KOY Tampereen Monitoimiareena

Nokia Arenalle ISO-sertifiointi vastuullisena tapahtumapaikkana

Jaa

Nokia Arenalla on hallussaan uunituore ISO 20121 -sertifikaatti. Se kertoo sitoutumisesta vastuullisuuteen maailmanlaajuisesti tunnustetulla tavalla ja antaa raamit toiminnan kehittämiseen sosiaalisten, taloudellisten ja ympäristövaikutusten osalta.

Kuva: Miikka Varila
Kuva: Miikka Varila

ISO-sertifioinnin lisäksi jo areenan rakennusvaiheessa suunnittelutavoitteeksi asetettiin kansainvälisen LEED-ympäristösertifikaatin kultataso. LEED on kokonaisvaltainen järjestelmä, joka ei keskity vain yhteen osa-alueeseen, kuten energiaan, veteen tai rakennuksen terveellisyyteen, vaan siinä katsotaan kokonaisuutta, jotta tärkeät elementit muodostavat yhteispelissä parhaan mahdollisen lopputuloksen. Hiilijalanjäljen minimoimiseksi Nokia Arenalla on tehty runsaasti konkreettisia toimenpiteitä ja töitä tehdään jatkuvasti mittaroimalla erilaisia muuttujia, kuten energian- ja vedenkulutusta.

”Minimoimme energiatarvetta led-valaistuksen ja -näyttöjen avulla. Valaistusta myös himmennetään aina kun käytössä on riittävästi päivänvaloa. Areena on pääosin ilmalämmitteinen, joten ilmanvaihdon energiatehokkuudella on suuri merkitys kokonaisenergiankulutukseen. Ilmanvaihtokoneiden poistoilmasta otetaan lämpö talteen. Ilmanvaihdon energiatehokkaaseen ohjaukseen ja ilmankuivaukseen energiankulutusta on pienennetty taloautomaation avulla. Lämmitys saadaan kaukolämmöstä, jonka tuotannossa Tampereella hyödynnetään uusiutuvia energianlähteitä. Kesällä viilennyksessä auttavat Näsijärven syvänteet, joiden luonnollinen viileys siirretään kaukojäähdytysverkkoon, ja jäähdytystarvetta on pienennetty varjostavien säleikköjen avulla. Ja mikä hienoa, käyttämämme sähkö on sataprosenttisesti uusiutuvaa kotimaista energiaa. Se ei ole edullisin vaihtoehto, mutta merkittävä periaatteellinen päätös, josta olemme ylpeitä”, kertoo Nokia Arenan kiinteistö- ja turvallisuuspäällikkö Jani Helenius.

Ympäristön kannalta suotuisaa on myös se, että areenan sijainti Tampereen sydämessä mahdollistaa saapumisen kävellen, pyöräillen ja julkisilla – jälkimmäisellä kauempaakin, sillä sijainti rautatie- ja bussiasemien läheisyydessä on ihanteellinen. ”Meillä on hiljattain solmittu monivuotinen sopimus VR:n kanssa ylimääräisten tapahtumavuorojen ajamisesta”, Nokia Arenan myyntijohtaja Elina Tikkakoski kertoo. Lisäksi areenan jätteet kierrätetään ja kestomuovituopit kiertävät käytössä huomattavasti pidempään kuin kertaalleen.

Vastuullisuutta ihmisistä ja yhteiskunnasta

Vastuullinen ja kestävä toiminta ei tarkoita pelkästään ympäristövaikutusten arviointia, vaan siihen liittyy myös yhteiskunnallisia ja sosiaalisia näkökulmia.

”Yhteiskunnallisella puolella yksi näkökohta on täysin suomalainen omistuspohja, mikä tarkoittaa sitä, että verot maksetaan Suomeen. Ja vastuullisuus ulottuu totta kai myös henkilökuntaan. Sekä henkilökunnan että vieraidemme turvallisuus on ykkösasia. Syrjinnälle on nollatoleranssi. Tapahtuma-alalla tehdään myös paljon talkootöitä, eikä palkkojen maksu ole itsestään selvää. Nokia Arenalla joka ikinen tapahtumaa rakentamassa oleva ammattilainen saa aina palkkaa”, Tikkakoski painottaa.

ISO-sertifikaatin saaminen on Nokia Arenalle tärkeä asia ja juhlan aiheensa, mutta työ ei suinkaan pääty tähän. ”Sertifioinnin yksi tärkeä osa-alue on vastuullisuustekijöiden säännöllinen mittaaminen, tarkastelu ja kehittäminen, ja sitä työtä on tästä hienoa jatkaa eteenpäin”, Tikkakoski ja Helenius iloitsevat.

Lisätietoja

Nokia Arena

Myyntijohtaja

Elina Tikkakoski

elina.tikkakoski@areenatampere.fi

+358 50 321 4640

Kuvat

Kuva: Miikka Varila
Kuva: Miikka Varila
Lataa

Tietoja julkaisijasta

KOY Tampereen Monitoimiareena

TAMPERE

https://nokiaarena.fi
Nokia Arena on Tampereen keskustassa sijaitseva monitoimiareena, joka tarjoaa maailmanluokan tapahtumaelämyksiä ravintola ja hotellipalveluineen. Areenalla sijaitsee myös Veikkauksen kasino. Vierailijamäärän arvioidaan kohoavan vuosittain yli miljoonaan kävijään noin 140 tapahtumassa. Areena työllistää jatkuvasti yli 600 henkilöä ja suurimpien tapahtumien aikana noin 1200 hotelli-, ravintola- ja tapahtumatuotannon ammattilaista. Lisätietoja aiheesta: nokiaarena.fi/vastuullisuus.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta KOY Tampereen Monitoimiareena

Mediakutsu Nokia Arenalle 3.12., kierros upouudella areenalla ja tutustuminen ravintolakonsepteihin29.11.2021 11:23:57 EET | Kutsu

Tampereen Kannen areena avaa ovensa 3.12., jolloin ohjelmassa on ensimmäinen paikallispeli Tappara–Ilves. Kutsumme median tutustumaan perjantaina 3.12. klo 11–13 vastavalmistuneisiin tiloihin areenan ovien avautuessa ensimmäistä kertaa! Miltä tuntuu astua upouuteen digipinnoilla elävöitettyyn aulaan? Huimaako katsomon ylimmällä rivillä? Mitä reittiä joukkueet saapuvat jäälle? Kauanko jään tekeminen kestää? Mitä kaikkea LED-kaukalon tekniikka mahdollistaa? Millaisia ruokaelämyksiä tapatumakävijät voivat odottaa? Tervetuloa kokemaan tuliterät tilat, kysymään areenan toiminnasta ja välittämään avauspäivän tunnelmat ensimmäisten joukossa. Kierrosta ovat vetämässä ja kysymyksiin vastaamassa areenan myyntijohtaja Elina Tikkakoski ja digitaalisen liiketoiminnan päällikkö Jussi Maaniitty sekä Ilveksen myynti- ja tapahtumapäällikkö Lasse Fihl ja Tapparan myynti- ja tapahtumajohtaja Aki Holma sekä kehitysjohtaja Aki Hautamäki. Ravintolakonsepteista kertoo NoHo:n toiminnoista areenalla vastaava o

Tampereen Kannen areena on nyt Nokia Arena19.11.2021 10:05:41 EET | Tiedote

Tampereen Kannen areena ja Nokia ovat tänään allekirjoittaneet viisivuotisen yhteistyösopimuksen sisältäen option viiden vuoden jatkosopimuksesta. Sopimuksen myötä joulukuussa 2021 valmistuva areena on tästä päivästä alkaen Nokia Arena. Vuosittain jopa miljoonaa kävijää palveleva Nokia Arena on rakennettu Tampereen keskustan välittömään läheisyyteen ja se on yksi Euroopan moderneimmista monitoimiareenoista.

Kutsu tiedotustilaisuuteen: Tampereen Kannen areenalta merkittäviä uutisia areenan tulevaisuudesta ja yhteistyökumppaneista pe 19.11. klo 9.4518.11.2021 11:00:00 EET | Kutsu

Tampereen Kannen areena järjestää perjantaina 19.11. klo 9.45–11 tiedotustilaisuuden, jossa kerromme merkittäviä uutisia areenan tulevaisuudesta ja yhteistyökumppaneista. Julkistamme huomisen aikana myös lehdistötiedotteen yhteistyökumppaneita koskevista uutisista. Tiedotustilaisuuteen lisäksi medialla on mahdollisuus tutustua 15.12. aukeavan areenan sisätiloihin ensimmäistä kertaa. Tilaisuus alkaa kokoontumisella Technopolis Yliopistonrinteen ulko-ovien edustalle klo 9.45, josta siirrymme areenalle. Lisäohjeistusta areenalla liikkumiseen annetaan kokoontumisen yhteydessä. Tiedotustilaisuus: 19.11. 9.45–11 Osoite: Technopolis Yliopistonrinteen ulko-ovet Kalevantie 2, Tampere Ilmoitathan osallistumisesta Eini Inhalle: eini.inha@areenatampere.fi , p. 040 6643100. Lämpimästi tervetuloa kuulemaan syksyn hienoimpia uutisia!

Tampereen Kannen areena tukee perheitä jouluna – ruokakassikeräys verkossa ja joulutapahtuma 18.12.17.11.2021 11:30:00 EET | Tiedote

Areenan JOULU -hyväntekeväisyystapahtuma kutsuu erityisesti taloudellisia haasteita kohdanneita perheitä iloisiin kuusijuhliin 18.12. ja vauhdittaa tästä päivästä alkaen ruokakassikeräystä verkossa. Tapahtuman järjestää Tampereen Kannen areena, Tampereen seurakuntien Ruokapankki ja Tampereen kaupunki yhteistyössä areenan ekosysteemin toimijoiden, kuten NoHo Partnersin ja Akun Tehtaan, kanssa. Yhteistyökumppaniksi on mahdollista tulla vielä mukaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme