Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Muutoksia Raahen ja Oulun välisessä sekä Raahen seudun sisäisessä joukkoliikenteessä 1.1.2022 alkaen

Jaa

Raahen ja Oulun välisessä sekä Raahen seudun sisäisessä joukkoliikenteessä tehdään reitti- ja aikataulumuutoksia 1.1.2022 alkaen. Työmatkustajia palveleva iltapäivävuoro Raahen terästehtaalta Ouluun muutetaan vaihdolliseksi. Samalla muutetaan Raahesta Ruukkiin ja Paavolaan liikennöivän iltapäivävuoron aikataulua siten, että vuoro lähtee terästehtaalta.

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen hankkima Raahen ja Oulun välinen sekä Raahen seudun sisäinen joukkoliikenne on käynnistynyt nykymuodossaan elokuussa 2021. Raahen ja Oulun välisessä liikenteessä on lisätty Revonlahden kautta kulkevia vuoroja aamuihin ja iltapäiviin, jolloin työmatkayhteydet kaupunkien välillä ovat parantuneet kumpaankin suuntaan. Raahen ja Oulun välillä liikennöidään lisäksi opiskelu- ja asiointiyhteyksiä Siikajoenkylän kautta. Asiointiyhteyksiä kulkee myös koulujen lomapäivinä ja lauantaisin.

Raahen terästehtaalta Ouluun iltapäivisin lähtenyt vuoro lähtee jatkossa Raahen linja-autoasemalta klo 16.20. Yhteys terästehtaalta Ouluun säilyy kuitenkin vaihdollisena. Terästehtaalta lähtee jatkossa vuoro Ruukin kautta Paavolaan klo 16.07, ja tältä vuorolta on vaihtoyhteys Raahen linja-autoasemalta Ouluun lähtevään linja-autoon. Muutos vaikuttaa myös Kauppakoulu I -pysäkkiin, sillä lähtöaika pysäkiltä Paavolaan aikaistuu muutamia minuutteja. Muutokset tehdään, jotta Raahen ja Oulun väliset vuorot pysyisivät paremmin aikataulussa.

Muutosten vuoksi matkustajia suositellaan tarkastamaan aikataulut ennen matkaa. ELY-keskuksen hankkiman liikenteen aikataulut ovat nähtävillä Matkahuollon aikatauluhaussa ja reittioppaassa, Google Mapsissa sekä liikennöitsijöiden verkkosivuilla. Aikatauluja ja tietoa lipputuotteista on saatavilla myös linja-autoista.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Joukkoliikennevastaava Samuli Kallio, p. 0295 038 252 (23.12.2021 asti)
Yksikön päällikkö Heino Heikkinen, p. 0295 038 241 (27.12.2021 alkaen)
Sähköposti: etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Veteraanikatu 1
90130 Oulu

0295 038 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pohjois-pohjanmaa

Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Joukkoliikenteen talviaikataulukausi alkaa Raahen seudulla sekä reiteillä Oulu – Raahe ja Oulu – Oulainen9.8.2022 12:37:09 EEST | Tiedote

Talven 2022–23 aikataulut astuvat voimaan 10.8.2022 Raahen seudun kuntien välisessä joukkoliikenteessä sekä reiteillä Oulu – Raahe ja Oulu – Oulainen. Kaikki kesäaikataulukauden vuorot ajetaan myös talviaikataulukaudella, mutta vuorojen määrä arkipäivinä lisääntyy kesäaikataulukauteen verrattuna. Talviaikataulut ovat voimassa 4.6.2023 asti.

Kuusen suopursuruoste värjää vesiä Pohjois-Pohjanmaalla, sinilevähavaintoja vähän4.8.2022 14:52:17 EEST | Tiedote

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskukseen on tullut Koillismaan ja Iin alueelta ilmoituksia sateen jälkeen vesistöihin ilmestyneistä ruskeista, kellertävistä tai ruosteenpunaisista pintalautoista. Lauttojen on epäilty olevan turvetta tai sinilevää. Samaan aikaan on havaittu kuusten uusien vuosikasvustojen kellastuneen laajalla alueella, mikä viittaa kuusen suopursuruostesienen itiöiden aiheuttamiin pintalauttoihin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme