NoHo Partners Oyj

NoHo Partnersin kasvu Norjassa kiihtyy – hankki viisi uutta ravintolaa

Jaa

Ravintolayhtiö NoHo Partners vahvistaa asemaansa Norjan ravintolamarkkinassa. Viime keväänä ravintolatoimintaansa Norjaan laajentaneen yhtiön liiketoiminta ja sen kannattavuus maassa on ylittänyt alkuperäiset odotukset. Nyt yhtiö on hankkinut viisi uutta ravintolaa. Yhteensä 20 ravintolan myötä yhtiö on Norjan merkittävimpiä ravintolatoimijoita.

Oslon ytimessä sijaitseva Cafe Christiania on sekä suosittu ruokaravintola että cocktaileistaan tunnettu yökerho.
Oslon ytimessä sijaitseva Cafe Christiania on sekä suosittu ruokaravintola että cocktaileistaan tunnettu yökerho.

NoHo Partners laajensi huhtikuussa liiketoimintaansa Norjan ostovoimaiseen markkinaan 15 ravintolan hankinnalla. Nyt yhtiö on vahvistanut jalansijaansa Oslon markkina-alueella ja Tromssassa ostamalla viisi suosittua ravintolaa. Jatkossa yhtiön omistukseen kuuluvat Cafe Christiania Oslossa, yökerho Z Nightclub ja ruokaravintola Brask og Bramm Drammenissa sekä ikoninen ravintola Emmas Tromssassa. Lokakuussa yhtiö osti vuodesta 1989 Oslossa palvelleen klassikkopubi Eilefs Landhandlerin.

– Kansainvälinen kasvumme etenee hyvin. Norjan markkina on todistanut, että varsinaiselle vientituotteellemme, operatiiviselle toimintamallillemme, löytyy kilpailuetua myös Suomen ulkopuolella ja se skaalautuu tehokkaasti. Norjan markkinan kasvunäkymät ovat kiinnostavat myös pääoman tehokkuuden kannalta. Norjassa on useita kannattavia klassikkoravintoloita, jotka tekevät hyvää kassavirtaa, eivätkä vaadi isoja investointeja. Myös EV/EBITDA-kertoimet ovat houkuttelevia ja kasvunäkymät näyttävätkin ensi vuoteen positiivisilta, kertoo NoHo Partnersin toimitusjohtaja Aku Vikström.

– Olemme tällä hetkellä erittäin merkittävä ja kiinnostava toimija Norjan fragmentoituneessa, noin 9 miljardin euron arvoisessa ravintolamarkkinassa. Tämän kokoluokan toimijoita ei markkinassa juuri ole. Selkeä etumme on laaja ravintolakattaus ja lukuisat erilaiset ravintolakonseptit aina pubeista peli- ja viihderavintoloihin, ruokaravintoloista yökerhoihin, sanoo NoHo Partnersin kansainvälisten liiketoimintojen johtaja Juha Helminen.

Norjalainen ravintolakulttuuri eroaa suomalaisesta

Helmisen mukaan norjalaiset kuluttavat suomalaisia enemmän rahaa ravintolapalveluihin ja käyvät arkisin ahkerammin ravintoloissa. Ravintolatoiminta on hyväkatteista ja myös sunnuntait ovat kannattavia, sillä Norjassa henkilöstölle ei makseta pyhinä tuplapalkkoja.

– Norjan ravintolamarkkinan koko on Suomeen verrattuna 1,8-kertainen, vaikkakin väkimäärä on sama. Norjalaiset ovat suosikkiravintoloilleen hyvin uskollisia, mikä selittää klassikkoravintoloiden menestystä ja pitkää ikää. Norjan ravintolamarkkinan kysyntä on tasaista läpi vuoden, mikä kertoo kehittyneestä ulkonasyömisen kulttuurista, Helminen listaa eroja.

– Osaamisellamme yhdessä paikallisten kumppaneidemme kanssa voimme parantaa norjalaisten ravintoloiden liikevaihtoa ja tulosta entisestään. Ammattimainen ohjausmalli toiminnan suunnittelussa, tavarantoimittajasopimusten uudelleenneuvottelut sekä tehokas tuntisuunnittelu ovat hyviä esimerkkejä kannattavuuden kehittämisestä, Helminen lisää.

Yhtiön ravintoloihin Norjassa kuuluvat muun muassa perinteikäs irlantilaispubi The Dubliner, neljällä paikkakunnalla toimiva viihderavintolakonsepti Camping, nuorison suosimat Kulturhuset ja Youngs, ruokaravintolat Grisen ja Colonel Mustard sekä yökerho-kahvila Skatten.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Aku Vikström, toimitusjohtaja, NoHo Partners Oyj, puh. +358 44 011 1989

Juha Helminen, kansainvälisten liiketoimintojen johtaja, NoHo Partners Oyj, puh. +358 40 535 5560

Kuvat

Oslon ytimessä sijaitseva Cafe Christiania on sekä suosittu ruokaravintola että cocktaileistaan tunnettu yökerho.
Oslon ytimessä sijaitseva Cafe Christiania on sekä suosittu ruokaravintola että cocktaileistaan tunnettu yökerho.
Lataa
Jo vuodesta 1989 asiakkaitaan uskollisesti palvellut brittipubi Eilefs Landhandleri tarjoilee perinteikästä pubiruokaa ja -juomaa. Vastaavanlaisia vahvan kassavirran klassikkoravintoloita on Norjan markkinassa runsaasti.
Jo vuodesta 1989 asiakkaitaan uskollisesti palvellut brittipubi Eilefs Landhandleri tarjoilee perinteikästä pubiruokaa ja -juomaa. Vastaavanlaisia vahvan kassavirran klassikkoravintoloita on Norjan markkinassa runsaasti.
Lataa
Yökerho Z sijaitsee Drammenissa, 40 kilometrin päässä Oslosta.
Yökerho Z sijaitsee Drammenissa, 40 kilometrin päässä Oslosta.
Lataa
Ravintola Brask og Bramm toimii yökerho Z:n alakerrassa Drammenissa.
Ravintola Brask og Bramm toimii yökerho Z:n alakerrassa Drammenissa.
Lataa
Emmas Drømmekjøkken on yksi turistien suosiman Tromssan pitkäikäisimpiä ravintoloita.
Emmas Drømmekjøkken on yksi turistien suosiman Tromssan pitkäikäisimpiä ravintoloita.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

NoHo Partners Oyj
NoHo Partners Oyj
Postiosoite: Hatanpään valtatie 1 B (Käyntiosoite: Verkatehtaankatu 2)
33100 Tampere

NoHo Partners Oyj on vuonna 1996 perustettu suomalainen ravintola-alan palveluihin erikoistunut konserni. Vuonna 2013 ensimmäisenä suomalaisena ravintolatoimijana NASDAQ Helsinkiin listautunut pörssiyhtiö on kasvanut voimakkaasti koko historiansa ajan. Konsernin yhtiöihin kuuluu noin 250 ravintolaa Suomessa, Tanskassa ja Norjassa. Yhtiön tunnettuja ravintolakonsepteja ovat mm. Elite, Savoy, Teatteri, Yes Yes Yes, Stefan’s Steakhouse, Palace, Löyly, Hanko Sushi ja Cock's & Cows. NoHo Partners Oyj:n vuoden 2019 liikevaihto oli 272,8 miljoonaa euroa ja liikevoitto 30,6 miljoonaa euroa. Konserni työllistää sesongista riippuen noin 2 100 henkilöä kokoaikaiseksi muutettuna.

NoHo Partners -yrityssivut: www.noho.fi 
NoHo Partners -kuluttajasivusto: www.ravintola.fi 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta NoHo Partners Oyj

NoHo Partners ostaa hittiketju Friends & Brgrsin ja lanseeraa Suomen ensimmäisen “cloud kitchenin”: kolmessa vuodessa 30-50 ravintolaa, tavoite nousta Suomen johtavaksi hampurilaisbrändiksi ja digitaalisen ravintolamyynnin markkinajohtajaksi12.2.2020 09:45:00 EETTiedote

Ravintolayhtiö NoHo Partners panostaa nopeasti kasvavaan pikaruokamarkkinaan ostamalla enemmistön laatuburgereistaan tunnetusta Friends & Brgrsista. Tavoitteena on kasvattaa Friends & Brgrsista lähivuosina valtakunnallinen 30–50 ravintolan kokonaisuus. Kasvun tueksi yhtiö lanseeraa Suomen ensimmäisen ”cloud kitchenin”, joka vastaa ruoan kasvavaan digitaaliseen ostamiseen.

Mediakutsu: NoHo Partnersin tiedotustilaisuus ke 12.2.2020 klo 9.306.2.2020 10:00:00 EETKutsu

NoHo Partners Oyj järjestää keskiviikkona 12.2.2020 tiedotustilaisuuden median edustajille klo 9.30 alkaen. Tilaisuudessa julkistetaan yrityskauppa, jolla nähdään olevan merkittäviä vaikutuksia Suomen ravintolamarkkinaan. Aika: Keskiviikko 12.2.2020 klo 9.30 Paikka: NoHo Partnersin toimisto, osoite Aleksanterinkatu 46 A 2. krs, 00100 Helsinki Paikalla tilaisuudessa ovat toimitusjohtaja Aku Vikström sekä varatoimitusjohtaja Jarno Suominen. Tilaisuuden jälkeen (noin klo 10.30) tarjolla on lounas sekä mahdollisuus haastatella yhtiön edustajia. Tilaisuuteen pyydetään ilmoittautumaan maanantaihin 10.2.2020 klo 14.00 mennessä NoHo Partnersin viestintään Sanna Oinoselle, sanna.oinonen@noho.fi. Tilaisuus järjestetään suomen kielellä. Lämpimästi tervetuloa! NoHo Partners Oyj Jakelu: STT Info Keskeiset tiedotusvälineet www.noho.fi NoHo Partners Oyj on vuonna 1996 perustettu suomalainen ravintola-alan palveluihin erikoistunut konserni. Vuonna 2013 ensimmäisenä suomalaisena ravintolatoimijana NA

NoHo Partners vastaamaan Helsingin Narinkkatorin uuden elokuva- ja ravintolakeskittymän ravintolapalveluista1.11.2019 09:00:00 EETTiedote

Ravintolayhtiö NoHo Partners on valittu vastaamaan Helsingin ytimeen nousevan elokuvateatteri- ja ravintolakeskittymän ravintolapalveluista. Vanhaan linja-autoasemaan Narinkkatorille suunniteltu keskus tarjoaa laadukkaita elokuvakokemuksia, ravintolaelämyksiä ja tapahtumia. Hankkeella halutaan vahvistaa Helsingin asemaa vetovoimaisena kulttuurikaupunkina.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme