HSY

Muovipakkausten ja kartongin määrä lisääntyi selvästi keväällä

Jaa

Kodeista kerätyn muovi- ja kartonkipakkausten määrä lisääntyi pääkaupunkiseudulla ja Kirkkonummella keväällä. Myös lasipakkausten ja pienmetallin määrä lisääntyi jonkin verran. Sekajätteen määrä sen sijaan väheni, joten kokonaisjätemäärä pysyi lähes samana viime vuoteen verrattuna.

Koronakevät lisäsi kotitalouksista kerättyjen muovi- ja kartonkipakkausten määrää pääkaupunkiseudulla ja Kirkkonummella. Jonkin verran lisääntyi myös lasin ja pienmetallin määrä. Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY seuraa kodeista sekä kuntien hallinto- ja palvelutoiminnasta, kuten kouluista, kertynyttä jätettä kuukausittain.

-        Muovipakkausten ja kartongin määrän lisääntymiseen vaikuttaa se, että asukkaat ovat olleet tavallista enemmän kotona. Noutoruoka ja verkkokaupasta tehdyt ostokset ovat lisänneet määriä, arvelee HSY:n käyttöpäällikkö Juho Nuutinen.

-        Muovipakkausten keräys on ollut mahdollista aloittaa vapaaehtoisesti, joten uusien keräyksen aloittaneiden kiinteistöjen määrä on koko ajan lisääntynyt. Se on lisännyt osaltaan keräämiemme muovipakkausten määrää, Nuutinen jatkaa.

Muovipakkauksia vietiin jäteastioihin noin 2 400 tonnia tammi–toukokuussa. Viime vuoteen verrattuna lisäys on lähes 50 prosenttia. Kartonkia kertyi reilu 4 700 tonnia, mikä on 24 prosenttia enemmän kuin viime vuoden keväänä. Sekajätteen määrä väheni samaan aikaan kaksi prosenttia.

-        Luvut kertovat sen, että asukkaat ovat alkaneet lajitella jätteitänsä entistä paremmin. Näin ollen voimme viedä jätettä entistä enemmän hyötykäyttöön, mikä on oikein ilahduttavaa. Meidän tavoitteenamme on nostaa kierrätysaste 60 prosenttiin nykyisestä 48 prosentista vuoteen 2025 mennessä. Olemme menossa hyvään suuntaan. Ensi vuonna tuhansien kotitalouksien lajittelu ja kierrätys helpottuu, kun käynnistämme pakkaus- ja biojätteen keräyksen kaikissa vähintään viiden asunnon kiinteistöissä alueellamme, Nuutinen kertoo

Myös lasipakkauksia ja pienmetallia vietiin jäteastioihin hieman viime vuotta enemmän. Kerätyn lasin määrä kasvoi kahdeksan prosenttia ja metallin 13 prosenttia. 

Yhteensä bio-, pakkaus- ja sekajätettä kertyi noin 102 000 tonnia tammi–toukokuussa, mikä on noin 360 tonnia enemmän kuin viime vuonna. Vaikka pakkausjätteiden määrä on kasvanut kevään aikana, on sekajätteen määrä vähentynyt. Sen vuoksi kokonaisjätemäärä on pysynyt lähes samana viime vuoteen verrattuna.

Lisätietoja:

Tarkempaa tietoa jätemääristä HSY:n verkkosivuilta: www.hsy.fi/kiinteistojatemaarat

Käyttöpäällikkö Juho Nuutinen, puh. 045 657 9310, juho.nuutinen@hsy.fi 

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Tuotamme HSY:ssä kunnallisia vesihuollon ja jätehuollon palveluja sekä tietoa pääkaupunkiseudusta ja ympäristöstä. Teemme kanssasi maailman kestävimmän kaupunkiseudun.                         

HSY – Puhtaasti parempaa arkea

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSY

Ennakkotiedote HSY:n hallituksen kokouksesta 14.8.202012.8.2020 07:43:50 EESTTiedote

Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymän hallituksen kokous pidetään perjantaina 14.8.2020 Kokouksen esityslista on nähtävissä osoitteessa http://hsy01.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meeting_frames Hallitus päättää seuraavista hankinnoista: ­ - urakoitsijan valinta rakentamaan Kivistö - Koillis-Espoo runkoviemärin vesihuoltoverkostoa välillä Kehä III - Kehärata ­ - valurautaisten kansistojen vaihtotöiden sekä niihin liittyvien pienten korjaustöiden ja asfaltointien tilaaminen ­ - erilaisten kompostiaumojen kääntöjen työkonepalvelun tilaaminen Metsäpirtin kompostointikentälle ja Ämmässuon jätteenkäsittelykeskukseen ­ - sekajätteen paalauspalveluiden tilaaminen. Hallitus saa tiedoksi Blominmäen jätevedenpuhdistamohankkeen tilannekatsauksen 30.6.2020 Ystävällisin terveisin Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä viestintäjohtaja Riitta-Liisa Hahtala puh. 040 593 6346 www.hsy.fi

HSY jatkaa pientalojen päävesimittareiden vaihtoja 17.8.2020 alkaen3.8.2020 09:00:00 EESTTiedote

Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY jatkaa omakoti-, rivi- ja paritalojen päävesimittareiden määräaikaisvaihtoja 17.8.2020 alkaen. Koronarajoitusten vuoksi pientalojen päävesimittareiden vaihdot jäivät maaliskuussa poikkeuksellisesti tauolle. HSY:n toimialueella on yhteensä yli 80 000 vesimittaria, joista vuosittain vaihdetaan noin 8 000. Pientalon vesimittarin kunto kannattaa myös tarkistaa itse vuosittain.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme