Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

NCC Oulun uuden yliopistosairaalan toisen vaiheen rakentajaksi

Jaa

OYS 2030-ohjelman toisessa vaiheessa Kontinkankaan sairaalakampukselle rakennetaan lisää tilaa muun muassa leikkaustoiminnalle, syöpätautien hoidolle sekä avohoidolle, opetukselle ja koulutukselle.

Oulun uuden yliopistollisen sairaalan toisen vaiheen, C-talon, päätoteuttajaksi on valittu NCC Suomi Oy. Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin hallitus päätti asiasta 21.9. kokouksessaan.

Toisessa vaiheessa uuteen yliopistosairaalaan rakennetaan lisää tilaa esimerkiksi avohoidolle, laboratoriolle, kuvantamiselle, leikkaustoiminnalle sekä syöpätautien hoidolle ja vuodeosastoille. Lisäksi rakennetaan opetuksen ja koulutuksen vaatimia tiloja. Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin hallituksen puheenjohtaja Kai Pajalan mukaan nyt rakennettava C-talo tukee uudistamisohjelman mukaisesti A- ja B-rakennusten toimintoja. ”Kyseessä on tärkeä ja mittava päätös – C-talo tulee olemaan noin kolmanneksen uudistamisohjelman kokonaisuudesta”.

Sairaanhoitopiirin infrapalvelujohtaja Juha Jääskeläisen mukaan C-talo on tärkeä koko hankkeen kannalta. ”Etenemme uudistamisohjelman yleissuunnitelman mukaisesti”

Uusi sairaala rakennetaan vaiheittain

C-talo rakennetaan kahdessa vaiheessa, ja vanhaa rakennuskantaa puretaan vähitellen uudisrakentamisen alta. C-talon ensimmäiset osat nousevat vuosien 2021-2024 aikana sairaalan nykyisen keskuspesulan paikalle. Kun uuden sairaalan A- ja B-rakennukset sekä C-talon ensimmäiset osat saadaan käyttöön, päästään urakkaa jatkamaan C-talon toisen vaiheen osalta. Kokonaisuudessaan toisen vaiheen rakennukset saadaan käyttöön 2020-luvun loppuun mennessä.

Hanke toteutetaan allianssimallilla. Seuraavaksi edessä on ensimmäisen vaiheen kehitysvaihe, jonka aikana osapuolet laativat suunnitelman hankkeen toteutuksesta. ”Kehitysvaiheen aikana kehitämme ratkaisuja, joilla voimme yhdessä toteuttaa hankkeen kustannustehokkaasti, asetetun tavoitebudjetin sekä toiminnan asettamien vaatimusten mukaisesti,” ohjelmajohtaja Kari-Pekka Tampio kertoo.

Toteutussuunnitelma etenee päätöksentekoon alkuvuodesta 2021. ”Toteutusvaiheeseen siirrytään, kun hankkeen osapuolet voivat yhdessä sitoutua hankkeelle asetettuihin teknisiin ja toiminnallisiin vaatimuksiin, tavoitebudjettiin sekä aikatauluun”, Tampio toteaa.

”NCC on ollut mukana kehittämässä hanketta vuodesta 2016 ja rakentaa parhaillaan OYS 2030 -ohjelman A-rakennusta. Harjoitusta on siis saatu jo tästä mittavasta hankkeesta, jota lähdemme ilolla kehittämään eteenpäin ja jatkamaan hyvää allianssiyhteistyötä”, sanoo NCC:n toimialajohtaja Frej Weurlander.

Ennen toteutusvaiheeseen siirtymistä hankkeelle tarvitaan rajoittamislainsäädännönmukainen poikkeamislupa STM:ltä. Lisäksi hankesuunnitelmalle tarvitaan sairaanhoitopiirin valtuuston hyväksyntä. Päätöksen hankkeen toteuttamisesta tekee sairaanhoitopiirin hallitus.

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot:

Ohjelmajohtaja Kari-Pekka Tampio, PPSHP, p. 040 151 4005, kari-pekka.tampio@ppshp.fi
Infrapalvelujohtaja Juha Jääskeläinen, PPSHP, p. 0400 688 270 juha.jaaskelainen@ppshp.fi
Toimialajohtaja Frej Weurlander, NCC, p. 050 320 3917, frej.weurlander@ncc.fi   

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Kajaanintie 50
90220 Oulu

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri PPSHP hallinnoi Oulun yliopistollista sairaalaa. OYS vastaa lähes puolen miljoonan suomalaisen erikoissairaanhoidon palveluista ja lähes 750 000 suomalaisen erityisvaativasta erikoissairaanhoidosta. Toimimme myös Oulaskankaan sairaalassa. Parhaillaan rakennamme kokonaan uutta yliopistollista sairaalaa. Näin hoitoprosessimme ja tilamme vastaavat myös tuleviin 2020- ja 2030-lukujen erikoissairaanhoidon haasteisiin. 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Koronaepidemia uuteen vaiheeseen Pohjois-Pohjanmaalla: Oulun kaupungin alueelle voimaan kiihtymisvaiheen suosituksia28.10.2020 09:23:04 EETTiedote

Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä päätti 27.10. pidetyssä kokouksessa uusista koronasuosituksista. Tartuntojen määrä on kasvussa erityisesti Oulussa, missä ollaan epidemian kiihtymisvaiheen kynnyksellä. Oulun kaupungin alueelle annettavat uudet suositukset ja ohjeet koskevat maskin käyttöä, yksityistilaisuuksien järjestämistä, harrastusryhmiä ja riskiryhmien luona vierailua.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme