Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Muutoksia Jokilaaksojen kuntien välisessä joukkoliikenteessä 1.1.2022 alkaen

Jaa

Jokilaaksojen kuntien välisessä joukkoliikenteessä tehdään joitakin reitti- ja aikataulumuutoksia 1.1.2022 alkaen. Muutoksilla korjataan vuorojen ajoaikoja sekä parannetaan vaihtoyhteyksiä junaliikenteeseen Haapajärven ja Ylivieskan rautatieasemilla. Lisäksi vaihtoyhteyksien näkyvyyttä reittioppaissa on parannettu.

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen hankkima Jokilaaksojen kuntien välinen joukkoliikenne on käynnistynyt nykymuodossaan elokuussa 2021. Syyskauden liikennöinnin perusteella on selvinnyt, että joidenkin vuorojen ajoaikoja on korjattava. Ajoaikoja korjataan Ylivieskan ja Kalajoen sekä Oulaisten ja Ylivieskan välisessä liikenteessä. Lisäksi Haapaveden ja Pulkkilan välillä reittiä muutetaan siirtämällä tähän asti Sulkakyläntietä pitkin ajaneet vuorot Pulkkilantielle.

Arkipäivisin Reisjärveltä Haapajärven rautatieasemalle ajavien vuorojen reittiä on muutettu hieman. Vuoroilta on nyt enemmän vaihtoaikaa Ylivieskaan lähtevien junien lisäksi myös junaliikennettä korvaaviin linja-autoihin. Ratatöiden vuoksi osa Iisalmen ja Ylivieskan välisistä junista on korvattu linja-autoilla.

Ylivieskan rautatieasemalla taas on parannettu vaihtoyhteyksiä Kalajoen suuntaan sekä Reisjärven ja Sievin suunnista. Ylivieskasta Kalajoelle koulupäivisin klo 16.45 lähtevää vuoroa myöhästytetään 10 min, jolloin syntyy uusi vaihtoyhteys etelästä saapuvalta junalta. Lisäksi vuoroa jatketaan Hiekkasärkille asti. Lauantaiaamuisin Reisjärveltä Sievin ja Sievin asemakylän kautta Ylivieskaan ajettavaa vuoroa taas aikaistetaan 5 min, jolloin vaihtoaika Ylivieskan rautatieasemalta etelään lähtevään junaan pitenee hieman. Vaihtoyhteyksiä junaliikenteeseen Ylivieskan rautatieasemalla on myös Haapaveden, Nivalan, Oulaisten, Piippolan, Pulkkilan ja Pyhännän suunnan linja-autovuoroista.

Linja-autovuorojen keskinäisten vaihtoyhteyksien näkyvyyttä aikatauluhauissa ja reittioppaissa on myös syksyn aikana parannettu aikaisempaan verrattuna. Esimerkiksi osa Piippolan, Pulkkilan ja Pyhännän suunnan linja-autovuoroista Ylivieskaan on vaihdollisia siten, että autonvaihto on Haapavedellä.

Muutosten vuoksi matkustajia suositellaan tarkastamaan aikataulut ennen matkaa. ELY-keskuksen hankkiman liikenteen aikataulut ovat nähtävillä Matkahuollon aikatauluhaussa ja reittioppaassa, Google Mapsissa sekä liikennöitsijöiden verkkosivuilla. Aikatauluja ja tietoa lipputuotteista on saatavilla myös linja-autoista.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Joukkoliikennevastaava Samuli Kallio, p. 0295 038 252 (23.12.2021 asti)
Yksikön päällikkö Heino Heikkinen, p. 0295 038 241 (27.12.2021 alkaen)
sähköposti: etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Veteraanikatu 1
90130 Oulu

0295 038 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pohjois-pohjanmaa

Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme