Naantalin kaupunki

Naantali liittyy Kuntien energiatehokkuussopimukseen

Jaa

Naantalin kaupunginhallitus on tehnyt päätöksen Kuntien energiatehokkuussopimukseen (KETS) liittymisestä kokouksessaan 20.6.2022. KETSiin liittyminen on ollut tavoitteena kaupungin ympäristöohjelmassa 2020-2024, ja se kuuluu myös Hinku-kriteereihin, joten päätös on luonnollinen askel Naantalin ilmastotyön edistämisessä.

Arkistokuva / Naantalin kaupunki.
Arkistokuva / Naantalin kaupunki.

KETSiin liittyminen tarjoaa kaupungille rahoitusmahdollisuuksia ja muiden verkoston jäsenten tuottamaa tietoa energiatehokkuustoimien toteuttamisen tueksi. Energian tehokkaalla käytöllä voidaan vähentää ilmastopäästöjä merkittävästi, ja samalla kun säästyy energiaa, säästetään myös energiakustannuksissa. Energiatehokkuuteen tehdyt investoinnit maksavatkin itsensä nopeasti takaisin, keskimäärin kahdessa vuodessa!

Vapaaehtoiset energiatehokkuussopimukset on Suomessa havaittu tehokkaaksi tavaksi vähentää energiankulutusta. Kuntien energiatehokkuussopimuksen tavoitteena on vähentää energiankulutusta 7,5 % kauden aikana. Tavoite ei ole sitova, mutta Naantalissa tilanne vaikuttaa hyvältä, vaikka sopimukseen liitytään kesken kauden 2017-2025.

– Näyttää siltä, että pääsemme kauden tavoitteeseen, ja voi olla että hiukan ylikin, toteaa työssään kaupungin kiinteistöjen energiankulutusta seuraava kiinteistöpäällikkö Pekka Alm hymyssä suin.

Kulutussähkön ja lämmityksen päästöt muodostavat viimeisimmän vahvistetun päästölaskennan mukaan 33,4 % Naantalin ilmastopäästöistä. Energiatehokkuustoimilla on siis suuri potentiaali vähentää päästöjä.

– KETSiin liittyminen tarjoaa lisää työkaluja konkreettisten päästövähennystoimien tekemiseen Naantalissa, ja vahvistaa kaupungin hyvää työtä energiatehokkuuden parantamiseksi, sanoo kaupungin KETS-päätöksestä ilahtunut ilmastokoordinaattori Ulrika Nordblom.

Tutustu Energiatehokkuussopimuksiin: Energiatehokkuussopimukset 2017–2025

Tutustu Naantalin kaupungin ilmasto- ja ympäristötyöhön.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ulrika Nordblom
ilmastokoordinaattori
Naantalin kaupunki
040 617 5900
ulrika.nordblom@naantali.fi

Kuvat

Arkistokuva / Naantalin kaupunki.
Arkistokuva / Naantalin kaupunki.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Naantalin kaupunki
Naantalin kaupunki
PL 43
21101 Naantali

02 4345 111http://www.naantali.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Naantalin kaupunki

Naantalin asuntomessualueen pohjoispuolelta ja Viialanmäestä avautuu tontteja haettavaksi – tarjolla omakoti- ja asuinpientalorakentamisen tontteja1.7.2022 09:43:25 EEST | Tiedote

Naantalin kaupunki avaa tänään perjantaina 1.7.2022 haettavaksi yhdeksän omakotitonttia ja neljä asuinpientalorakentamisen tonttia Naantalin asuntomessualueen Lounatuulen pohjoispuolelta. Lisäksi haettavaksi avautuu Viialanmäen kaksi asuinrakentamisen tonttikokonaisuutta, jotka on suunnattu erityisesti ammattirakentajille.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme