Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Neuvonta-alalle neuvottelutulos, sopimukseton tila on ohi ja ylityökielto päättyy

Jaa

Neuvottelutulos on vielä menossa osapuolten hallintojen hyväksyttäväksi, minkä jälkeen siitä tiedotetaan tarkemmin.

Neuvonta-alan runkosopimusta koskevissa työehtosopimusneuvotteluissa syntyi neuvottelutulos keskiviikkona 18. maaliskuuta.

Alan työehtosopimukset päättyivät 31. joulukuuta 2019 ja ala oli siitä lähtien sopimuksettomassa tilassa. Helmikuun lopusta alalla oli voimassa ylityö- ja vuoronvaihtokielto, joka on nyt päättynyt.

Neuvonta-alan runkosopimusta noudatetaan toimihenkilöiden työsuhteissa muun muassa Pro Agrioissa, Martoissa ja 4-H yhdistyksissä. Työehtosopimuksen osapuolet ovat Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ry, Ammattiliitto Pro, Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliitto Jyty ry, Agronomiliitto ja Palvelualojen työnantajat Palta.

Neuvottelutulos on vielä menossa osapuolten hallintojen hyväksyttäväksi, minkä jälkeen siitä tiedotetaan tarkemmin.

Lisätiedot:

Sari Jokinen, sopimustoimitsija, 050 461 9316

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL
Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL
Sörnäisten rantatie 23
00500 HELSINKI

010 77031http://www.jhl.fi

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n noin 200 000 jäsentä huolehtivat suomalaisten hyvinvoinnista, peruspalveluista ja turvallisuudesta monenlaisissa tehtävissä. Heidän alojaan ovat hoito, hoiva, kasvatus, sivistys, ruokahuolto, tekniikka ja infrastruktuuri, liikenne, puhtaus ja kunnossapito, hallinto, vapaa-aika, kulttuuri, turva ja pelastus. JHL:n jäsenet työskentelevät kunnissa, valtiolla, yrityksissä, järjestöissä ja seurakunnissa. Kunta-alalla JHL on suurin henkilöstöjärjestö.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme