HUS

Neuvo-chatbot auttaa kuvantamistutkimuksiin tulevaa

Jaa

Miten varaan ajan kuvantamiseen? Mistä löydän röntgenien yhteystiedot? Miten valmistaudun? HUS Kuvantaminen on avannut asiakkaidensa avuksi Neuvo-chatbotin, joka auttaa tutkimukseen tulijaa käytännön asioissa. Jos kysymyksesi on botille liian kiperä, keskustelu siirtyy live-chattiin asiakaspalvelijalle.

HUS Kuvantamisen Neuvo-chatbot on tarkoitettu asiakkaille, jotka ovat tulossa kuvantamistutkimuksiin. Neuvo auttaa tutkimuksiin tulevaa käytännön kysymyksissä. Voit kysyä Neuvolta esimerkiksi ajanvarauksesta, toimipisteiden löytämisestä ja aukioloajoista.

Kokeile Neuvoa osoitteessa www.hus-kuvantaminen.fi.

Apua asiointiin, ympäri vuorokauden

Kuvantamisessa tehdään paljon erilaisia tutkimuksia. Tavallisimpia ovat röntgentutkimukset. Tutkimusten avulla voidaan diagnosoida tai poissulkea sairauksia ja tarvittaessa suunnitella tehokas hoito.

HUS Kuvantamisen Neuvo-botti osaa vastata moniin yleisimpiin kysymyksiin, joita tutkimuksiin tulevalla on mielessään. Usein ne liittyvät toimipisteiden löytämiseen tai aukioloaikoihin. Toisaalta kun kuvantamisen tutkimuksia on niin monenlaisia, voi myös valmistautuminen mietityttää. Neuvo auttaa sinua löytämään kysymyksiisi vastaukset.

Neuvo-chatbot on tietokoneohjelma, joka on suunniteltu käymään keskustelua ihmisen kanssa. Ihminen kirjoittaa kysymyksen, ja chatbot vastaa tai esittää vastakysymyksiä. Asiakaspalvelun osana Neuvo-chatbot mahdollistaa palvelun mihin vuorokauden aikaan tahansa.

Jatkoapuna live-chat asiakaspalvelun kanssa

Botti vastaa sille ennalta opetettuihin kysymyksiin, jotka on valittu useimmin kysyttyjen kysymysten joukosta.

Jos botti ei osaa vastata kysymykseen, siirtyy keskustelu live-chattiin asiakaspalvelijalle. Palvelu on auki arkisin klo 8-15.

– Chatbot on meille kiinnostava uusi avaus. Keräämme käyttäjiltä palautetta siitä, miten keskustelu onnistui. Tämän pohjalta kehitämme sekä bottia että chattia eteenpäin. Meille on tärkeää vastata ihmisten käyttötottumuksiin ja odotuksiin. Asiointia tehdään yhä enemmän verkossa ja kännykällä, erityisesti nuoremmassa ikäpolvessa. Rinnalla meillä on tarjolla toki edelleen tuttu puhelinpalvelu, josta saa myös neuvontaa, kertoo HUS Kuvantamisen vs. asiakkuuspäällikkö Kristiina Lehtinen.

HUS Kuvantamisen Neuvo-chatbot on laadittu yhdessä Terveyskylän kanssa. Terveyskylässä on aiemmin julkaistu HYKS Syöpätautien botti, joka neuvoo syöpätautien klinikalle tulevia potilaita. Chatteja on avattu mm. Lääketaloon ja Lastentaloon. HUS Kuvantamisen chatbot on ensimmäinen, jossa kokeillaan botin ja live-chatin yhdistelmää.

Yhteyshenkilöt

Kristiina Lehtinen, vs. asiakkuuspäällikkö, kristiina.lehtinen(at)hus.fi, p. 040 569 3192
Kaisa Tyni, erikoissuunnittelija, kaisa.tyni(at)hus.fi, p. 040 646 9001

Linkit

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

HUS Kuvantaminen
HUS Kuvantaminen Suomen johtava lääketieteellisen kuvantamisen, fysiologisten ja neurofysiologisten tutkimusten, niihin liittyvien toimenpiteiden ja asiantuntijapalvelujen tuottaja. HUS Kuvantaminen toimii Uudenmaan ja Carean alueen perusterveydenhuollossa ja erikoissairaanhoidossa. Se vastaa myös valtakunnallisesti useista erityisosaamista ja -tekniikkaa vaativista tutkimuksista sekä yliopistolliselle sairaalalle kuuluvasta alan tutkimuksesta ja opetuksesta. www.hus-kuvantaminen.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

HUS förbereder sig för rusning i huvudstadsregionens samjourer – tar servicesedlar till hjälp19.6.2019 14:50:45 EESTTiedote

HUS samjourer i Helsingfors, Esbo och Vanda förbereder sig på växlingar i behovet av jourvård genom att ta servicesedlar i bruk, från och med den 20.6.2019. Patienter som söker sig till jourpolikliniker och där behöver allmänläkartjänster har i särskilda fall möjlighet att få en servicesedel. Med servicesedeln kan man söka vård på sådana privata läkarstationer som HUS har avtal med.

HUS varautuu pääkaupunkiseudun yhteispäivystysten ruuhkautumiseen – avuksi palveluseteli19.6.2019 14:49:03 EESTTiedote

HUSin yhteispäivystykset Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla varautuvat kesällä kysynnän vaihteluun ottamalla käyttöön palvelusetelin 20.6.2019 alkaen. Päivystyspoliklinikoille hakeutuvilla yleislääkäritason potilailla on mahdollisuus saada tietyissä tapauksissa palveluseteli, jolla he saavat hoitoa sopimuskumppaneina toimivilla yksityisillä lääkäriasemilla.

Styrelsens beslut 17.6.: HUS tar ett helhetsansvar för laboratorie- och bilddiagnostiktjänsterna vid Södra Karelens sjukvårdsdistrikt (Eksote)17.6.2019 16:40:00 EESTTiedote

Samkommunen HNS styrelse godkände under sitt möte också intentionsavtalet mellan Uudenmaan Sairaalapesula och Puro Tekstiilihuolto samt fattade beslut om en måttlig höjning av klientavgifterna. Styrelsen fattade också beslut om att utredningen av verksamhetsprofilen för Raseborgs sjukhus fortsätter. Styrelsen behandlade också ekonomin för början av året och beslöt fortsätta beredningen av ett riksomfattande företagshälsovårdsbolag.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme