Nortal Oy

Nortal sopimuskumppaniksi kehittämään HUSin ja Uudenmaan hyvinvointialueiden ICT-arkkitehtuuria

Jaa

Sote-uudistuksen myötä tietotuotannon ja tiedolla johtamisen asiantuntijapalveluiden tarve terveydenhuollossa kasvaa entisestään. HUSin ja Uudenmaan neljän hyvinvointialueen sekä Helsingin kaupungin järjestelmien kehittämisen ja yhtenäistämisen lisäksi tarvitaan kokonaan uudenlaista tiedonhallintaa. Tähän tarpeeseen Nortal tulee vastaamaan HUSin sopimuskumppanina.

Nortal konsultoi ja toimittaa ratkaisuja terveydenhuollon, teollisuuden ja julkisen sektorin organisaatioille.
Nortal konsultoi ja toimittaa ratkaisuja terveydenhuollon, teollisuuden ja julkisen sektorin organisaatioille.

HUS on kilpailuttanut tiedonhallintaan liittyvät asiantuntijapalvelut tavoitteenaan löytää luotettavat ja strategiset kumppanit, jotka pystyvät kehittämään HUSin ja Uudenmaan hyvinvointialueiden – Itä-Uusimaa, Keski-Uusimaa, Länsi-Uusimaa ja Vantaa-Kerava – ja Helsingin kaupungin tietojohtamista monitoimittajaympäristössä sekä tuottamaan skaalautuvia palveluita HUS-erityisvastuualueille.

Nortalin kanssa 16.5.2022 solmittu puitesopimus kattaa HUSin asiantuntijapalveluiden ratkaisuarkkitehti- ja integraatioasiantuntijapalveluiden kokonaisuuden.

“Puitesopimus on Nortalille merkittävä yhteistyön avaus Suomen suurimman julkisen sosiaali- ja terveyspalvelutuottajan kanssa. Ydinosaamistamme on pilvipalveluihin perustuvien teknologioiden hyödyntäminen sekä ekosysteemiarkkitehtuurin kehittäminen. Tätä osaamista tarvitaan yhdistämään ja kehittämään sote-uudistuksen myötä syntyneiden organisaatioiden järjestelmiä”, kertoo Petri Anttila, Nortalin partneri ja terveydenhuollon liiketoiminnasta vastaava johtaja ja jatkaa: ”Olemme todella tyytyväisiä, että pääsemme hyödyntämään osaamistamme HUSin strategisena kumppanina.”

Nortalilla on laaja kokemus merkittävistä julkisista järjestelmäuudistuksista

Nortalilla on Suomessa pitkä ansiolista eri teollisuuden toimialojen ja julkisen sektorin tietojärjestelmien ja digitalisaation kehittämisessä. Nortal on kumppaniyhteistyössä toteuttanut Verohallinnon järjestelmäuudistuksen ja rakentanut OmaVero-palvelua. Vastaavia esimerkkejä kokonaisarkkitehtuurin suunnittelusta ja toteutuksesta löytyy runsaasti, esimerkiksi Virossa Nortal on toimittanut yli 40 prosenttia maan julkishallinnon digitaalisista palveluista ja ratkaisuista.

“Palveluiden nopea saatavuus ja turvaaminen lähellä ihmistä, resurssien järkevä ja tehokas käyttö sekä sujuvat hoitopolut ovat olleet terveydenhuollon isoja kysymyksiä ja digitalisaation ajureita. Olemme jo vuosien ajan kehittäneet terveydenhuoltoon uuden tyyppistä IT-kokonaisarkkitehtuuria, jossa moderneja asiakkuudenhallinnan ja tuotannonohjauksen ratkaisuja kehitetään nykyisten potilastietojärjestelmien ympärille. Sopimuksen myötä haluamme tarjota strategista osaamistamme, jonka avulla HUS pystyy entistäkin paremmin palvelemaan asiakkaitaan ja kehittämään IT-arkkitehtuuriaan”, summaa Anttila.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:
Nortal Oy, terveydenhuollon liiketoimintajohtaja Petri Anttila
Yhteydenotot Nortalin markkinoinnin ja viestinnän Harriet Haras-Refael kautta: +358404824324, harriet.haras-refael@nortal.com

Kuvat

Nortal konsultoi ja toimittaa ratkaisuja terveydenhuollon, teollisuuden ja julkisen sektorin organisaatioille.
Nortal konsultoi ja toimittaa ratkaisuja terveydenhuollon, teollisuuden ja julkisen sektorin organisaatioille.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Nortal Oy
Nortal Oy
Mikonkatu 15 A 3. krs
00100 Helsinki

http://nortal.com/fi

Suomessa yli 35-vuotisen historian omaava Nortal on monikansallinen informaatioteknologiayritys ja strategisen digitaalisen liiketoiminnan konsultti. Ainutlaatuiseen asiakaskokemukseen tähdäten Nortal luo datapohjaisia liiketoimintasovelluksia ja -prosesseja niin julkiselle kuin yksityiselle sektorille Euroopassa, Lähi-idässä ja Pohjois-Amerikassa. Yhtiö työllistää yli 1 700 asiantuntijaa 8 maassa, ja sen asiakaskuntaan kuuluu maailman johtavia telekommunikaatio-, rahoitus-, teollisuus- ja terveydenhuoltoalan yrityksiä sekä julkisen sektorin organisaatioita. Nortal-konsernin liikevaihto vuonna 2020 oli 100 miljoonaa euroa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Nortal Oy

Nortal Suomi vahvistaa johtoryhmäänsä rekrytoimalla IT-alan täsmäosaamista16.12.2021 09:31:45 EET | Tiedote

Strategia- ja IT-alan konsultti Nortal on nimittänyt julkishallinnon liiketoimintayksikön vetäjäksi suurten julkisen ja yksityisen sektorin asiakkuuksien kehittämiseen erikoistuneen Mikko Pitkäsen. Yhtiön strategian mukaisten modernien toimitusmallien ja vahvan liiketoiminta-arvon ratkaisujen tuottamiseksi on Nortaliin perustettu uusi positio, Chief Seamless Officer, jonka ottaa haltuunsa palveluliiketoiminnan kehittäjänä toiminut Asko Ahtiainen. Pitkänen siirtyy Nortaliin Elisalta ja Ahtiainen CGI:ltä.

Tilojen hallinnasta apua terveydenhoidon kustannuksiin22.9.2021 08:00:23 EEST | Tiedote

Informaatioteknologiayritys Nortal on sopinut suomalaisen julkisomisteisen sosiaali- ja terveydenhuollon ICT-yhtiön 2M-IT:n kanssa hankkeesta, jolla tuotetaan sairaanhoitopiirien tilaresurssien hallintajärjestelmä. Asiakas- ja potilastietojärjestelmistä riippumattomaksi tuotannonohjausjärjestelmäksi rakennettava ratkaisu tulee aluksi tukemaan Satakunnan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirien toimintaa ja asiakaspalvelua. Tilojen hallinnan tarkoitus on optimoida sairaaloiden ja terveyskeskusten olemassa olevat tilat ja resurssit siten, että terveydenhoidon asiakkaat saisivat kaikki tarvitsemansa hoidot ja palvelut mahdollisimman sujuvasti ja tilojen käyttöastetta saataisiin nostettua.

Suomalainen verotusjärjestelmä ehdolla maailman parhaiten toteutetuksi jättihankkeeksi8.9.2021 10:16:12 EEST | Tiedote

Projektijohtamisen kansainvälinen kattojärjestö International Project Management Association (IPMA) on nimennyt Verohallinnon Valmis-hankkeen ehdolle vuoden 2021 parhaiten toteutetuksi megaluokan IT-projektiksi. Paikan kolmen parhaan joukossa jo varmistaneen Verohallinnon järjestelmäuudistuksessa oli mukana strategisen digitaalisen liiketoiminnan konsultti Nortal yhdessä FAST Enterprisen kanssa vuosien 2013–2020 aikana. Suomalaisprojekti kilpailee maailman parhaan projektin tittelistä yhdessä iranilaisen öljykenttäohjelmiston ja intialaisen sähkönsiirtojärjestelmän kanssa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme