Naantalin kaupunki

Naantali lanseeraa uuden verkostoitumisovelluksen paikallisille yrittäjille

Jaa

Naantalin kaupunki on ottanut käyttöön naantalilaisille ja Naantalissa toimiville yrittäjille suunnatun verkostoitumissovelluksen. Mobiilisovellus NaantaliWorks tarjoaa uusia mahdollisuuksia verkostoitumiseen ja yhteydenpitoon paikallisten yrittäjien välillä sekä tietoturvallisen ja luotettavan kanavan yhteistyölle.

Sovellus on suunnattu kaikille naantalilaisille ja Naantalissa toimiville yrittäjille sekä Naantalissa toimivien yritysten avainhenkilöille. Sovellukseen rakennetaan myös yrittäjille suunnattua asiantuntijaverkostoa, jota pääsee hyödyntämään jatkossa vaivattomasti verkostoitumissovelluksen kautta.

Naantalin kaupungin elinkeinoasiamies Lassi Rosala kertoo, että tavoitteena on tarjota yrittäjille matalan kynnyksen kanava luottamukselliseen ja tietoturvalliseen yhteydenpitoon ja yhteydenottoon. Mobiilisovelluksen kautta voi viestiä toisille yrittäjille, käydä ryhmäkeskusteluja sekä ottaa yhteyttä eri alojen asiantuntijoihin.

– Kaupungin näkökulmasta tärkeä asia on myös viestintä. Sovelluksen kautta viestintä ajankohtaisista, yrittäjiä koskevista asioista onnistuu nopeasti ja kohdennetusti, Rosala sanoo.

Sovellus mahdollistaa myös liittymisen erilaisiin aiheryhmiin, kuten keskusta-alueen yrittäjät tai saaristoyrittäjät, sekä toimialaryhmiin, kuten matkailu tai teollisuus. Aiheryhmät tarjoavat käyttäjille mahdollisuuden verkostoitua ja jakaa tietoa esimerkiksi toimialan sisällä. Sovellus on käyttäjille maksuton.

Rosalan mukaan Naantalin kaupungilta on toivottu vahvempaa tukea paikallisten yrittäjien verkostoitumiseen. Asia on noussut esiin esimerkiksi Yrittäjien kuntabarometrissä 2020 sekä Naantalin kaupungin omassa yrittäjäkyselyssä syksyllä 2020.

– Koronan vuoksi erilaisia tapahtumia ja tilaisuuksia on voitu järjestää vähemmän, ja tämä taas on vähentänyt yrittäjien kohtaamisia ja vaikeuttanut verkostoitumista. Yhteistyö ja vertaistuki tuovat korvaamatonta tukea yrittäjän arkeen ja on erityisen tärkeää tukea verkostoitumista. Mobiilisovelluksen avulla verkostoituminen onnistuu ajasta ja paikasta riippumatta, Rosala toteaa.

Sovelluksen käyttö aloitettiin kesäkuussa pilotilla, jossa oli rajattu käyttäjäryhmä. Ensimmäiset kokemukset palvelusta on kerätty, ja nyt NaantaliWorks-sovelluksen käyttäjiksi kutsutaan kaikki naantalilaiset yrittäjät.

Sovellus toimii Hubholm-alustalla ja sen voi ladata Google Play ja App Store -sovelluskaupoista. Ladattuasi sovelluksen valitse etusivulta yhteisöksi NaantaliWorks ja rekisteröidy. Lisätietoa löytyy kaupungin verkkosivuilta www.naantali.fi/works.

Sovellusta ylläpitää Naantalin kaupunki ja kehitysyhteistyökumppanina on Mesensei Oy.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lassi Rosala
elinkeinoasiamies
Naantalin kaupunki
puh. 040 678 3270
lassi.rosala@naantali.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Naantalin kaupunki
Naantalin kaupunki
PL 43
21101 Naantali

02 4345 111http://www.naantali.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Naantalin kaupunki

Uusi seinämaalaus tuo väriä Karvetin alikulkukäytävään7.9.2021 12:45:59 EEST | Tiedote

Karvetin kevyenliikenteen alikulkukäytävään on valmistunut uusi julkinen taideteos. Värikkään seinämaalauksen Aurinkotien ja Ripikadun yhdistävään alikulkuun ovat toteuttaneet taiteilijat Hans-Peter Schütt ja Miina Laine. Seinämaalaus on toteutettu spraymaaleilla sapluunoiden avulla. Siinä on kuvattu kaksi hahmoa, jotka uivat tai lentävät eteenpäin eri suuntiin ja joiden katseet kohtaavat. Laine ja Schütt kuvailevat hahmoja lempeiksi ja iloisiksi. Mukana teoksessa on myös liikennekasvatuksellinen puoli, sillä hahmojen liikkeen suunta osoittaa kevyenliikenteen kulkusuuntia. – Teoksella haluamme tuoda iloa ja levittää hyvää mieltä niille lapsille ja nuorille, jotka liikkuvat tällä alueella. Emme voita mitään olemalla tylyjä toisillemme – kannattaa uskaltaa olla ystävällinen toisille, Miina Laine kiteyttää ajatusta teoksen taustalla. Sekä Schütt että Laine ovat kotoisin Naantalista ja alikulun alue ja sen toisella puolella sijaitseva Karvetin monitoimitalo ovat heille tuttuja paikkoja. Mo

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme