Naantalin kaupunki

Naantalin puistojen, liikuntapaikkojen ja katujen hoito valtakunnallisesti parasta

Jaa

Naantali sijoittui tuoreessa yhdyskuntateknisten palveluiden vertailututkimuksessa kokonaisuutena keskiarvoa paremmin tai keskiarvon mukaisesti.

94 % naantalilaisista vastaajista piti keskustan puistoja hyvin hoidettuina. Kuva Kirkkopuistosta kesältä 2020.
94 % naantalilaisista vastaajista piti keskustan puistoja hyvin hoidettuina. Kuva Kirkkopuistosta kesältä 2020.

Asukkaat arvioivat Naantalin yhdyskuntateknisten palveluiden olevan monin osin erinomaisella tasolla. Naantali oli mukana FCG:n laatimassa kyselytutkimuksessa, jossa selvitettiin kuntalaisten tyytyväisyyttä yhdyskuntateknisiä palveluja kohtaan. Yhdyskuntateknisiin palveihin lukeutuvat muun muassa katujen, puistojen ja liikuntapaikkojen hoito, katuvalaistus, palo- ja pelastustoimi, vesi- ja viemärihuolto sekä jätehuolto.

Tutkimukseen osallistui 26 kuntaa tai kaupunkia, ja se toteutettiin keväällä 2020.

Vertailun valtakunnallisesti parhaimmat tulokset Naantali sai usealla osa-alueella: katujen hoidossa kokonaisuutena, katujen ja väylien talvihoidossa kokonaisuutena, puistojen hoidossa kokonaisuutena sekä liikuntapaikkojen hoidossa kokonaisuutena.

Vuoden 2019 palvelutyytyväisyystutkimukseen verrattuna Naantalin tulokset olivat parantuneet selkeästi jalankulku- ja pyöräteiden kunnossa, lumenaurauksessa useilla eri väylillä sekä liukkauden torjunnassa jalankulku- ja pyöräteillä.

Myös leikkipaikkojen siisteyden ja varusteiden kunnon, järjestetyn jätteen kuljetuksen toimivuuden sekä ensihoitopalvelujen osalta tulokset olivat parantuneet selkeästi viime vuoteen verrattuna.

– Yhdyskuntateknisten palveluiden onnistumisen arvioinnissa ja kehittämisessä asukkaiden arvioilla on suuri merkitys. Voisi sanoa, että monilla osa-alueilla olemme onnistuneet. Naantalissa on tietoisesti panostettu puistojen, ulkoliikuntapaikkojen ja katujen ja väylien korkeatasoiseen ylläpitoon. Kiitos hyvistä tuloksista kuuluu kaupungin motivoituneille ja ammattitaitoisille työntekijöille, Naantalin kaupungin yhdyskuntatekniikan päällikkö Mika Hirvi toteaa.

Kokonaisuutena Naantali sijoittui vertailututkimuksessa keskiarvoa paremmin tai keskiarvon mukaisesti. Poikkeuksen muodostavat vastaukset kysyttäessä jätehuoltoon ja nuohoukseen liittyviä seikkoja. Esimerkiksi paperin, lasin ja ongelmajätteiden keräyspisteiden sijaintien sekä suurista jätteistä eroon pääsyn osalta Naantali jäi selkeästi alle tutkimuksen keskiarvon.

Tutkimuksen tulokset otetaan huomioon palveluja kehittäessä.

Yhdyskuntateknisten palveluiden palvelutyytyväisyyskyselyyn saatiin yhteensä 115 vastausta Naantalista. Kysely postitettiin keväällä 300 satunnaisesti valittuun naantalilaistalouteen. Lisäksi verkkolomake oli vastattavissa kaupungin verkkopalvelussa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mika Hirvi
yhdyskuntatekniikan päällikkö
Naantalin kaupunki
050 464 9902
etunimi.sukunimi@naantali.fi

Kuvat

94 % naantalilaisista vastaajista piti keskustan puistoja hyvin hoidettuina. Kuva Kirkkopuistosta kesältä 2020.
94 % naantalilaisista vastaajista piti keskustan puistoja hyvin hoidettuina. Kuva Kirkkopuistosta kesältä 2020.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Naantalin kaupunki
Naantalin kaupunki
PL 43
21101 Naantali

02 4345 111http://www.naantali.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Naantalin kaupunki

Kaupungin soutuveneet ovat lainattavissa syyskaudella ilmaiseksi23.9.2020 15:02:27 EESTTiedote

Naantalissa pääsee syksylläkin soutelemaan ja kalastamaan, vaikka omaa venettä ei löytyisi, sillä kaupungin soutuveneet ovat lainattavissa Vanhankaupungin rannasta. Syyskaudella kaupunkiveneiden lainaus on maksutonta. Soutuveneiden lainauksesta vastaavat kaupungin liikunta-alueiden kenttämiehet, ja avainten nouto ja palautus sovitaan jäähalleille Kuparivuorelle. Pelastusliivit saa mukaansa jäähallilta avainten noudon yhteydessä. Naantalin kaupungin saaristolautakunta hankki soutuveneet kesällä 2019. Hankinnan tarkoituksena on edistää kaupunkilaisten soutu- ja kalastusharrastusta. Soutuveneet tarjoavat uusia mahdollisuuksia ulkoiluun ja liikkumiseen ja niiden myötä lähivedet tulevat helpommin saavutettavaksi, vaikka omaa venettä ei olisikaan. – Vapaa-ajan kalastus tarjoaa elämyksiä ja kiireettömyyttä nauttia luonnosta. Lähivesiin kannattaa lähteä tutustumaan, toteaa Naantalin kaupungin viestintä- ja kehittämispäällikkö Tiina Rinne-Kylänpää. Soutuveneet ovat vuokrattavissa kesäisin Nunna

Itämeren suojeluun keskittyvä #MEIDÄNMERI-seikkailupäivä järjestetään Naantalissa lauantaina 19.9.16.9.2020 09:01:24 EESTTiedote

Muumimaailma, Naantalin kaupunki ja Raisio-Naantalin Nuorkauppakamari järjestävät lauantaina 19.9.2020 kello 11–14 Itsenäisyydenpuistossa ja Vanhassakaupungissa koko perheen elämyksellisen seikkailupäivän. Tapahtuma on osa Muumien 75-vuotisjuhlavuoden kunniaksi luotua #MEIDÄNMERI-hyväntekeväisyyskampanjaa. Kampanjan järjestävät Moomin Characters ja John Nurmisen Säätiö. Sen tarkoituksena on levittää tietoa erilaisista keinoista auttaa Itämerta sekä kerätä varoja John Nurmisen Säätiön työhön Itämeren puhdistamiseksi ja suojelemiseksi. Naantalissa järjestettävä #MEIDÄNMERI-seikkailupäivä on suunniteltu lapsia ajatellen, mutta kaikenikäiset ovat tervetulleita mukaan. Tapahtumaan on vapaa pääsy. – Seikkailupäivän tarkoituksena on antaa lapsiystävällisesti käytännönläheisiä vinkkejä, mitä jokainen meistä voi tehdä Itämeren suojelun hyväksi, kertoo tapahtuman projektipäällikkö Eveliina Hagelberg-Häkkinen Raisio-Naantalin Nuorkauppakamarista. – Meri on vahvasti Naantalissa läsnä. Haluamme oll

Nesteen suunnitelmilla merkittävät vaikutukset Naantalin kaupungin ja Varsinais-Suomen työllisyyteen ja talouteen14.9.2020 13:54:42 EESTTiedote

Neste on ilmoittanut suunnitelmistaan Suomen jalostamotoimintojen uudelleenjärjestelyistä. Yhtiö tutkii Naantalin jalostamotoimintojen lakkauttamista ja toiminnan keskittämistä terminaali- ja satamatoimintoihin sekä Porvoon jalostamon kehittämistä kohti uusiutuvien ja kierrätysraaka-aineiden prosessointia. Yhtiö aloittaa yhteistoimintaneuvottelut Porvoossa ja Naantalissa. Toteutuessaan suunnitelmat tarkoittavat enintään 470 työpaikan vähenemistä, mukaan lukien mahdolliset ulkoistukset. Työpaikkoja Naantalin Nesteen yksikössä on 330. Naantalin kaupungille uutinen on järkytys. – Olemme ottaneet uutisen vastaan surullisina ja huolestuneina. Naantalin jalostamotoimintojen sulkeminen aiheuttaa Varsinais-Suomessa merkittävää työpaikkojen vähenemistä, jota on vaikea korvata vastaavilla työpaikoilla. Mikäli toimintoja supistetaan, on kaupungilla suuri huoli työntekijöistä ja heidän perheistään, toteaa kaupunginjohtaja Jouni Mutanen. – Toivomme, että yhtiö vielä harkitsisi asiaa ja ottaisi suun

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme