Vaasan kaupunki - Vasa stad

Museerna har program för barnfamiljer i juli

Dela

I Vasa stads museer bjuds det under vardagarna i juli på program särskilt för barnfamiljer.

Foto: Mia Lindqvist
Foto: Mia Lindqvist

Program finns det från tisdag till fredag med början den 2 juli. Finskspråkigt program börjar kl. 11 och svenskspråkigt kl. 14. Programmet pågår cirka en timme.

På tisdagarna bekantar man sig under en kort rundvandring med konstutställningarna i Kuntsi museum för modern konst. Efter rundvandringen får deltagarna själva göra konst av naturmaterial i en workshop.

På onsdagarna bekantar man sig med utställningen ”Havet tar, havet ger” vid Österbottens museum. Efter det är det dags för en workshop med havet som tema.

På torsdagarna är det rundvandring med en guide i Tikanojas konsthem där deltagarna får se Tikanojas mest kända verk. Efter rundvandringen hålls en workshop i konsthemmets trädgård.

På fredagarna är det guidad rundtur i Gamla Vasa museum. Rundturen presenterar begynnelseskedena i stadens historia för både mindre och större besökare. Efter rundturen får man pröva på sina egna färdigheter i olika uppgifter.

Inträde och verkstäder är gratis för under 18-åringar. Ytterligare uppgifter om utställningarna www.vasastadsmuseer.fi.

Nyckelord

Kontakter

museipedagog Aino Koivukari
Vasa stads museer
tfn 040 623 4192
aino.koivukari@vaasa.fi

Bilder

Foto: Mia Lindqvist
Foto: Mia Lindqvist
Ladda ned bild

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

Tapio Ollikainen är Brändö Företagscentrum Ab:s nya verkställande direktör för viss tid3.6.2020 09:42:03 EESTTiedote

I och med att verkställande direktören för Brändö Företagscentrum Ab Anne Volama gick i pension i våras beslutade bolagets styrelse att utse Tapio Ollikainen till ny verkställande direktör från och med den 1 juni. Direktörsuppdraget är tidsbundet till den 31 december 2020. Ollikainen har tidigare medverkat i bolagets styrelse och känner till bolaget och är därmed ett naturligt val som verkställande direktör. Samtidigt fortsätter han också som Vasa stads lokalitetsdirektör.

Palosaaren yrityskeskus Oy:n määräaikaiseksi toimitusjohtajaksi Tapio Ollikainen3.6.2020 09:38:01 EESTTiedote

Palosaaren yrityskeskus Oy:n toimitusjohtaja Anne Volaman siirryttyä eläkkeelle keväällä, yhtiön hallitus päätti nimittää uudeksi toimitusjohtajaksi Tapio Ollikaisen 1.6. alkaen. Toimitusjohtajuus on määräaikainen 31.12.2020 asti. Ollikainen on aikaisemmin toiminut yhtiön hallituksessa, joten hän tuntee yrityksen ja on siksi luonteva valinta toimitusjohtajaksi. Ollikainen jatkaa samanaikaisesti myös Vaasan kaupungin toimitilajohtajana.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum