Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Muutoksia Raahen ja Oulun välisessä sekä Raahen seudun sisäisessä joukkoliikenteessä 1.1.2022 alkaen

Jaa

Raahen ja Oulun välisessä sekä Raahen seudun sisäisessä joukkoliikenteessä tehdään reitti- ja aikataulumuutoksia 1.1.2022 alkaen. Työmatkustajia palveleva iltapäivävuoro Raahen terästehtaalta Ouluun muutetaan vaihdolliseksi. Samalla muutetaan Raahesta Ruukkiin ja Paavolaan liikennöivän iltapäivävuoron aikataulua siten, että vuoro lähtee terästehtaalta.

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen hankkima Raahen ja Oulun välinen sekä Raahen seudun sisäinen joukkoliikenne on käynnistynyt nykymuodossaan elokuussa 2021. Raahen ja Oulun välisessä liikenteessä on lisätty Revonlahden kautta kulkevia vuoroja aamuihin ja iltapäiviin, jolloin työmatkayhteydet kaupunkien välillä ovat parantuneet kumpaankin suuntaan. Raahen ja Oulun välillä liikennöidään lisäksi opiskelu- ja asiointiyhteyksiä Siikajoenkylän kautta. Asiointiyhteyksiä kulkee myös koulujen lomapäivinä ja lauantaisin.

Raahen terästehtaalta Ouluun iltapäivisin lähtenyt vuoro lähtee jatkossa Raahen linja-autoasemalta klo 16.20. Yhteys terästehtaalta Ouluun säilyy kuitenkin vaihdollisena. Terästehtaalta lähtee jatkossa vuoro Ruukin kautta Paavolaan klo 16.07, ja tältä vuorolta on vaihtoyhteys Raahen linja-autoasemalta Ouluun lähtevään linja-autoon. Muutos vaikuttaa myös Kauppakoulu I -pysäkkiin, sillä lähtöaika pysäkiltä Paavolaan aikaistuu muutamia minuutteja. Muutokset tehdään, jotta Raahen ja Oulun väliset vuorot pysyisivät paremmin aikataulussa.

Muutosten vuoksi matkustajia suositellaan tarkastamaan aikataulut ennen matkaa. ELY-keskuksen hankkiman liikenteen aikataulut ovat nähtävillä Matkahuollon aikatauluhaussa ja reittioppaassa, Google Mapsissa sekä liikennöitsijöiden verkkosivuilla. Aikatauluja ja tietoa lipputuotteista on saatavilla myös linja-autoista.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Joukkoliikennevastaava Samuli Kallio, p. 0295 038 252 (23.12.2021 asti)
Yksikön päällikkö Heino Heikkinen, p. 0295 038 241 (27.12.2021 alkaen)
Sähköposti: etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Veteraanikatu 1
90130 Oulu

0295 038 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pohjois-pohjanmaa

Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Kovat pakkaset ovat aiheuttaneet hyydeongelmia Pohjois-Pohjanmaan joilla10.12.2021 14:37:12 EET | Tiedote

Alkutalven tavanomaista suuremmat virtaamat ja kovat pakkaset ovat aiheuttaneet hyytöä usealla joella. Hyytöä muodostuu jäättömillä jokijaksoilla, joilla kova virtaus estää jääkannen muodostumisen. Kun jäähtynyt virta saapuu paikkaan, jossa virtausnopeus pienenee tai virtaava vesi kohtaa esteen, vesi jäätyy ja muodostuu hyydettä. Hyydettä kertyy joen pohjaan, koskiin tai kosken alapuoleisen suvannon jääkannen alapintaan. Hyyde täyttää jokea, jonka myötä uoma muuttuu ahtaammaksi ja vedenpinta alkaa nousemaan. Hyydetulva saattaa uhata rakennuksia ja tieyhteyksiä yllättävissä paikoissa.

Koillismaan joukkoliikenteen kehittämistä koskeva asiakaskysely käynnistyy8.12.2021 12:36:51 EET | Tiedote

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus on käynnistänyt Koillismaan joukkoliikenteen palvelutaso- ja linjastosuunnittelun. Osana suunnittelua toteutetaan kysely, jonka tarkoituksena on selvittää asiakkaiden tyytyväisyyttä alueen joukkoliikenteen nykytilaan ja kartoittaa kehittämistarpeita esimerkiksi vuorotarjontaan. Kysely koskee kuntien välistä linja-autoliikennettä Kuusamon, Taivalkosken ja Pudasjärven välillä sekä liikennettä Kajaanista, Kemijärveltä, Oulusta, Posiolta, Puolangalta, Ranualta, Rovaniemeltä, Sallasta ja Suomussalmelta em. alueelle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme