Ilmarinen

Nimityksiä Ilmarisen johtoryhmään

Jaa
Ilmarisen hallitus on nimittänyt kaksi uutta jäsentä Ilmarisen johtoryhmään. Ilmarisen viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtajaksi on nimitetty Kaisa Ala-Laurila ja talous- ja riskienhallintajohtajaksi Mira Kauppi.

Kaisa Ala-Laurila Ilmarisen viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtajaksi

Ilmarisen viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtajaksi sekä johtoryhmän jäseneksi on nimitetty FM Kaisa Ala-Laurila. Ala-Laurilalla on vahva media-alan kokemus. Hän on työskennellyt aiemmin mm. A-lehtien toimitusjohtajana sekä markkinoinnin ja liiketoiminnan johtotehtävissä Sanoma-konsernissa ja Radio Novassa.

Ilmarisessa Ala-Laurila vastaa viestinnästä, yritysvastuusta, yhteiskuntasuhteista sekä brändistä ja markkinoinnista. Hän raportoi toimitusjohtaja Jouko Pölöselle. Ala-Laurila aloittaa Ilmarisessa 8.5.2023. Hän seuraa tehtävässään Liina Aulinia, joka siirtyi Ilmarisesta Metsähallituksen viestintäjohtajaksi.

– Ilmarinen on asiakkaidensa omistama keskinäinen työeläkeyhtiö, joka huolehtii 1,1 miljoonan suomalaisen työeläketurvasta. Suurena omistajana olemme myös merkittävä yhteiskunnallinen toimija. Haluamme luoda Ilmarisesta vetovoimaisimman työelämän kumppanin – vastuullisesti sinua varten. Tässä työssä viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtajalla on keskeinen rooli. On ilo saada Kaisa mukaan Ilmarisen joukkueeseen, Jouko Pölönen sanoo.

– Olen todella innoissani saadessani näin merkityksellisen ja yhteiskunnallisesti vaikuttavan tehtävän. Hyvä työelämä ja turvattu eläke ovat arvokkaita ja tärkeitä asioita meille kaikille. On myös hienoa päästä mukaan kehittämään Ilmarista vastuullisen sijoittamisen suunnannäyttäjänä, Kaisa Ala-Laurila sanoo.

Mira Kauppi Ilmarisen talous- ja riskienhallintajohtajaksi

Ilmarisen talous- ja riskienhallintajohtajaksi sekä johtoryhmän jäseneksi on nimitetty 1.6. lähtien FM, SHV Mira Kauppi. Kauppi seuraa tehtävässään Matias Klemelää, joka siirtyy Ilmarisen sijoitusorganisaation allokaatiotiimiin strategiksi.

Mira Kauppi on työskennellyt Ilmarisessa talouden, tiedolla johtamisen sekä liiketoiminnan kehittämisen tehtävissä vuodesta 2019 lähtien. Tätä ennen Kauppi työskenteli pitkään OP-ryhmässä liiketoiminnan kehittämisen, yrityssuunnittelun ja talouden parissa sekä toimi mm. pääaktuaarina ja aktuaariyksikön päällikkönä.

Uudessa tehtävässään Mira Kauppi tiimeineen vastaa Ilmarisen taloudesta ja riskienhallinnasta sekä toiminnan suunnittelusta ja seurannasta. Kauppi raportoi toimitusjohtaja Jouko Pölöselle.

– Ilmarisen vastuulla on 57 miljardin euron sijoitusvarallisuus, jota sijoitamme tuottavasti, turvaavasti ja vastuullisesti. Tavoitteenamme on hoitaa suomalaisten työeläketurvaa mahdollisimman tehokkaasti. Talous- ja riskienhallintajohtajalla tiimeineen on keskeinen rooli riskeihin varatutumisessa ja työeläketurvan tehokkaan hoitamisen varmistamisessa. On hienoa saada Mira mukaan johtoryhmään. Miran aktuaaritausta ja kokemus tiedolla johtamisesta täydentää hyvin johtoryhmämme osaamisprofiilia, Jouko Pölönen sanoo.

– Olen innoissani tästä vastuullisesta tehtävästä. Pääsen kehittämään yhdessä rautaisten ammattilaisten kanssa toimintaamme strategian edistämiseksi, Mira Kauppi sanoo.

Lisätietoja:

  • Jouko Pölönen, toimitusjohtaja, Ilmarinen, p. 050 1282
  • Kaisa Ala-Laurila, p. 040 777 9212
  • Mira Kauppi, p. 0400 938 974

Avainsanat

Kuvat

Kaisa Ala-Laurila
Kaisa Ala-Laurila
Lataa
Mira Kauppi
Mira Kauppi
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Ilmarinen
Ilmarinen
Porkkalankatu 1
00018 ILMARINEN (HELSINKI)

010 195 000http://www.ilmarinen.fi

Ilmarisen tehtävänä on varmistaa, että asiakkaamme saavat työstään ansaitsemansa eläkkeen. Edistämme parempaa työelämää ja näin autamme asiakkaitamme menestymään. Kaikkiaan vastaamme noin 1,1 miljoonan ihmisen eläketurvasta. Eläkevastuiden katteena on yli 57 miljardin euron sijoitusvarallisuus.
Lisätietoja: www.ilmarinen.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ilmarinen

Ilmarinen’s Interim Report 1 January to 31 March 2023: Positive return on investments, premiums written grew and cost-effectiveness improved28.4.2023 13:11:51 EEST | Press release

The return on Ilmarinen’s investment portfolio was +2.2 (-2.2) per cent, i.e. EUR 1.3 billion, as a result of rising stock prices. The market value of investments grew to EUR 57.5 (56.3) billion. The long-term average return on investments from 1997 onwards was 5.8 per cent. This corresponds to an annual real return of 3.8 per cent.

Ilmarinens delårsrapport 1.1–31.3.2023: Placeringsintäkterna var positiva, premieinkomsten ökade och kostnadseffektiviteten förbättrades28.4.2023 13:08:19 EEST | Tiedote

Avkastningen på Ilmarinens placeringsportfölj var +2,2 (-2,2) procent, dvs. 1,3 miljarder euro som en följd av kursstegringen på aktier. Placeringarnas marknadsvärde steg till 57,5 (56,3) miljarder euro. Den långfristiga medelavkastningen på placeringarna från 1997 och framåt var 5,8 procent. Detta motsvarar en realavkastning på 3,8 procent.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme