valmistuu elokuussa.

Vaikutukset liikenteeseen:

Jalankulkijat ja pyöräilijät
Viertotien aukion ja Isonnevantien välinen suojatie suljetaan.

Ajoneuvot

Käytössä on kaksi ajokaistaa kolmen sijasta Helsingin suuntaan. Tarvittaessa liikenne siirretään yhdelle kaistalle ruuhka-ajan ulkopuolella.

Huopalahdentie

Huopalahdentien jalankulkua, pyöräliikennettä sekä yhteyksiä bussipysäkeille parannetaan Niemenmäenpuiston ja Lokkalantien välisellä osuudella. Katutyö alkaa 8. päivä kesäkuuta.

Huopalahdentien työmaa laajenee elokuussa Niemenmäenpuistoon, jonne rakennetaan puistoraitti. Alueelle istutetaan myös puiden taimia. Puistoraitti kulkee liito-oravan ydinalueella siten, etteivät sen pesäpuut vaarannu.

Vaikutukset liikenteeseen:

Kävely- ja pyöräily
Huopalahdentien ylittävä kevyen liikenteen silta suljetaan

Ajoneuvot
Huopalahdentiellä pohjoisen suuntaan yksi ajokaista on ajoittain poissa käytöstä.
Pysäköintialueita joudutaan ottamaan työmaa-käyttöön.

Molemmat työmaa aiheuttavat jonkin verran melu- ja pölyhaittoja. Sekä Vihdintiellä että Huopalahdentiellä työskennellään maanantaista perjantaihin kello 7.00–18.00.

Urakoitsijana toimii Hyvinkään Tieluiska Oy.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Hyvinkään Tieluiska Oy
Työmaapäällikkö
Marko Vuoni
puh. 046 922 1105
marko.vuoni@tieluiska.fi

Rakennuttaminen
Helsingin kaupunki
Kaupunkiympäristön toimiala
Anna Nyyssönen, projektinjohtaja
Helsingin kaupunki
puh. 09 310 20569
anna.nyyssonen@hel.fi

Kuvat

Huopalahdentien  ylittävä kävelysilta. Kuva: Kiia Koliseva.
Huopalahdentien ylittävä kävelysilta. Kuva: Kiia Koliseva.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Sinilevätilanne rauhallinen Helsingin uimarannoilla ja ulompana merellä10.7.2020 14:01:07 EESTTiedote

Uimavesinäytteet otettiin tällä viikolla itäisen Helsingin suurilta uimarannoilta. Marjaniemen, Rastilan sekä Iso Kallahden rantojen veden mikrobiologinen laatu oli heikentynyt vedessä havaittujen bakteerien vuoksi, ja rannoilta otettiin uusintanäytteet. Marjaniemen uusintanäyte oli hyvänlaatuinen. Rastilan ja Iso Kallahden uusintanäytteet valmistuvat ensi viikon alussa. Kohonneet bakteeripitoisuudet johtuvat todennäköisesti viime aikojen runsaista sateista, jotka ovat huuhtoneet epäpuhtauksia maalta uimaveteen. Viimeisimmät tutkimustulokset ovat näkyvillä rantojen ilmoitustauluilla.

Uimavesien bakteeripitoisuudet paikoitellen koholla – sinilevät vähentyneet merialueilla3.7.2020 14:32:28 EESTTiedote

Uimavesinäytteet otettiin tällä viikolla itäisen Helsingin pieniltä uimarannoilta sekä saarten uimarannoilta. Viime aikojen runsaat sateet ovat huuhtoneet epäpuhtauksia maanpinnalta uimaveteen. Tämä on todennäköinen syy siihen, että Suomenlinnan ja Uunisaaren rannoilla bakteeripitoisuudet olivat koholla. Näiltä rannoilta on otettu uusintanäytteet, joiden tulokset valmistuvat ensi viikolla. Muiden rantojen tutkitut näytteet olivat hygieeniseltä laadultaan hyviä. Viimeisimmät tutkimustulokset ovat näkyvillä rantojen ilmoitustauluilla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme