Naantalin kaupunki

Naantali kutsuu asukkaat mukaan kehittämään Nunnalahden uimarantaa ja Suovuoren ulkoilualuetta – osallistu vastaamalla kyselyyn

Jaa

Asukaskysely Naantalin liikuntapalveluiden kehittämisestä on vastattavissa kaupungin verkkosivuilla 15.5.2020 saakka. Vastaajien kesken arvotaan liikunnallisia palkintoja.

Nunnalahden uimaranta kesäkuussa 2019. Kuva: Naantalin kaupunki
Nunnalahden uimaranta kesäkuussa 2019. Kuva: Naantalin kaupunki

Naantalin kaupungin liikuntapalvelut ja yhdyskuntatekniikan palvelut käynnistävät asukaskyselyn Naantalin liikuntapalveluiden kehittämisestä.

Kyselyn tarkoituksena on erityisesti kerätä asukkaiden ideoita Nunnalahden uimarannan ja Suovuoren ulkoilualueen kehittämiseen. Lisäksi kyselyllä kartoitetaan yleisesti aikuisväestön liikuntatottumuksia sekä arvioita kaupungin liikuntamahdollisuuksien nykytilasta. Kysely on vastattavissa kaupungin verkkosivuilla 15.5.2020 saakka. Kyselyssä on painotetusti kysymyksiä aikuisväestölle, mutta myös nuorten toivotaan vastaavan kyselyyn.

– Haluamme tarjota lisää mahdollisuuksia liikkua hyvissä ja monipuolisissa puitteissa ja tehdä ulkoilupaikoista asukkaille mieleisiä.  Nyt on hyvä mahdollisuus vaikuttaa liikuntapaikkojen kehittämiseen, toteaa Maija Puolakanaho Naantalin liikuntapalveluista.

Kyselyyn toivotaan vastauksia mahdollisimman laajalta joukolta naantalilaisia: niin aktiivisesti liikkuvilta kuin vähemmän liikkuvilta, monenikäisiltä nuorista ikäihmisiin sekä asukkailta mantereelta saaristoon.

– Tavoitteena on kerätä paljon hyviä kehittämisideoita. Osaan kysymyksistä on annettu vastausvaihtoehtoja, mutta vapaissa tekstikentissä saa antaa innovatiivisiakin ehdotuksia, Puolakanaho kertoo.

Kuluvan vuoden aikana on tarkoitus laatia tarkat suunnitelmat Nunnalahden uimarannan ja Suovuoren alueen kehittämisestä. Suunnitelmien toteuttaminen voitaisiin käynnistää vuonna 2021.

– Molemmat kehitettävät alueet ovat keskeisiä paikkoja Naantalissa. Nunnalahden uimarannalla liikkuu paljon ihmisiä, ja haluamme tehdä siitä sellaisen paikan, joka houkuttelee viihtymään. Suovuoren ulkoilualue on iso ja sieltä löytyy jo paljon liikuntamahdollisuuksia, ja haluamme kehittää aluetta edelleen niin, että tarjontaa on kaikenikäisille ja se kannustaa liikkumaan, Puolakanaho sanoo.

Jos koronavirustilanne sallii, ajatuksena on järjestää kaupunkilaisille myös avoin tilaisuus, jossa esitellään asukaskyselyn tuloksia ja asukkailla on mahdollisuus osallistua keskusteluun Nunnalahden uimarannan ja Suovuoren alueen kehittämisestä.

Vastaa asukaskyselyyn liikuntapalveluiden kehittämisestä. Vastanneiden kesken arvotaan liikunnallisia palkintoja.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Maija Puolakanaho
liikuntasihteeri
Naantalin kaupunki
040 063 8398
etunimi.sukunimi@naantali.fi

Mika Hirvi
yhdyskuntatekniikan päällikkö
Naantalin kaupunki
050 464 9902
etunimi.sukunimi@naantali.fi

Kuvat

Nunnalahden uimaranta kesäkuussa 2019. Kuva: Naantalin kaupunki
Nunnalahden uimaranta kesäkuussa 2019. Kuva: Naantalin kaupunki
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Naantalin kaupunki
Naantalin kaupunki
PL 43
21101 Naantali

02 4345 111http://www.naantali.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Naantalin kaupunki

Naantali avaa uudet ruokamatkailuun keskittyvät verkkosivut – The Delicious Side Of Naantali alkaa ruokakummien haulla2.6.2020 13:54:46 EESTTiedote

Naantali haluaa olla Suomen ruokamatkailun ykköskohde. Ruokamatkailu on ollut viimeiset viisi vuotta monien kansainvälisten kaupunkien kärkituotteena. Jotta ruokamatkailu Suomessa on uskottavaa, vaatii se elämyksellisiä ja monimuotoisia kokemuksia matkailijoille. Naantali on ainutlaatuinen yhdistelmä karua saaristoa sekä dynaamista rantakaupunkia, ja se luo erinomaiset edellytykset ykkösluokan ruokaelämyksien toteuttamiselle. Yksi esimerkki tästä ovat island hopping -kierrokset, jossa osallistujat pääsevät kokemaan päiväretken aikana useita lähiruokaelämyksiä eri kohteissa. Naantali avaa uuden lähiruokaan, paikallisiin ravintoloihin ja kahviloihin, ruokatapahtumiin sekä paikallisten tuottajien herkkuihin keskittyvän ruokasivuston. The Delicious Side Of Naantali -niminen sivusto avataan juhannusviikolla, ja siellä esitellään kattavasti kaupungin ruoka- ja tapahtumatarjontaa niin kaupunkilaisten, yrittäjien, lähituottajien kuin turistienkin näkökulmasta. – Lähdimme toteuttamaan sivustoa,

Naantalin Haijaisten ulkoilualuetta uudistetaan – uusi laavu ja opastekyltit valmistuvat kesäkuun aikana28.5.2020 08:30:00 EESTTiedote

Haijaisten ulkoilualueelle on tulossa uudistuksia seuraavien viikkojen aikana. Vanha laavu puretaan, ja tilalle tulee uusi laavu. Lisäksi alueen opastekylttejä uusitaan. Toukokuun aikana yksi uudistus on jo alueelle tehty: laavun lähelle on saatu täysin uusi puucee. Naantalin kaupungin uusi liikunta-alueiden työnjohtaja Max Holmberg kertoo, että aurinkoiset säät ovat pitäneet työntekijät kiireisinä ulkoilukohteiden hoidossa, mutta töihin ryhdytään pian Haijaisissa. – Uusi laavu on tällä hetkellä jäähallissa kyllästettävänä ja osissa, ja se asennetaan Haijaisiin kesäkuun aikana. Uusi laavu on aiempaa kookkaampi, käyttäjillä on enemmän tilaa ja laavuun pääsee suojaan entistä paremmin, Holmberg kertoo. Haijaisten laavu on suosittu ulkoilukohde Naantalissa. Holmbergin mukaan uudistustöihin ryhdyttiin, sillä ulkoilukohde on ollut kovalla käytöllä ja laavu ja puucee olivat tulleet tiensä päähän. Naantalissa kehitetään aktiivisesti vapaa-ajanpalveluita. Ulkoile frisbeegolfia pelaten, kuntorad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme