Naisjärjestöt yhteistyössä - NYTKIS ry

Naisjärjestöjen terveiset budjettiriiheen: Nyt on aika purkaa hoivavelkaa

Jaa

Koronapandemian aiheuttama, kiireettömien terveyspalveluiden lykkääminen on kerryttänyt jonoja terveydenhuoltopalveluihin ja uhkaa ajaa hoitajat pois alalta. Naisjärjestöt peräänkuuluttavat hallitukselta lisää resursseja hoivavelan pikaiseen, mutta kestävään purkuun.

Koronapandemian selättäminen on kerryttänyt hoivavelkaa, kun resursseja on karsittu kiireettömistä palveluista. Monien sairauksien hoitaminen tulee paljon kalliimmaksi, kun varhainen diagnosointi ja ennaltaehkäisevä terveydenhoito on jäänyt sivuun pandemian aikana. Terveydenhoidon suurimmat väliinputoajaryhmät on tunnistettava ja on tarkasteltava myös pandemia-ajan ratkaisujen sukupuolivaikutuksia. Hoivavelkaa on purettava tavalla, joka ei kuormita hoitohenkilökuntaa entisestään.

Kannamme huolta naisvaltaisten sosiaali- ja terveysalan työntekijöiden jaksamisesta. Kaikki keinot henkilöstön hyvinvoinnin parantamiseksi on käytettävä, jotta voimme varmistaa hoitotyön veto- ja pitovoiman ja henkilökunnan saatavuuden myös tulevaisuudessa. Suomessa on jo nyt hoitajapula ja tilanne uhkaa pahentua entisestään tulevaisuudessa.

Odotamme hallitukselta budjettiriihestä päätöksiä hoivavelan pikaiseen, mutta kestävään purkamiseen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Naisjärjestöt yhteistyössä - NYTKIS ry
Bulevardi 11 A 1
00120 Helsinki

Naisjärjestöt Yhteistyössä - Kvinnoorganisationer i Samarbete NYTKIS ry on kattojärjestö, johon kuuluvat eduskunnassa edustettuina olevien puolueiden naisjärjestöt sekä Naisasialiitto Unioni ry, Naisjärjestöjen Keskusliitto ry ja Sukupuolentutkimuksen seura ry.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Naisjärjestöt yhteistyössä - NYTKIS ry