Muoviteollisuus ry

Muoviteollisuus ottaa suuntaa muovitiekartasta

Jaa

Suomen 16.10.2018 julkistettu kansallinen muovitiekartta on valmisteltu monen eri alueen asiantuntijan yhteistyönä. Myös paljon valmisteluryhmän ulkopuolista näkemystä on kerätty ja hyödynnetty sinänsä lyhyen prosessin aikana. Tuloksena on saatu aikaan tiivistetty kokoelma toimenpide-ehdotuksia, joilla muoveihin ja niiden käyttöön liittyviä asioita voidaan edistää. Muoviteollisuus ry kiittää tiekartan laajuutta ja sitä, että muovien hyödyt tunnistetaan.

Muoviteollisuus ry:n toimitusjohtaja Vesa Kärhän mukaan muoviala kokee eniten omakseen kartassa kuvatut uudet ratkaisut - muoveilla ja muoveille. Tiekarttaan on kirjattu muun muassa jätehuollon, kierrätyksen ja materiaalien kehittämisen tarpeita. Näissä kotimaisen teollisuuden rooli varmasti on ratkaiseva, kuten myös roskien hallinnan ja vesihuollon ratkaisuiden viennissä globaaliin käyttöön. Nimenomaan tarkastelun laajuus ja muovien hyödyllisyyden tunnustaminen ovat Kärhän mielestä kansallisessa kartassa kohdillaan. Tarvitaan myös asiallista neuvontaa tai roskaantumisen välttämistä asenteita muokkaamalla.

- Muovit ovat varmasti tulevaisuuden laajimmin käytetty materiaaliryhmä monissa kohteissa. Muovitiekartan tapainen tarkastelu ja laajapohjainen dialogi oikeasta ja vastuullisesta käytöstä on pohja sille, että materiaalivalinnan asiantuntijat ylipäätään voivat käyttää niitä tuotteiden valmistuksessa. Varmasti kaikki yhteiskunnan kulutus ja ihmisen toiminnot tulevat vastaavalla tavalla ennen pitkää kartoitettaviksi. Muovit ovat tässäkin suhteessa kehityksen kärjessä, sanoo Vesa Kärhä.

- Muoviteollisuus ilmoittautuu mukaan myös kartan mukaiseen jatkotyöhön Suomessa. Alalla on töissä yli 10 000 ihmistä noin 530 yrityksessä. Käytössä ovat kaikki muovien jalostustekniikat sekä todella iso määrä osaamista. Näiden lisäksi muoveja käytetään paljon myös aloilla, jotka eivät ole muoviteollisuutta. Me olemme mukana.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Vesa Kärhä, toimitusjohtaja, Muoviteollisuus ry
puh. 040 559 7557, vesa.karha@plastics.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Muoviteollisuus ry
Muoviteollisuus ry
Eteläranta 10 / PL 4
00131 Helsinki

09 172 841http://www.plastics.fi
Muoviteollisuus ry on vuonna 1961 perustettu muovituotteita valmistavien yritysten elinkeino- ja työmarkkinapoliittinen etujärjestö, Kemianteollisuus ry:n toimialajärjestö sekä Elinkeinoelämän keskusliiton jäsen. Muoviteollisuus ry osallistuu alansa kansainväliseen yhteistyöhön muun muassa PlasticsEuropen ja monen muun alan yhteistyöjärjestön kautta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Muoviteollisuus ry

Ämpäristöteko-tempaus laittoi kovamuoviset tuotteet kiertoon29.6.2018 09:48:03 EESTTiedote

Kesäkuun alussa viidellä paikkakunnalla järjestetty kovamuovisten tuotteiden keräystempaus, Ämpäristöteko, osoitti, että kuluttajilla on kiinnostusta kierrättää kovamuovisia tuotteita. Kuluttajien innostus kovamuovituotteiden kierrättämiseen oli erittäin rohkaisevaa. Tämä on ehdottomasti kehittämisen arvoinen malli matkallamme kiertotalouteen, sanoo toimitusjohtaja Vesa Kärhä Muoviteollisuus ry:stä.

Kierrätystempaus Vaasassa, Lohjalla, Rajamäellä, Riihimäellä ja Heinolassa - Ämpäristöteko laittaa kovamuoviset tuotteet kiertoon 5.6.29.5.2018 10:00:00 EESTTiedote

Muovi kuuluu kiertoon. Tiistaina, Maailman ympäristöpäivänä 5.6.2018 viidellä paikkakunnalla järjestettävä Ämpäristöteko-tempaus antaa kuluttajille mahdollisuuden tuoda kierrätykseen kovamuoviset tuotteet. – Pulkan puolikas, muovinen terassituolinrähjä, vanhat pakastusrasiat ja rikkoutuneet ämpärit ovat hyviä esimerkkejä kovamuovituotteista, jotka voi tuoda keräyspisteisiin, sanoo toimitusjohtaja Vesa Kärhä Muoviteollisuus ry:stä.

Muoveista luopuminen olisi vahingollista ihmisille ja ympäristölle19.4.2018 09:00:00 EESTTiedote

- Muovien vastuullinen käyttäminen ei tarkoita muoveista luopumista. Luonnonvarojen kokonaiskulutuksen näkökulmasta ei ole mitenkään perusteltua lopettaa muovien käyttöä. Sen sijaan roskaamista on vähennettävä ja muovien kierrättämistä lisättävä, sanoo toimitusjohtaja Vesa Kärhä Muoviteollisuus ry:stä. Muoveissa vastuullisuus tarkoittaa materiaalitehokkaita ratkaisuja sekä selkeään tarpeeseen ja pitkäaikaiseen käyttöön suunniteltuja tuotteita sekä uusia ratkaisuja. Luontoon muovi tai muutkaan roskat eivät tietenkään kuulu.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme