Kustannusosakeyhtiö Otava

Niko Hallikaisen Suuri Märkä Salaisuus on romaani epäonnesta – "Koen poikkeukselliseksi sen, että jono hautaan edelläni on näin olematon"

Jaa
Hallikaisen toinen romaani sijoittuu laman jälkeiseen Itä-Helsinkiin vuosina 1996–2005 ja kuvaa luokkayhteiskunnan vaikutusta lapsen ja nuoren psyykkiseen, seksuaaliseen ja henkiseen kehitykseen. Kihisevä kasvukertomus tempaa lukijan tv-ruudun kajoon ja itähelsinkiläisen peruskoulun käytäville.

”Televisio on yöllä kirkas kuin taivas päivisin ja ihan samanvärinen.” Poika jää yksin kotiin laman jälkeisessä lähiössä. Hän ahmii yöt herkkuja, katsoo videoita ja yrittää muodostaa yhteyttä tuonpuoleiseen. Puberteetin tärisyttämä keho kantaa häiritseviä arvoituksia sisällään ostoskeskuksen läpi kouluun, missä poika saa kokea ihastumisen huumaavan draaman ja pakokauhun kiihtyvien luokkaerojen puristuksessa.

Hypertarkasti ja intensiteetillä loihdittu kasvutarina avautuu päihdyttäväksi labyrintiksi, joka kuhisee pelkoja, julmuuksia, ihmeitä ja haluja. 

– Oma isäni kuoli, kun olin 13. Isäni kuoli päihderiippuvaisena diabeetikkona, ja siksi sanon hänen kuolleen köyhyyteen. Vuotta myöhemmin, kun isäni äiti menehtyi, koko isän puoli suvustani oli kuollut. Olen viimeinen Hallikainen, Niko Hallikainen sanoo.

– Koen poikkeukselliseksi sen, että olen kasvanut nuoruuteni ja aikuisuuteni tilanteessa, jossa jono hautaan edelläni on näin pelottavan olematon. Kirjoitin Suuren Märän Salaisuuden halusta kuvata, miltä olemassaolo tuntuu tällaisesta kokemuksesta käsin.

Niko Hallikainen on itähelsinkiläinen kirjailija ja esitysrunoilija, joka kirjoittaa proosaa suomeksi ja esitysmuotoista runoutta englanniksi. Hänen sooloesityksiään on nähty mm. Kiasman ja Flow Festivalin ohjelmistoissa. Hallikaisen esikoisromaani Kanjoni sai haltioituneen vastaanoton ja tuli kolmanneksi Helsingin Sanomien kirjallisuuskilpailussa.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Otava
Kustannusosakeyhtiö Otava
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

Puhelinvaihde 09 15661https://otava.fi/

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Otava

Ruumiinavaussalin työntekijän true crime -henkinen menestysesikoistrilleri julkaistaan suomeksi12.5.2023 14:14:13 EEST | Tiedote

New York Times -bestselleriksi noussut Teurastaja ja Peukaloinen on bostonilaisen Alaina Urquhartin ensimmäinen romaani, jossa seurataan sadistisen sarjamurhaajan ja lahjakkaan kuolemansyyntutkijan hyytävää kilpajuoksua. Pätevöityneenä oikeuslääkärin apulaisena kirjailija tarjoaa ainutlaatuisen ja todentuntuisen näkökulman ruumishuoneelta. Urqhuhart on opiskellut rikosoikeutta, psykologiaa ja biologiaa sekä juontaa Morbid: A True Crime Podcastia, joka on yksi Yhdysvaltojen kuunnelluimpia podcasteja. Teos ilmestyy suomeksi toukokuussa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme