Suomen museoliitto

Museoalan ammattilaiset juhlistavat satavuotiasta Museoliittoa Museopäivillä Helsingissä

Jaa
Valtakunnalliset museopäivät järjestetään Helsingissä 24.–26.5.2023 teemalla museoiden tulevaisuudet. Satavuotias Suomen museoliitto kokoaa yli 400 museoammattilaista ja luottamushenkilöä vuoden tärkeimpään museoalan tapahtumaan. Päivien yhteydessä palkitaan Vuoden museo.

Museopäivien ohjelmaan kuuluu ajankohtaisia puheenvuoroja, keskustelutilaisuuksia ja Suomen museoliiton 100. vuosikokous. Kokous- ja juhlapaikkana on Paasitorni Helsingin Hakaniemessä.  

Museopäivien asiantuntijapuheenvuoroissa ja keskusteluissa käsitellään museoiden tulevaisuuksia. Museopäivien monipuoliseen ohjelmaan sisältyy myös teemaryhmätyöskentelyä, jossa museon tulevaisuuksia tarkastellaan monista eri näkökulmista keskustellen. 

Ensimmäisen päivän pääpuhuja on museologi Bruno BrulonSoares, joka käsittelee museoita valtavien globaalien muutosten keskellä. BrulonSoares tarkastelee myös ICOMin uutta museomääritelmää, jonka luomisessa hänellä oli merkittävä rooli. Museologian työelämäprofessori FT Leena Paaskoski, Euroopan historian professori Laura Kolbe ja virkavapaalla oleva Helsingin kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan toimialajohtaja Tommi Laitio keskustelevat yhdessä museon tulevaisuuksista lyhyiden alustusten pohjalta.    

Torstain ohjelman aloittaa AssociatePartner Loic Tallon, joka haastaa käsityksiämme museoista ja digitaalisista palveluista. Myös museot pääsevät ääneen, kun tarkastellaan digitalisaation mahdollisuuksia ja merkitystä museopalveluiden kehittämisessä. 

Museopäivät huipentuvat torstaina 25.5. klo 19 alkavaan Museopalkintogaalaan. Vuoden museo 2023 -finalisteja Kuopion museo, Museo Leikki, Mobilia – Auton ja tien museo ja Riihisaari – Savonlinnan museo. Lisäksi jaetaan Vuoden viestintäteko -palkinto ja Museokortin erikoispalkinto. 

Perjantaina 26.5. Museopäivien osallistujat tutustuvat Helsingin historiaan ja nykypäivään opintoretkien muodossa, joihin kuuluu muun muassa retkipäivä merellä kaljaasi-rannikkolaiva m/aux Astridillaja historiallisessa Suomenlinnan linnoituksessa.  

Tervetuloa mukaan  

Tiedotusvälineiden edustajat ovat lämpimästi tervetulleita seuraamaan ohjelmaa sekä haastattelemaan asiantuntijoita ja museoalan vaikuttajia. Tiedotusvälineiden edustajia pyydetään ilmoittautumaan viimeistään 23.5.2023 sähköpostitse osoitteeseen kirsti.ruissalo@museoliitto.fi. 

Tapahtuman järjestää Suomen museoliitto yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa. 

 

Museopäivien ohjelma 

Keskiviikko 24.5.2023 

Torstai 25.5.2023  

Perjantai 26.5.2023 

 

Lisätietoja  

Vuoden museo -kilpailun finalistit 

Vuoden viestintäteko -kilpailun finalistit 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ohjelma
Koulutus- ja kehittämisjohtaja Leena Tokila
040 534 6232
leena.tokila@museoliitto.fi

Median edustajat
Viestinnän asiantuntija Kirsti Ruissalo
044 430 0721
kirsti.ruissalo@museoliitto.fi

Konsernin viestintäpäällikkö Miisa Pulkkinen
044 430 0719
miisa.pulkkinen@museoliitto.fi

Yleisöpalvelupäällikkö Jari Harju
09 31036504
Jari.harju@hel.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen museoliitto
Suomen museoliitto
Annankatu 16 B 50
00120 HELSINKI

museoliitto(a)museoliitto.fihttp://www.museoliitto.fi

Suomen museoliitto on museoalan keskusjärjestö. Sen 221 yhteisöjäsentä ylläpitävät yli 400 ammattimaisesti hoidettua museokohdetta: kulttuurihistoriallisia museoita, taidemuseoita ja tiedekeskuksia. Museoliitto valvoo museoiden etua, edustaa museoita alan yhteisissä kysymyksissä ja toimii museoiden yhteistyöverkostona.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen museoliitto

Museiförbundets medaljer till sådana som verkat till förmån för museiverksamheten25.5.2023 20:21:14 EEST | Tiedote

Finlands museiförbunds styrelse har beviljat Finlands museiförbunds 50-årsjubileumsmedalj designad av Kauko Räsänen till Marjo-Riitta Saloniemi, Jaana Tegelberg, Liisa Nummelin och Maija Tanninen-Mattila för arbete de gjort till förmån för museiarbetet samt för meriter de uppnått på museifältet. Medaljerna kungjordes i samband med de Riksomfattande museidagarna i Helsingfors 25.5.2023.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme