Suomen Punainen Risti SPR

Nälkäpäivään lahjoitetut 2,4 miljoonaa euroa takaavat avun Bangladeshissa

Jaa

Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon Nälkäpäivänä lahjoitetuilla varoilla on lähetetty Bangladeshiin avustustyöntekijöitä ja kenttäsairaala. Hoitoa on saanut jo yli 7 000 Myanmarin väkivaltaisuuksia paennutta ihmistä.

Punaisen Ristin kenttäsairaala Bangladeshissa, kuva: Emilia Kangasluoma
Punaisen Ristin kenttäsairaala Bangladeshissa, kuva: Emilia Kangasluoma

Bangladeshin Cox’s Bazarin alueelle on viimeisen kolmen kuukauden aikana paennut noin 624 000 ihmistä Myanmarista. Suuri osa heistä on naisia ja lapsia. Ihmiset kärsivät puhtaan veden, ruoan, suojan, lääkkeiden ja terveyspalveluiden puutteesta.

Syyskuun lopulla Suomen Punainen Risti lähetti Cox’s Bazariin 60 paikkaisen kenttäsairaalan yhdessä Norjan Punaisen Ristin kanssa. Sairaalassa on hoidettu puolentoista kuukauden aikana yli 7 000 ihmistä. Vauvoja on syntynyt 20 ja sata naista on saanut raskaudenaikaista hoitoa. Leikkauksia on tehty yli sata.

- Sairaalassa on päivystyspoliklinikka, laboratorio, röntgen, leikkaussali ja vuodeosasto. Ensiapuun saapuu noin 180–240 potilasta päivittäin. Monet heistä ovat huonokuntoisia. Aliravittuja aikuisia ja lapsia riittää, kertoo kenttäsairaalassa työskentelevä Suomen Punaisen Ristin avustustekijä, lääkäri Kati Marttinen.

Marttisen mukaan potilailla on ollut paljon hengitystieinfektioita, ihoinfektioita, ripulia ja astmaa.

- Viime viikolla puhkesi tuhkarokkoepidemia. Teknikkomme tekivät erinomaista työtä ja rakensivat hetkessä kaksi uutta eristystelttaa potilaille. Tuhkarokkopotilaita on yhä päivittäin, mutta määrä on laskussa.

Sairaalassa työskentelee sekä paikallista että kansainvälistä henkilökuntaa. Suomen Punaisen Ristin avustustyöntekijöitä sairaalassa on työskennellyt jo 31. Sairaalan lisäksi leirillä kiertävillä klinikoilla on hoidettu yli 14 000 potilasta.

 Avun tarve Bangladeshissa jatkuu pitkään

Kansainvälinen Punainen Risti on jakanut ruokaa noin 400 000 ihmiselle. Arvioiden mukaan alueella on kuitenkin yhä noin 65 000 aliravittua lasta. Heistä 14 000 kärsii vakavasta aliravitsemuksesta

Katastrofirahastosta on myönnetty syyskuussa 500 000 euroa pakolaisten auttamiseksi.

- Lahjoittajien ja vapaaehtoisten kerääjiemme ansiosta Punainen Risti on pystynyt reagoimaan Bangladeshista saapuneeseen avunpyyntöön välittömästi. Haluamme kiittää lämpimästi jokaista Nälkäpäivään osallistunutta, sanoo varainhankinnan johtaja John Ekelund.

Nälkäpäivän lipaskeräys järjestettiin 14.–16. syyskuuta. Kampanjaan osallistui noin 14 000 vapaaehtoista eri puolilla Suomea. Kampanja jatkui lokakuun loppuun asti. Nälkäpäivänä kerätään sitomattomia varoja Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon.

Lisätietoja:

Varainhankintajohtaja, John Ekelund, p. 020 701 2022

Tiedottaja Mari Mäkinen, p. 020 701 2223 (haastattelupyynnöt Kati Marttiselle)

Miten apu menee perille

Kuvat

Punaisen Ristin kenttäsairaala Bangladeshissa, kuva: Emilia Kangasluoma
Punaisen Ristin kenttäsairaala Bangladeshissa, kuva: Emilia Kangasluoma
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Suomen Punainen Risti SPR
Suomen Punainen Risti SPR
Tehtaankatu 1 a
00140 HELSINKI

https://www.punainenristi.fi/

Suomen Punainen Risti on yksi Suomen suurimmista kansalaisjärjestöistä. Punaisen Ristin tehtävänä on auttaa apua eniten tarvitsevia kotimaassa ja ulkomailla.

Punainen Risti auttaa ihmisiä katastrofien ja onnettomuuksien sattuessa ja kouluttaa heitä varautumaan niihin. Järjestö kannustaa ihmisiä hoitamaan terveyttään ja pitämään huolta toisistaan. Inhimillisyyden puolustaminen on yksi järjestön päätavoitteista.

Finlands Röda Kors är en av de största frivilligorganisationerna i Finland. Röda Korset har i uppgift att hjälpa dem som mest är i behov av hjälp såväl i hemlandet som utomlands.

Röda Korset hjälper människor i samband med katastrofer och olyckor och ger utbildning i beredskap. Organisationen uppmuntrar människor att sköta sin hälsa och ta hand om varandra. Att försvara humanitet är en av Röda Korsets huvudmål.

 

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Punainen Risti SPR

Vaurastuvassa Suomessa on aika puuttua lapsiperheköyhyyteen – Hyvä Joulumieli -keräys auttaa vähävaraisia lapsiperheitä jouluna19.11.2018 07:17Tiedote

Köyhyys koskettaa Suomessa noin 110 000 lasta. Lapsena koettu köyhyys vaikuttaa nuorten itsenäistymiseen ja näkyy vielä aikuisiällä. Suomen Punaisen Ristin ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton Hyvä Joulumieli -keräys vähävaraisten lapsiperheiden auttamiseksi käynnistyy torstaina 22.11. Keräyksen tuotoilla jaetaan 28 000 ruokalahjakorttia, jotta myös vähävaraisissa perheissä saadaan jouluateria.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme