Suomen museoliitto

Museoviikkoa 18.-24.5.2020 vietetään digitaalisesti

Jaa

Koronavirustilanteesta johtuen Kansainvälistä museopäivää ja museoviikkoa 18.-24.5.2020 vietetään digitaalisesti. Museoviikon käynnistää uuden Digimuseo.fi-palvelun avaaminen. Lisäksi monissa museoissa järjestetään virtuaalisia opastuksia ja muita digitaalisia tapahtumia.

Museoviikko on museoiden yhteinen tapahtumaviikko, jota vietetään tänä vuonna 22. kerran. Museoviikon aloittaa Kansainvälinen museopäivä maanantaina 18.5. Yleensä kansainvälistä museopäivää vietetään museoiden tarjoaman maksuttoman sisäänpääsyn ja erikoisohjelman merkeissä. Tänä keväänä museoiden ohjelma on virtuaalista ja siihen voi osallistua vaivattomasti kotisohvalta käsin. Tapahtumat on koottu Museoviikon tapahtumakalenteriin.

Museoviikon aikana voi esimerkiksi osallistua suoraan verkko-opastukseen Sukupuolen sotkijat -näyttelyyn Helsingin taidemuseo HAMissa, tutustua Kuutti Lavosen teoksiin Didrichsenin taidemuseon Youtube-kanavalla tai käydä virtuaaliopastuksella Suomen Ilmailumuseossa. Taiteesta keskustellaan Amos Rexin, Ateneumin ja Valokuvataiteen museon yhteisessä Facebook-tapahtumassa ”Jutellaan kuvasta”.

Kansainvälistä museopäivää juhlistetaan avaamalla uusi Digimuseo.fi-verkkopalvelu. Sen tekijöiden, Suomen museoliiton ja John Nurmisen säätiön, kunnianhimoinen tavoite on kasvattaa palvelusta Suomen suosituin ja rakastetuin digitaalisia museopalveluja tarjoava sivusto. Jatkossa sivusto on digitaalisten museovieraiden käytössä ajasta ja paikasta riippumatta.

Tervetuloa tutustumaan museoiden digitaaliseen maailmaan!

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Museoviikko
Viestintäpäällikkö Tuuli Rajavuori
Suomen museoliitto
puh. 0444 300 710
tuuli.rajavuori@museoliitto.fi

Digimuseo.fi-palvelu
Pääsihteeri Kimmo Levä
Suomen museoliitto
puh. 040 166 2816
kimmo.leva@museoliitto.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen museoliitto
Annankatu 16 B 50
00120 HELSINKI

museoliitto(a)museoliitto.fihttp://www.museoliitto.fi

Suomen museoliitto on museoalan keskusjärjestö. Sen 211 yhteisöjäsentä ylläpitävät yli 400 ammattimaisesti hoidettua museokohdetta: kulttuurihistoriallisia museoita, taidemuseoita ja tiedekeskuksia. Museoliitto valvoo museoiden etua, edustaa museoita alan yhteisissä kysymyksissä ja toimii museoiden yhteistyöverkostona.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen museoliitto

Poliitikot museotyöharjoittelussa 23.-27.8.202119.8.2021 11:46:15 EEST | Tiedote

Suomen museoliiton koordinoiman Poliitikon museoharjoittelu -teemaviikon aikana yli 60 päättäjää tutustuu museoiden toimintaan käytännönläheisellä tavalla. Perinteisen opastetun museovierailun sijaan päättäjät kokeilevat museoiden monipuolisia työtehtäviä, esimerkiksi konservointia, kokoelmien luettelointia tai näyttelysuunnittelua. Tiedotusvälineiden edustajat ovat tervetulleita seuraamaan poliitikkoja museoharjoittelussa 23.-27.8.2021.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme