Duunitori Oy

Näillä 15 alalla on eniten avoimia työpaikkoja juuri nyt – tarjonnassa iso ero edellisvuoteen

Jaa

Suomen suurin työnhakupalvelu selvitti, millä aloilla on eniten työpaikkoja juuri nyt. Avoimien työpaikkailmoitusten määrä on merkittävästi korkeampi kuin edellisvuonna. Erityisen valoisalta työtilanne näyttää julkisen sektorin ja terveydenhuoltoalan ammattilaisille.

Avoimia työpaikkailmoituksia on julki Duunitorilla huomattavasti enemmän kuin keväällä 2020.
Avoimia työpaikkailmoituksia on julki Duunitorilla huomattavasti enemmän kuin keväällä 2020.

Avoimien työpaikkojen tilanne näyttää nyt lupaavalta työnhakijan kannalta, sillä Suomen suurimman työnhakupalvelu Duunitorin sivuilla on tällä hetkellä julki 37 937 työpaikkailmoitusta

Työpaikkailmoitusten määrässä on nähtävissä merkittävä ero vuoden 2020 kevääseen, jolloin koronapandemia vähensi työnantajien mahdollisuuksia rekrytoida. Esimerkiksi huhtikuussa 2021 työpaikkailmoituksia julkaistiin Duunitorilla yli 53 000, mikä on tuplasti enemmän kuin edellisvuonna.

Työpaikkoja on todellisuudessa auki huomattavasti enemmän kuin sivustolla on ilmoituksia, sillä moni työnantaja hakee yhdellä ilmoituksella kymmeniä tai jopa satoja työntekijöitä.

Positiivisia rekrytointiuutisia ennustaa myös huhtikuussa julkaistu Kansallinen rekrytointitutkimus. Tutkimukseen vastanneista rekrytoinnin ammattilaisista 58 prosenttia uskoo rekrytointien määrän kasvavan kuluvan vuoden aikana joko melko paljon tai erittäin paljon. 

Tällä hetkellä avoimia työpaikkoja on tarjolla erityisesti julkisella sektorilla sekä terveydenhuolto- ja rakennusaloilla.

Työpaikkailmoitukset tuovat hyviä uutisia myös nuorille ja opiskelijoille, sillä ajankohtaan nähden auki on edelleen runsaasti kesätyöpaikkoja ja  opiskelijoille sopivia työpaikkoja. Kesätyöpaikkailmoituksia on tällä hetkellä vielä 3 919.

Työpaikkailmoitusten määrä elää jatkuvasti, joten linkeistä klikkaamalla näet tuoreen tilanteen.

Millä aloilla on eniten avoimia työpaikkoja?

Listasimme alat, joilla on tällä hetkellä auki eniten työpaikkailmoituksia. Listan alat määräytyvät ilmoituksen jättäjän valitsemien kategorioiden mukaan. 

”Terveydenhuoltosektorilla on kamppailtu kovan työvoimapulan kanssa pitkään, ja korona on osaltaan pahentanut tilannetta. Pitkään on myös ollut puhetta väestön ikääntymisestä Suomessa, mikä lisää julkisten palveluiden ja erityisesti hoiva- ja terveydenhuoltopalveluiden tarpeita. Lisäksi kunnallisella sektorilla on tiedossa paljon eläköitymisiä. Tämä kaikki kasvattaa avoimien työpaikkojen määrää pitkässä juoksussa – ja varmasti heijastuu tässäkin tilastossa”, kommentoi Duunitorin toimitusjohtaja Thomas Grönholm.

Toimialat, joilla on eniten avoimia työpaikkoja juuri nyt: 

 1. Julkinen sektori ja järjestöt
 2. Terveydenhuoltoala
 3. Opiskelijoiden työpaikat
 4. Rakennusala
 5. Sosiaali- ja hoiva-ala
 6. Asennus, huolto ja puhtaanapito
 7. Teollisuus ja teknologia
 8. Asiakaspalvelu
 9. Kesätyö
 10. Myynti ja kaupan ala
 11. Opetusala
 12. Ravintola- ja matkailuala
 13. Asiantuntijatyöt ja konsultointi
 14. Tieto- ja tietoliikennetekniikka

Osa työpaikkailmoituksista kuuluu useampaan kategoriaan. Esimerkiksi osa julkisen sektorin työpaikoista  keskittyy terveydenhuoltoalalle, ja ravintola- ja matkailualalla on auki myös asiakaspalvelun tehtäviä.

Listan alojen työpaikkojen tilanne on ollut melko vakaa kevään 2021 aikana, sillä samoilta aloilta on julkaistu eniten työpaikkoja koko kuluneen vuoden aikana.

Kaipaatko lisätietoa?

Haluatko tietää lisää työmarkkinoista tai tarvitsetko asiantuntijan haastatteluun? Ole yhteydessä! Tutustu myös Duunitorin kaikille avoimeen työmarkkinapalveluun, joka kertoo esimerkiksi, mitkä alat kiinnostavat hakijoita ja millä aloilla on eniten avoimia työpaikkoja.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Avoimia työpaikkailmoituksia on julki Duunitorilla huomattavasti enemmän kuin keväällä 2020.
Avoimia työpaikkailmoituksia on julki Duunitorilla huomattavasti enemmän kuin keväällä 2020.
Lataa
Duunitorin toimitusjohtaja Thomas Grönholm
Duunitorin toimitusjohtaja Thomas Grönholm
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Duunitori Oy
Hämeentie 15
00500 Helsinki

Duunitori.fi on Suomen suurin työnhakupalvelu. Vuonna 2009 perustettu yritys kokoaa avoimet työpaikkailmoitukset ja ohjaa ne alustansa lisäksi sadoille ylläpitämilleen sosiaalisen median sivuille. Duunitorin työelämämedia julkaisee uutisia, vinkkejä ja tarinoita työnhausta, rekrytoinnista ja työelämästä. Työnantajille Duunitori tarjoaa rekrytointimarkkinoinnin ja työnantajakuvan kehittämisen palveluita. Duunitorin kaikille avoimiin ilmaisiin palveluihin kuuluvat muun muassa työpaikkavahti Duunivahti, ammatinvalintatesti Duunitesti, palkkavertailu ja työmarkkinaseuranta, josta näkee avoimien työpaikkojen kysynnän ja tarjonnan. Vuonna 2019 Duunitori laajeni Ruotsiin ja perusti Jobbland-työnhakupalvelun.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Duunitori Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme