Lapin ELY-keskus

Nopeusrajoituksen alentaminen valtatiellä 21

Jaa

Lapin ELY-keskus alentaa nopeusrajoituksia valtatiellä 21 Enontekiöllä reilun 30 kilometrin matkalla välillä Jatuni-Karesuvanto, Karesuvanto-Markkina, Markkina-Maunu ja Maunu-Sinettä 80 kilometriin tunnissa tien heikentyneen kunnon vuoksi. Alennetulla nopeusrajoituksella pyritään parantamaan tien liikenneturvallisuutta.

Valtatie 21 Iiton kohdalla, kuva Juha Loukusa, kuva on vapaasti käytettävissä
Valtatie 21 Iiton kohdalla, kuva Juha Loukusa, kuva on vapaasti käytettävissä

Nopeusrajoitukset ovat voimassa heti kun rajoitusta osoittavat merkit on asennettu maastoon. Alennettu 80 km/h nopeusrajoitus on voimassa toistaiseksi tien parantamiseen saakka.

Tien vaurioiden vuoksi on edelleen voimassa tilapäinen nopeusrajoitus 60 km/h valtatiellä 21 välillä Vähäniva-Kuttanen 2,8 km matkalla ja Ropinsalmi-Iitto 300 metrin matkalla. Nämä huonokuntoiset kohteet korjataan elo-syyskuun aikana, minkä jälkeen niille palautetaan 80 km/h nopeusrajoitus.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Aluevastaava Juha Loukusa, puh. 0295 037 404, juha.loukusa(at)ely-keskus.fi

Kuvat

Valtatie 21 Iiton kohdalla, kuva Juha Loukusa, kuva on vapaasti käytettävissä
Valtatie 21 Iiton kohdalla, kuva Juha Loukusa, kuva on vapaasti käytettävissä
Lataa

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Lapin ELY-keskus
Lapin ELY-keskus
Rovaniemi: Hallituskatu 3 B (valtion virastotalo)
Kemi: Valtakatu 28

0295 037 000http://www.ely-keskus.fi/lappi

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lapin ELY-keskus

Sinilevää havaittu heinäkuussa myös Lapissa22.7.2021 15:28:33 EEST | Tiedote

Sinileväsamentumia on havaittu heinäkuussa myös Lapissa. Havainnot keskittyvät Etelä- ja Keski-Lapin järviin. Pintavedet lämpenivät kesä-heinäkuun vaihteessa monin paikoin yli 20 ºC:seen, mikä on edesauttanut sinileväesiintymien kehittymistä tyynien poutajaksojen aikana. Valtakunnallisessa leväseurannassa tehdyt havainnot ja Lapin ELY-keskukselle ilmoitetut yleisöhavainnot ovat kuitenkin pääosin koskeneet vähäisiä määriä sinilevää.

Helmi-elinympäristöohjelman maastotyöt ovat alkaneet Lapissa perinnebiotoopeilla ja lintuvesillä7.7.2021 15:44:49 EEST | Tiedote

Lapin ELY-keskus jatkaa inventointeja, hoidon ja kunnostuksen suunnittelua sekä hoidon järjestämistä. Helmi-ohjelmassa inventoidaan arvokkaita elinympäristöjä, jotta säilyneet kohteet löydetään ja niille voidaan suunnitella kunnostusta ja hoitoa. Lapin ELY-keskus etsii myös tekijöitä kohteiden kunnostukseen ja hoitoon. Toimenpiteisiin voi saada uutta luonnonsuojelulain mukaista tukea, jota haetaan alueellisesta ELY-keskuksesta.

Etätyöntekijä yhdistää työn ja rakkauden Lappiin5.7.2021 00:00:00 EEST | Tiedote

Kesän ja syksyn aikana esitellään erilaisia Lapissa etätöitä tekeviä henkilöitä osana Lapin liiton ja Lapin ELY-keskuksen somekampanjaa. Nämä työntekijät ovat halunneet omalla esimerkillään tuoda esiin etätyön tarjoamat mahdollisuudet ja ne tekijät, jotka ovat vetäneet heidät juuri Lappiin työskentelemään paikkariippumattomasti. Kaikkia heitä yhdistää rakkaus Lappiin sekä omaan työhönsä. Etätyö on keino yhdistää nämä tekijät.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme