Naantalin kaupunkiNaantalin kaupunkiNaantalin kaupunki

Naantalin asuntomessualueen vapaat tontit jatkuvassa haussa

Jaa

Asuntomessualue Lounatuulen tonteista suurin osa on jo varattu, mutta jäljellä on vielä erilaisia tontteja niin omakotirakentajille kuin rakennusliikkeillekin yhtiömuotoista toteuttamista varten. Vapaiden tonttien osalta on alkanut jatkuva haku ja hakemuksia käsitellään saapumisjärjestyksessä.

Vapaana hyvä valikoima erilaisia tontteja 

Omakotitontteja on vapaana yhteensä seitsemän. Kaksi tonteista sijaitsevat rinteessä Lounatuuli-nimisen kadun varrella. Venda-nimiseltä kadulta vapaana on viisi tonttia, joita ympäröi kaunis kalliometsä. Yhtiömuotoiseen rakentamiseen sopivia tontteja on vapaana kolme. Yhdeltä tonteista avautuu näkymä Kultaranta Resortin golfkentän suuntaan ja yksi tontti puolestaan sijaitsee rauhallisen metsämaiseman keskellä. Ajankohtaisin tieto vapaista tonteista löytyy aina Naantalin kaupungin verkkosivuilta. 

Vapaat tontit ovat merkitty maastoon kyltein ja tonteille voi mennä varsinkin viikonloppuisin tutustumaan. Alueella on kuitenkin käynnissä kunnallistekniikan rakentaminen, joten alueella on liikuttava varovaisuutta noudattaen. Arkisin alueella liikkuminen on sovittava etukäteen asuntomessutoimiston kanssa. 

Asuntomessutontteja haetaan ensisijaisesti sähköisesti 

Asuntomessutonttia haetaan Naantalin kaupungin verkkosivuilla sähköisellä lomakkeella. Hakemuksen liitteeksi tarvitaan hankekuvaus ja ideatason luonnokset muun muassa asema- ja julkisivusuunnitelmista. Hakijan on lisäksi perusteltava hakemuksessa, kuinka hanke ilmentää rakentamisen teemoja ja kuinka ne ovat otettu huomioon. Rakentamisen teemat ovat saariston luonto, innovatiiviset energiaratkaisut, terveellisyys ja turvallisuus. Suunnittelun tueksi Naantalin kaupunki tarjoaa alueeseen perehtyneen arkkitehtitoimiston konsultaatiota, jonka tarkoituksena on auttaa kohteen pääsuunnittelijaa tontin maastoon sijoittelun suunnittelussa ja sopivan tyylisen talotyypin valinnassa. 

Rannan suunnitelmissa saaristomaiseen ilmeeseen yhdistyy moderni teknologia 

Rannan yleissuunnitelma hyväksyttiin maaliskuussa ja nyt käynnissä on rakennussuunnitelmat. Rantaan on tulossa noin 70 vuokravenepaikkaa, säilytysvajoja sekä grillipaikka. Lisäksi rantaan rakentuu aurinkovoimalapuisto, jonka tuottamaa sähköä varastoidaan asuntomessualueelle. Aurinkopaneeleita on tulossa muun muassa laiturirakenteiden katoksiin. Rannassa on rakennuspaikka myös saunalle ja tälle hankkeelle tullaan etsimään sopivaa tahoa rakentamaan sekä operoimaan saunapalveluja.  

Aluevalvojan rekrytointi käynnistyy 

Naantalin asuntomessuorganisaatioon tullaan kevään aikana rekrytoimaan aluevalvoja. Aluevalvojan tehtävänä on koordinoida messualueen rakentamista sekä neuvoa rakentajia. Aluevalvojan on määrä aloittaa työssään syyskuussa 2020, kun myös rakentaminen Lounatuulessa voi alkaa. 

Naantalin asuntomessut järjestetään 15.7.-14.8.2022.  

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lataa
Varatut tontit on merkitty tonttitauluihin.
Varatut tontit on merkitty tonttitauluihin.
Lataa
Naantalin asuntomessutoimiston tiimiin kuuluvat projektikoordinaattori Nina Hietala ja projektipäällikkö Timo Tirri.
Naantalin asuntomessutoimiston tiimiin kuuluvat projektikoordinaattori Nina Hietala ja projektipäällikkö Timo Tirri.
Lataa
Lataa
Kuva Naantalin asuntomessualue Lounatuuli Matalahden eteläpuolelta kuvattuna
Kuva Naantalin asuntomessualue Lounatuuli Matalahden eteläpuolelta kuvattuna
Lataa
Lounatuulen tontit on merkitty maastoon tonttitauluilla, joissa on kerrottu muun muassa tonttien hinnat.
Lounatuulen tontit on merkitty maastoon tonttitauluilla, joissa on kerrottu muun muassa tonttien hinnat.
Lataa
Lounatuulessa kodit rakentuvat jyhkeiden kallioiden päälle.
Lounatuulessa kodit rakentuvat jyhkeiden kallioiden päälle.
Lataa
Projektikoordinaattori Nina Hietala katsomassa kunnallistekniikan rakentamisen edistymistä.
Projektikoordinaattori Nina Hietala katsomassa kunnallistekniikan rakentamisen edistymistä.
Lataa
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Naantalin kaupunki
Naantalin kaupunki
PL 43
21101 Naantali

02 4345 111http://www.naantali.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Naantalin kaupunki

Naantalin Haijaisten ulkoilualuetta uudistetaan – uusi laavu ja opastekyltit valmistuvat kesäkuun aikana28.5.2020 08:30:00 EESTTiedote

Haijaisten ulkoilualueelle on tulossa uudistuksia seuraavien viikkojen aikana. Vanha laavu puretaan, ja tilalle tulee uusi laavu. Lisäksi alueen opastekylttejä uusitaan. Toukokuun aikana yksi uudistus on jo alueelle tehty: laavun lähelle on saatu täysin uusi puucee. Naantalin kaupungin uusi liikunta-alueiden työnjohtaja Max Holmberg kertoo, että aurinkoiset säät ovat pitäneet työntekijät kiireisinä ulkoilukohteiden hoidossa, mutta töihin ryhdytään pian Haijaisissa. – Uusi laavu on tällä hetkellä jäähallissa kyllästettävänä ja osissa, ja se asennetaan Haijaisiin kesäkuun aikana. Uusi laavu on aiempaa kookkaampi, käyttäjillä on enemmän tilaa ja laavuun pääsee suojaan entistä paremmin, Holmberg kertoo. Haijaisten laavu on suosittu ulkoilukohde Naantalissa. Holmbergin mukaan uudistustöihin ryhdyttiin, sillä ulkoilukohde on ollut kovalla käytöllä ja laavu ja puucee olivat tulleet tiensä päähän. Naantalissa kehitetään aktiivisesti vapaa-ajanpalveluita. Ulkoile frisbeegolfia pelaten, kuntorad

Naantali tuo iloa kotihoidon ikäihmisille tulppaanikimpuilla2.4.2020 09:51:53 EESTTiedote

Naantalin kaupungin kulttuuripalvelut ilahduttaa kotihoidon asiakkaita tällä viikolla kukkalähetyksellä. Reilut 200 saariston ja Kanta-Naantalin kotihoidon asiakasta saa keväisen tulppaanikimpun, jonka kotihoidon työntekijät jakavat asiakaskäyntien yhteydessä loppuviikon aikana, keskiviikosta 1.4. alkaen. – Kotihoidon asiakkaat pääsevät usein normaalioloissakin vähemmän liikkeelle kodeistaan, joten halusimme tuoda heille iloa ja piristystä suoraan kotiin tänä poikkeuksellisena aikana, kertoo kulttuuri- ja viestintäsihteeri Anu Anttila, joka ideoi ja järjesti tulppaanitoimituksen. Yhteistyökumppanina kukkalahjassa on rymättyläläinen Jaannon puutarha. – Kuten uutisista olemme kuulleet, kulttuurialan toimijatkin ovat vaikeuksissa, kun työt ovat loppuneet kuin seinään. Vallitsevan tilanteen vuoksi kulttuuritarjonta on rajoittunut verkkoon, eikä se välttämättä monia ikäihmisiä saavuta. Keväinen tulppaanikimppu on jokaiselle kotihoidon ikäihmiselle henkilökohtaisesti suunnattu ele tuoda piri

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme