Kustannusyhtiö Kosmos

Natalia Kallion esikoisromaani on lähiökerrostalon pihalta kurkottava väkevä kasvukertomus

Jaa

Kotileikki (Kosmos) kuvaa kipeitä ihmissuhteita ja sukupolvien yli jatkuvaa huono-osaisuuden ketjua. Se näyttää todellisuuden, jossa jokaisella ei ole tasavertaisia mahdollisuuksia tehdä hyviä valintoja, mutta toivo paremmasta tulevaisuudesta kipinöi silti.

Natalia Kallio. Kuva: Meri Björn.
Natalia Kallio. Kuva: Meri Björn.

Rebekan lapsuudessa ei haaveilla korkeakouluopinnoista tai ulkomaille muutosta, sillä lähikapakka tuntuu todennäköisemmältä päätepisteeltä elämälle. Rebekka jaksaa silti uskoa siihen, että maailmalla on tarjota hänelle enemmän. Vielä aikuisenakin rikkinäisen kodin kasvatti päätyy kuitenkin etsimään rakkautta ja turvaa vääristä paikoista.

Natalia Kallion esikoisromaani Kotileikki kertoo yhden kasvutarinan, mutta käsittelee aiheita, jotka koskettavat monia. "Huono-osaisuudella on tapana kasautua ja jatkua yli sukupolvien. Kotileikki syntyi halusta avata tätä keskustelua. Se käsittelee luokkaeroja, köyhyyttä ja häpeää sekä kuvaa, millaisia pitkäaikaisia vaikutuksia niillä on yksilöille ja yhteisöille. Tämä teos kertoo yhden ihmisen kasvutarinan ja kuvaa yhden perheen elämää, mutta tälle tarinalle on näitä yksittäisiä henkilöhahmoja ja heidän elämiään suurempi tarve", Kallio kertoo.

Natalia Kallio on helsinkiläinen ihmisoikeusaktivisti, joka toimii kouluttajana kansainvälisissä ihmisoikeusorganisaatioissa ja nuorisojärjestöissä. Häneltä on aiemmin julkaistu runoteos She Needs Bigger Boots.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja, arvostelukappaleet ja haastattelupyynnöt:
Heini Salminen
heini.salminen@kosmoskirjat.fi
040 702 9165

Kuvat

Natalia Kallio. Kuva: Meri Björn.
Natalia Kallio. Kuva: Meri Björn.
Lataa
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kustannusyhtiö Kosmos
Kustannusyhtiö Kosmos
Porthaninkatu 10 LH 1
00530 Helsinki

http://www.kosmoskirjat.fi

Kosmos kehittää välineitä, joilla voi lukea toisten ajatuksia. Kirjoja.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusyhtiö Kosmos

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme