Kirkko Helsingissä

Munkkivuoren kirkkoa korjataan sisäilmaongelmien takia

Jaa

Munkkivuoren kirkko tarvitsee kuntotutkimuksen perusteella peruskorjauksen. Huonoa sisäilmaa pyritään parantamaan vielä tämän vuoden aikana väliaikaisella ratkaisulla.

Kuvaaja Esko Jämsä
Kuvaaja Esko Jämsä

Kirkon ilmastointia parannetaan ja rakennus tiivistetään. Myös alttarikorokkeen lattiamateriaali vaihdetaan. Kirkon peruskorjaus on edessä todennäköisesti ensi vuonna.

”Huonon sisäilman vuoksi tehdyssä kuntotutkimuksen perusteella Munkkivuoren kirkko on huonommassa kunnossa kuin olemme olettaneet ja rakennus tarvitsee peruskorjauksen, jossa huonon sisäilman syyt korjataan. Kirkon perustuksissa ja seinissä on kosteusvauriota”, kertoo kiinteistöjohtaja Kai Heinonen Helsingin seurakuntayhtymästä.

Peruskorjauksen suunnittelu käynnistetään tänä vuonna. Munkkiniemen seurakunnan pääkirkkona toimiva vuonna 1963 valmistunut Munkkivuoren kirkko suljetaan peruskorjauksen ajaksi ensi vuonna tai siinä tapauksessa, että väliaikaiset korjaukset ilmastoinnissa ja tilan tiivistys eivät tuo toivottuja parannuksia sisäilman laatuun.

”On välttämätöntä, että sisäilmaongelmiin puututaan, vaikka se saattaa merkitä huomattavan suurta peruskorjausta. Etukäteen ajatellen seurakunnan toimintaa voidaan kuitenkin jatkaa korjauksenkin aikana lähes normaaliin tapaan”, kirkkoherra Leo Glad sanoo.

Seurakunnan käyttöön jäävät korjauksen ajaksi seurakuntatalon tilat kirkon vieressä osoitteessa Raumantie 3 ja jumalanpalveluksia voidaan pitää myös seurakunnan alueella sijaitsevassa Munkkiniemen kirkossa, jonne on alle 1,5 kilometriä Munkkivuoren kirkosta.

Munkkivuoren seurakunta itsenäistyi vuonna 1967 Munkkiniemen seurakunnasta. Vuoden 2011 alussa seurakunnat yhdistettiin jälleen.

Lisätiedot: Kiinteistöjohtaja Kai Heinonen, p. (09) 2340 2700 tai 050 62 322, kai.heinonen@evl.fi

Kirkkoherra Leo Glad, p. (09) 2340 5110, leo.glad@evl.fi 

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuvaaja Esko Jämsä
Kuvaaja Esko Jämsä
Lataa
Kuvaaja Esko Jämsä
Kuvaaja Esko Jämsä
Lataa
Kuvaaja Harri Hemmilä
Kuvaaja Harri Hemmilä
Lataa
Kuvaaja Esko Jämsä
Kuvaaja Esko Jämsä
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kirkko Helsingissä
Kirkko Helsingissä
Kolmas linja 22 B
00530 HELSINKI

09 234 00http://www.helsinginseurakunnat.fi

Kirkko Helsingissä – ihmistä varten. Uskon, rakkauden ja ympäristön puolesta.

 

Kirkko Helsingissä muodostuu 20 ev.-lut. seurakunnasta, joista 17 on suomenkielistä ja kolme ruotsinkielistä. Helsingin seurakunnissa on lähes 340 000 jäsentä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kirkko Helsingissä

Heikki Arikan ja Jarno Limnéllin ”Kymmenen teesiä selviytymisestä” -sarja käynnistyy Yle radio 1:ssä – ensimmäinen vieras Sauli Niinistö25.5.2020 09:05:45 EESTTiedote

Malmin kirkkoherra Heikki Arikka ja kyberturvallisuuden työelämäprofessori Jarno Limnéll aloittavat ohjelmasarjan Yle radio 1:ssä. Kaksikko esittelee kesän aikana kymmenen teesiä selviytymisestä poikkeusolojen Suomessa. Heidän kanssaan selviytymisen rakennuspuita etsivät muun muassa tasavallan presidentti Sauli Niinistö, kirjailija Jari Tervo, psykoterapeutti Maaret Kallio, alivaltiosihteeri Päivi Nerg ja piispa Eero Huovinen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme