Insinööriliitto IL ry

Nokia purki luottamusmiehen työsopimuksen lakon seurauksena

Jaa

Ylempien Toimihenkilöiden YTN:n kolmen päivän lakko sai ikävän jälkinäytöksen Nokian Espoon toimipisteellä, kun yhtiö päätti ylempien toimihenkilöiden luottamusmiehen työsuhteen. Nokia näytti tylysti ovea yli 25 vuotta yritystä moitteetta palvelleelle insinöörille, kun se katsoi hänen aiheuttaneen vahinkoa yritykselle.

 Tämä on äärimmäisen törkeä hyökkäys ammatillista järjestäytymistä vastaan. Meidän näkövinkkelistä kyse on Nokian kostosta alkuviikon kolmen päivän lakon johdosta, tuohtunut Insinööriliiton puheenjohtaja Samu Salo sanoo.

Yhtiö väittää luottamusmiehen vahingoittaneen yrityksen toimintaa maanantaina, kun hän erotti vastuullaan olevat laitteet sammuttamalla virrat kytkimistä. Hän uskoi toimivansa oikein, kun laitteille ei ollut lakon aikana tarvetta ja niiden valvonta ei ollut poikkeusoloissa mahdollista.

Luottamusmies ei ollut tietoinen, että samojen kytkinten takana oli muiden ihmisten vastuulla olevia laitteita, joita kaukokäytettiin ulkomailta. Insinööri oli osallistunut verkon rakentamiseen nelisen vuotta sitten ja ylläpitänyt palveluja kytkinten takana. Edellä mainitut, muiden vastuulla olevat laitteet oli liitetty kytkimiin myöhemmin hänen tietämättään.

Insinööriliiton edunvalvontajohtaja Petteri Oksa pitää Nokian työsuhteen purkuperusteita poskettomina.

 Mies on tehnyt koko työuransa yrityksessä, on henkeen ja vereen nokialainen ja yhtäkkiä saa päähänsä ryhtyä sabotoimaan työyhteisöään. Aivan absurdi väite, hän laukoo.

Puheenjohtaja Salon mielestä Nokian toiminta osoittaa ammatillisen järjestäytymisen halveksimista. Hän vannoo, että Insinööriliitto tekee kaikkensa asian hoitamisen eteen.

 Lupaan, että kivikään ei jää kääntämättä. Suosittelemme jo nyt, että kukaan ei hakeudu yritykseen töihin ja siellä työskentelevät miettivät tarkkaan, missä työskentelevät jatkossa. Välitämme viestiä myös kansainvälisille kumppaneille vastaavien suositusten voimaan saattamiseksi. Mahdollisista jatkotoimista, kuten rikosilmoitus, Nokiaan kohdistuva lakko ja työsaarto, päätämme lähiaikana, Salo sanoo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

puheenjohtaja Samu Salo, 040 184 2290
edunvalvontajohtaja Petteri Oksa, 040 577 0644

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Insinööriliitto IL ry
Insinööriliitto IL ry
Ratavartijankatu 2
00520 Helsinki

0201 801 801http://www.ilry.fi

Insinööriliitto on akavalainen ammattijärjestö, johon kuuluu jäsenjärjestöjen kautta 70 000 jäsentä. Jäsenet ovat insinöörejä ja muita tekniikan asiantuntijoita sekä insinööriopiskelijoita. Insinööriliitto tekee työtä parempien työpäivien puolesta.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Insinööriliitto IL ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme