Naantalin kaupunki

Naantalin Suopellon koululle saatiin uusi lähiliikuntapaikka

Jaa

Lokakuun loppupuolella valmistunut uusi lähiliikuntapaikka on ollut heti Suopellon koulun oppilaiden aktiivisessa käytössä välitunneilla.

Välitunneilla lähiliikuntapaikka on oppilaiden aktiivisessa käytössä.
Välitunneilla lähiliikuntapaikka on oppilaiden aktiivisessa käytössä.

Suopellon koulun uusi lähiliikuntapaikka on valmistunut. Koulun pihalle valmistui peliareena, street work -alue sekä nojailukaiteita. Samalla myös Suopellon koulun pihaa uudistettiin ja koululaisille saatiin uudet pyörätelineet.

Oppilaat ovat jo heti löytäneet vastavalmistuneen pihan ja uudistus on mieleen, sanovat Suopellon koulun seitsemäsluokkaiset Luca Laine, Hannes Santavuori, Julia Koivisto, Alina Smirnov ja Jamesiina Kaivola.

– Aiemmin piha oli tylsä eikä siinä ollut paljoa tekemistä. Nyt piha on monipuolisempi, Santavuori luonnehtii.

Aidatun areenan pohjana on tekonurmi, ja oppilaat kertovat, että siinä voi pelata muun muassa jalkapalloa ja koripalloa. Street work -alueelta taas löytyy monenlaisia tankoja voimaharjoitteluun, roikkumiseen ja temppuiluun. Nojailukaiteita voi käyttää esimerkiksi punnerrustukena ja tasapainon harjoittamiseen. Vielä pihalle on tulossa säilytyspaikka liikuntavälineille, kuten pelipalloille.

– Hyvä, että tämä tuli. Nyt pihalla on paljon enemmän tekemistä, sanoo Luca Laine.

Päivisin lähiliikuntapaikka on koulun käytössä, mutta iltaisin ja viikonloppuisin se on kaikkien kaupunkilaisten avoin urheilupaikka. Siksi vuorojen varaaminen liikuntapaikalle ei ole mahdollista. Suopellon lähiliikuntapaikka mahdollistaa kaikille omatoimisen liikkumisen oman perheen tai porukan kesken sekä yksinkin.

Oppilaat ja opettajat mukana suunnittelussa

Naantalin liikuntapalveluiden Maija Puolakanaho kertoo, että Suopellon koulun oppilaat ja henkilökunta ovat olleet hyvin aktiivisia lähiliikuntapaikan toteutumisen kannalta ja suunnittelun eri vaiheissa. Koulun oppilaille ja henkilökunnalle järjestettiin viime vuonna kysely lähiliikuntapaikan toiminnoista. Ehdotusten pohjalta syntyi suunnitelma, johon välituntiliikunnasta vastaavat oppilaat eli välkkärit sekä koulun oppilaskunta pääsivät vielä vaikuttamaan.

– Yläkoululaiset ovat ryhmä, jota haluamme erityisesti kannustaa liikkumaan. Monilla liikunta vähenee, kun alakoululta siirrytään yläkouluun. Lähiliikuntapaikka kannustaa liikuntaan koulupäivän aikana, Puolakanaho sanoo.

Suopellon koulun kielten opettaja Jenna Kaija kertoo, että koulun pihalle oli kovasti kaivattu liikuntapaikkaa mahdollistamaan monipuolisempi ulkoliikunta välitunneilla. Kaija on yksi koulun välituntiliikuntavastaavista opettajista.

– Tämä on iso parannus aiempaan, lähiliikuntapaikka tulee varmasti olemaan koulun aktiivisessa käytössä. Nyt lähdemme suunnittelemaan välkkäreidemme kanssa, mitä kaikkea pihalla voitaisiin keksiä, Kaija sanoo.

Ensimmäisten joukossa suunnittelussa ovat ainakin lähiliikuntapaikan avajaiset, joita vietetään koronatilanteen vuoksi vain koulun kesken ja porrastetusti eri ryhmien kanssa.

Nyt valmistuneiden areenan, street work -alueen ja nojailukaiteiden lisäksi Suopellon lähiliikuntapaikalle on suunniteltu ryhmäkeinuja sekä pingispöytiä. Toisen vaiheen toteutus ja aikataulu selviävät myöhemmin.

Suopellon lähiliikuntapaikan toiminnoissa on pyritty vastaamaan kyselyyn vastanneiden toiveisiin. Kyselyssä lähiliikuntapaikalle toivottiin erityisesti salibandykaukaloa, ryhmäkeinuja, koripallokenttää, jalkapallon pienpelikenttää, pingispöytiä, street work -aluetta sekä kiipeilytelinettä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Maija Puolakanaho
liikuntasihteeri
Naantalin kaupunki
040 063 8398
etunimi.sukunimi@naantali.fi

Kai Vuorinen
rehtori
Suopellon koulu
050 597 3270
etunimi.sukunimi@naantali.fi

Kuvat

Välitunneilla lähiliikuntapaikka on oppilaiden aktiivisessa käytössä.
Välitunneilla lähiliikuntapaikka on oppilaiden aktiivisessa käytössä.
Lataa
Suopellon koulun lähiliikuntapaikka valmistui lokakuun loppupuolella.
Suopellon koulun lähiliikuntapaikka valmistui lokakuun loppupuolella.
Lataa
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Naantalin kaupunki
Naantalin kaupunki
PL 43
21101 Naantali

02 4345 111http://www.naantali.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Naantalin kaupunki

Uusi seinämaalaus tuo väriä Karvetin alikulkukäytävään7.9.2021 12:45:59 EEST | Tiedote

Karvetin kevyenliikenteen alikulkukäytävään on valmistunut uusi julkinen taideteos. Värikkään seinämaalauksen Aurinkotien ja Ripikadun yhdistävään alikulkuun ovat toteuttaneet taiteilijat Hans-Peter Schütt ja Miina Laine. Seinämaalaus on toteutettu spraymaaleilla sapluunoiden avulla. Siinä on kuvattu kaksi hahmoa, jotka uivat tai lentävät eteenpäin eri suuntiin ja joiden katseet kohtaavat. Laine ja Schütt kuvailevat hahmoja lempeiksi ja iloisiksi. Mukana teoksessa on myös liikennekasvatuksellinen puoli, sillä hahmojen liikkeen suunta osoittaa kevyenliikenteen kulkusuuntia. – Teoksella haluamme tuoda iloa ja levittää hyvää mieltä niille lapsille ja nuorille, jotka liikkuvat tällä alueella. Emme voita mitään olemalla tylyjä toisillemme – kannattaa uskaltaa olla ystävällinen toisille, Miina Laine kiteyttää ajatusta teoksen taustalla. Sekä Schütt että Laine ovat kotoisin Naantalista ja alikulun alue ja sen toisella puolella sijaitseva Karvetin monitoimitalo ovat heille tuttuja paikkoja. Mo

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme