Digita

Napapiirin Energia ja Vesi digitalisoi palveluitaan Digitan IoT-verkon avulla

Jaa

Napapiirin Energia ja Vesi ja Digita ovat tehneet sopimuksen vesihuollon digitalisoinnista Digitan LoRaWAN-teknologiaan pohjautuvan IoT-verkon avulla. Suunnitteilla on myös kaukolämmön ja sähkön etäluennan pilotoinnin toteuttaminen yhdessä Digitan kanssa.

Sopimuksen myötä alueen vesimittarikanta tullaan uusimaan vuoteen 2030 mennessä. Uudistuksesta hyötyvät asiakkaat, kun arviolaskutukset jäävät historiaan ja kiinteistökohtaisia hälytyksiä voidaan tulevaisuudessa tarjota myös asiakkaille.

Etäluettavuuden hyötynä on myös ajantasaisen tiedon saaminen koko vesijohtoverkosta, jonka myötä vesitaseen ja vesijohtoverkoston hallintaa pystytään kehittämään. ”Digitan IoT-verkko mahdollistaa nyt entistä paremman näkyvyyden vesijohtoverkostoon ja veden kulutustietoihin, tarkoituksena on kehittää pitkäaikaista kumppanuutta, jolla varmistetaan eri palveluidemme luotettava tiedonsiirto myös tulevaisuudessa”, kertoo Napapiirin Energia ja Vesi Oy:n verkkojohtaja Joni Hemmilä.

Alueen laajan vesijohtoverkoston vuoksi luotettavaa toimijaa veden etäluennan digitalisointiin on etsitty alueella esiintyvien kuuluvuushaasteiden vuoksi. ”Aloitimme yhteistyömme Digitan kanssa pilottivaiheella ja LoRaWAN-verkko osoittautui luotettavaksi vaihtoehdoksi meidän tarpeisiimme. Digitan IoT-verkon avulla pystymme edistämään palveluidemme reaaliaikaista mittausta, joka on tärkeä strateginen tavoitteemme”, lisää Hemmilä.

”Vesihuollon digitalisoinnin lisäksi IoT-verkkomme mahdollistaa myös muiden palveluiden digitaalisen tiedonsiirron. Tarkoituksena on tuoda Napapiirin Energian ja Veden muutkin palvelut reaaliaikaisen mittauksen piiriin verkkomme avulla”, täydentää Digitan IoT-palveluiden myyntipäällikkö Mona Miettinen.

Median yhteydentotot:

Napapiirin Energia ja Vesi Oy, Joni Hemmilä, verkkojohtaja, p. 044 560 9078, joni.hemmila@neve.fi

Digita Oy, Mona Miettinen, myyntipäällikkö, p. 0400 721 700, mona.miettinen@digita.fi

Napapiirin Energia ja Vesi Oy on Rovaniemen kaupungin omistama energiayhtiö, joka tuottaa ja myy sähköä, kaukolämpöä, digitaalisia palveluita sekä hankkii vesivoimaa. Yhtiö toimii emoyhtiönä konsernissa, johon kuuluivat yhtiön 100 % omistamat tytäryhtiöt Rovaniemen Verkko Oy, Aurora Lämpö Oy, Napapiirin Vesi Oy, Napapiirin Infra Oy ja Napapiirin Kuituverkot Oy. Ranuan Bioenergia Oy:stä emoyhtiön omistusosuus on 90 %.  Konsernin tytäryhtiöt vastaavat turpeen ja metsähakkeen tuotannosta, vesihuoltoliiketoiminnasta, sähkön siirron jakelupalvelusta, laajakaistapalvelusta, infra- ja ympäristörakentamisesta ja ylläpidosta Lapin maakunnan alueilla.

Digita on digitaalisen infrastruktuurin ja palveluiden tarjoaja sekä maan suurin riippumaton tietoliikennemastojen omistaja. Yhtiö omistaa ja operoi Suomen johtavaa valtakunnallista maanpäällistä televisio- ja radioverkkoa, toimii antenniverkon maksu-tv-operaattorina, sekä kehittää tulevaisuuden broadcasting-palveluja. Digitan tietoliikennepalveluita ovat privaattiverkot, sisäpeittoratkaisut, tietoliikenteen kattopaikkojen hallintapalvelut sekä esineiden internet (IoT) ja konesalipalvelut. Palveluita tarjotaan mediayhtiöille, kuluttajille, matkapuhelinoperaattoreille, teollisuudelle, infrastruktuuriyhtiöille sekä kiinteistöjen omistajille. Digitassa työskentelee valtakunnallisesti 180 alan osaajaa. www.digita.fi

Yhteyshenkilöt

Minna Flink
johtaja, viestintä ja markkinointi
minna.flink(a)digita.fi, puh. 040 742 8849

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Digita
Digita
Jämsänkatu 2
00520 Helsinki

020 411 711http://www.digita.fi

Digita on digitaalisen infrastruktuurin ja palveluiden tarjoaja sekä maan suurin riippumaton tietoliikennemastojen omistaja. Yhtiö omistaa ja operoi Suomen johtavaa valtakunnallista maanpäällistä televisio- ja radioverkkoa, toimii antenniverkon maksu-tv-operaattorina, sekä kehittää tulevaisuuden broadcasting-palveluja. Digitan tietoliikennepalveluita ovat privaattiverkot, sisäpeittoratkaisut, tietoliikenteen kattopaikkojen hallintapalvelut sekä esineiden internet (IoT) ja konesalipalvelut. Palveluita tarjotaan mediayhtiöille, kuluttajille, matkapuhelinoperaattoreille, teollisuudelle, infrastruktuuriyhtiöille sekä kiinteistöjen omistajille. Digitassa työskentelee valtakunnallisesti 180 alan osaajaa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Digita

Hakunilan tv-täytelähettimen sijainti muuttuu – muutostöistä aiheutuu katkos tv-lähetyksiin 17.2.202116.2.2021 14:30:59 EET | Tiedote

Digitan Hakunilan vesitornissa sijaitseva täytelähetin tullaan siirtämään viereiseen mastoon keskiviikkona 17.2.2021 Hakunilan vesitornin vesikaton kunnostustyön ajaksi. Vesitornin kunnostustyö tullaan suorittamaan vuoden 2021 loppuun mennessä. Täytelähettimen siirrosta aiheutuu katkos tv-lähetyksiin täytelähettimestä signaalia vastaanottaville kotitalouksille. Katkoksen arvioitu kesto on klo 9.30–15.30 välillä noin 4 tuntia.

Eurooppalainen ETSI standardoi 5G-broadcastingin TV:n jakelustandardiksi12.2.2021 09:00:00 EET | Tiedote

5G-broadcasting-teknologia on ollut vahvoilla seuraavaksi television broadcasting-teknologiaksi DVB-T2:n jälkeen. Nyt se on saanut ETSI-standardin, joka mahdollistaa laajamittaisen 5G-broadcasting-teknologiaan perustuvien päätelaitteiden ja infrastruktuurin suunnittelun (ETSI, European Telecommunications Standards Institute). Tämä tarkoittaa sitä, että ETSI:n päätöksen myötä 5G-broadcastingia voitaisiin käyttää täysiverisesti television broadcasting-jakeluun.