Naantalin kaupunki

Naantalin Suopellon koululle saatiin uusi lähiliikuntapaikka

Jaa

Lokakuun loppupuolella valmistunut uusi lähiliikuntapaikka on ollut heti Suopellon koulun oppilaiden aktiivisessa käytössä välitunneilla.

Välitunneilla lähiliikuntapaikka on oppilaiden aktiivisessa käytössä.
Välitunneilla lähiliikuntapaikka on oppilaiden aktiivisessa käytössä.

Suopellon koulun uusi lähiliikuntapaikka on valmistunut. Koulun pihalle valmistui peliareena, street work -alue sekä nojailukaiteita. Samalla myös Suopellon koulun pihaa uudistettiin ja koululaisille saatiin uudet pyörätelineet.

Oppilaat ovat jo heti löytäneet vastavalmistuneen pihan ja uudistus on mieleen, sanovat Suopellon koulun seitsemäsluokkaiset Luca Laine, Hannes Santavuori, Julia Koivisto, Alina Smirnov ja Jamesiina Kaivola.

– Aiemmin piha oli tylsä eikä siinä ollut paljoa tekemistä. Nyt piha on monipuolisempi, Santavuori luonnehtii.

Aidatun areenan pohjana on tekonurmi, ja oppilaat kertovat, että siinä voi pelata muun muassa jalkapalloa ja koripalloa. Street work -alueelta taas löytyy monenlaisia tankoja voimaharjoitteluun, roikkumiseen ja temppuiluun. Nojailukaiteita voi käyttää esimerkiksi punnerrustukena ja tasapainon harjoittamiseen. Vielä pihalle on tulossa säilytyspaikka liikuntavälineille, kuten pelipalloille.

– Hyvä, että tämä tuli. Nyt pihalla on paljon enemmän tekemistä, sanoo Luca Laine.

Päivisin lähiliikuntapaikka on koulun käytössä, mutta iltaisin ja viikonloppuisin se on kaikkien kaupunkilaisten avoin urheilupaikka. Siksi vuorojen varaaminen liikuntapaikalle ei ole mahdollista. Suopellon lähiliikuntapaikka mahdollistaa kaikille omatoimisen liikkumisen oman perheen tai porukan kesken sekä yksinkin.

Oppilaat ja opettajat mukana suunnittelussa

Naantalin liikuntapalveluiden Maija Puolakanaho kertoo, että Suopellon koulun oppilaat ja henkilökunta ovat olleet hyvin aktiivisia lähiliikuntapaikan toteutumisen kannalta ja suunnittelun eri vaiheissa. Koulun oppilaille ja henkilökunnalle järjestettiin viime vuonna kysely lähiliikuntapaikan toiminnoista. Ehdotusten pohjalta syntyi suunnitelma, johon välituntiliikunnasta vastaavat oppilaat eli välkkärit sekä koulun oppilaskunta pääsivät vielä vaikuttamaan.

– Yläkoululaiset ovat ryhmä, jota haluamme erityisesti kannustaa liikkumaan. Monilla liikunta vähenee, kun alakoululta siirrytään yläkouluun. Lähiliikuntapaikka kannustaa liikuntaan koulupäivän aikana, Puolakanaho sanoo.

Suopellon koulun kielten opettaja Jenna Kaija kertoo, että koulun pihalle oli kovasti kaivattu liikuntapaikkaa mahdollistamaan monipuolisempi ulkoliikunta välitunneilla. Kaija on yksi koulun välituntiliikuntavastaavista opettajista.

– Tämä on iso parannus aiempaan, lähiliikuntapaikka tulee varmasti olemaan koulun aktiivisessa käytössä. Nyt lähdemme suunnittelemaan välkkäreidemme kanssa, mitä kaikkea pihalla voitaisiin keksiä, Kaija sanoo.

Ensimmäisten joukossa suunnittelussa ovat ainakin lähiliikuntapaikan avajaiset, joita vietetään koronatilanteen vuoksi vain koulun kesken ja porrastetusti eri ryhmien kanssa.

Nyt valmistuneiden areenan, street work -alueen ja nojailukaiteiden lisäksi Suopellon lähiliikuntapaikalle on suunniteltu ryhmäkeinuja sekä pingispöytiä. Toisen vaiheen toteutus ja aikataulu selviävät myöhemmin.

Suopellon lähiliikuntapaikan toiminnoissa on pyritty vastaamaan kyselyyn vastanneiden toiveisiin. Kyselyssä lähiliikuntapaikalle toivottiin erityisesti salibandykaukaloa, ryhmäkeinuja, koripallokenttää, jalkapallon pienpelikenttää, pingispöytiä, street work -aluetta sekä kiipeilytelinettä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Maija Puolakanaho
liikuntasihteeri
Naantalin kaupunki
040 063 8398
etunimi.sukunimi@naantali.fi

Kai Vuorinen
rehtori
Suopellon koulu
050 597 3270
etunimi.sukunimi@naantali.fi

Kuvat

Välitunneilla lähiliikuntapaikka on oppilaiden aktiivisessa käytössä.
Välitunneilla lähiliikuntapaikka on oppilaiden aktiivisessa käytössä.
Lataa
Suopellon koulun lähiliikuntapaikka valmistui lokakuun loppupuolella.
Suopellon koulun lähiliikuntapaikka valmistui lokakuun loppupuolella.
Lataa
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Naantalin kaupunki
Naantalin kaupunki
PL 43
21101 Naantali

02 4345 111http://www.naantali.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Naantalin kaupunki

Nesteen Naantalin jalostustoiminnan lakkaaminen kova päätös Naantalin ja alueen kannalta30.11.2020 11:18:58 EETTiedote

Neste Oyj ilmoitti syyskuussa suunnittelevansa jalostamotoimintojen uudelleenjärjestelyjä Porvoossa ja Naantalissa Öljytuotteet-liiketoiminnan kilpailukyvyn varmistamiseksi. Tänään julkaistussa tiedotteessaan Neste ilmoittaa, että yhteistoimintaneuvottelujen päätyttyä yhtiö on tehnyt päätöksen lakkauttaa Naantalin jalostustoiminnot maaliskuun 2021 loppuun mennessä. Yhtiö keskittää Naantalin toiminnan terminaali- ja satamatoimintoihin sekä uudistaa Öljytuotteiden operatiivista toimintamallia. Muutoksen toisessa vaiheessa Porvoon jalostamoa kehitetään kohti uusiutuvien ja kierrätysraaka-aineiden prosessointia. Tiedotteen mukaan toimenpiteillä tavoitellaan noin 50 miljoonan euron vuosittaisia säästöjä kiinteissä kustannuksissa. Naantalin jalostustoiminnan lopettamisen sekä Öljytuotteiden operatiivisen toimintamallin uudistamisen myötä yhtiössä päättyy yhteensä noin 370 työtehtävää. Nesteen ensimmäisessä tiedotteessa ei kerrottu Nesteen Naantalin toimipaikasta päättyvien työtehtävien määrä

Naantalissa ilahdutetaan ikäihmisiä vapaaehtoisten joulupaketeilla – tule mukaan tuomaan joulumieltä!27.11.2020 10:00:00 EETTiedote

Naantalissa alkaa maanantaina 30.11. joulukampanja Jouluiloa ikäihmisille, jossa ilahdutetaan kotihoidon asiakkaita ja omaishoitajia pienillä vapaaehtoisten hankkimilla joulupaketeilla. Mukana kampanjassa on naantalilaisia yrityksiä, jotka mahdollistavat lahjojen hankinnan liikkeistään tai verkkokaupoistaan. Tavoitteena on kerätä reilut 400 pakettia ikäihmisten koteihin. Jouluiloa ikäihmisille -kampanja on käynnissä Naantalissa 30.11.–12.12.2020, jonka jälkeen kotihoito toimittaa lahjat perille. Kampanjan myötä ikäihmisille ja omaishoitajille halutaan tuoda iloa ja hyvää mieltä poikkeuksellisen vuoden päätteeksi. Samalla tarkoituksena on tukea paikallisia yrittäjiä, joille vuosi on ollut niin ikään haastava. – Koronaepidemian aiheuttama eristäytyminen on lisännyt kotihoidon asiakkaiden yksinäisyydentunnetta, kun kontaktit ovat vähentyneet. Pienin joulupaketein halutaan ilahduttaa ikäihmisiä ja omaishoitajia ja osoittaa, että heitä ei ole unohdettu, toteaa hoito- ja vanhuspalveluiden av

Naantalin Hautuja-veistos valaistaan tänäkin vuonna teemavalaistuksin – mukana kaksi uutta teemapäivää20.11.2020 13:27:47 EETTiedote

Aurinkotien Hautuja-veistos valaisee pimeää aikaa tänäkin vuonna erilaisin värikkäin teemavalaistuksin. Teemavalaistukset on päivitetty syksyn aikana, ja mukaan on otettu kaksi uutta teemapäivää. Uusiin teemavalaistuksiin ehdotukset saatiin kuntalaisilta. Keskiviikkona 25.11. Hautuja valaistaan oranssina naisiin ja tyttöihin kohdistuvan väkivallan lopettamiseksi YK:n Oranssit päivät -kampanjan hengessä. Kampanjaa vietetään ympäri maailmaa 25.11.–10.12. Helmikuussa Hautuja kylpee lämpimän keltaisessa valossa kansainvälisenä lasten syövän päivänä, jota vietetään 15.2. Taiteilija Jani Rättyän Hautuja-veistoksen teemavalaistukset otettiin käyttöön pian teoksen valmistumisen jälkeen vuonna 2018, nyt alkanut teemavalaistuskausi on jo kolmas. Naantalin museonjohtaja Anne Sjöström kertoo, että Hautujan teemavalaistukset aloitettiin naapurikaupunki Turun Kirjastosillan valaistuksen ja maailman kaupunkien esimerkkiä seuraten. Naantalissa valaistuksista oltiin saatu jo ennen Hautujaa positiivisia

Naantalin kaupunginjohtaja Jouni Mutanen jätti eroanomuksen: työ päättyy kesällä 20213.11.2020 12:00:17 EETTiedote

Naantalin kaupunginjohtaja Jouni Mutanen on tänään jättänyt irtisanomisilmoituksen, jonka mukaan hänen virkasuhteensa päättyisi tulevan valtuustokauden alussa 30.6.2021 lukien tai mikäli kaupunki toivoo myöhempää ajankohtaa viimeistään 31.8.2021. Hän täyttää ensi kesänä 63 vuotta. – Keskeisin syy ratkaisuuni on se, että haluan jatkossa päättää aikatauluistani omien ja läheisteni toivomusten mukaisesti. Toivon päätökseni edistävän myös sitä, että voin viettää eläkevuosiani hyväkuntoisena, kertoo Mutanen ratkaisustaan. Jouni Mutanen on työskennellyt Naantalin kaupunginjohtajana syyskuusta 2014 alkaen. Hän on tehnyt kuntajohtajan tai kuntayhtymän johtajana pitkän uran, joka on kestänyt 35 vuotta. – Työt ovat olleet mielenkiintoisia, monipuolisia ja haasteellisia. Kääntöpuoli on ollut se, että työpäivät ovat olleet pitkiä, ja mahdollisuudet vaikuttaa omaan ajankäyttöön ovat olleet vähäiset, toteaa kaupunginjohtaja. Mutanen on irtisanoutumistaan pohtiessaan miettinyt kaupungin kannalta mahd

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme