Korkein hallinto-oikeus

Muutoksia korkeimman hallinto-oikeuden julkaistaviin päätöksiin

Jaa

Korkeimman hallinto-oikeuden julkaistavat ratkaisut jaotellaan vuoden 2022 alusta lukien vuosikirjapäätöksiin ja muihin julkaistuihin päätöksiin. Niin sanotuista lyhyistä ratkaisuselosteista luovutaan.

Korkein hallinto-oikeus on vuodesta 1918 lähtien julkaissut vuosikirjassaan ratkaisuselosteet periaatteellisesti merkittävimmistä päätöksistään. Perinteinen nimi on säilytetty huolimatta painetusta vuosikirjasta luopumisesta. Vuosikirjapäätöksiksi valitaan päätökset, joilla on merkitystä lain soveltamiselle muissa samanlaisissa tapauksissa tai joilla on muutoin yleistä merkitystä.

Korkein hallinto-oikeus ei ole vain ennakkopäätöstuomioistuin. Korkeimman hallinto-oikeuden tulee myöntää valituslupa, jos asialla on merkitystä ennakkopäätöksenä, jos valitusluvan myöntämiseen on erityistä aihetta asiassa tapahtuneen ilmeisen virheen vuoksi tai jos siihen on muu painava syy. Kaikissa vuosikirjapäätöksinä julkaistavissa päätöksissä kysymys ei ole ennakkopäätöksistä, vaan niihin kuuluu muitakin yleiseltä kannalta merkittäviä ratkaisuja.

Korkein hallinto-oikeus julkaisee ryhmässä Muut julkaistut päätökset sellaisia yksittäisiä yhteiskunnallista, alueellista tai muuta yleistä mielenkiintoa herättäviksi arvioituja ratkaisujaan, joita ei ole ratkaisun oikeudellisen merkityksen perusteella julkaistu vuosikirjapäätöksinä.

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Korkein hallinto-oikeus
Korkein hallinto-oikeus
Paasivuorenkatu 3 / Paasivuorigatan 3
00530 Helsinki / Helsingfors

029 56 40200http://www.kho.fi

Korkein hallinto-oikeus (KHO) käyttää ylintä tuomiovaltaa hallintolainkäyttöasioissa. Suurin osa korkeimmassa hallinto-oikeudessa ratkaistavista asioista tulee valituksina muista hallintotuomioistuimista. KHO:n päätöksistä ei voi valittaa. www.kho.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Korkein hallinto-oikeus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme