Novo Nordisk Farma Oy

Novo Nordisk A/S vetää takaisin kaksi erää GlucaGen® –valmistetta Suomessa

Jaa

Novo Nordisk A/S vetää takaisin Suomen markkinoilta kaksi erää GlucaGen® 1 mg -valmistetta (kertakäyttöruiskupakkaus). GlucaGen® 1 mg valmiste on tarkoitettu vakavan hypoglykemian (matala verensokeri) hoitoon insuliinihoitoisilla diabetespotilailla.

A) GlucaGen® -pakkaus, jossa eränumero on löydettävissä punaisen laatikon osoittamasta paikasta B) lähikuva eränumerosta (kuva englanninkielisestä pakkauksesta).
A) GlucaGen® -pakkaus, jossa eränumero on löydettävissä punaisen laatikon osoittamasta paikasta B) lähikuva eränumerosta (kuva englanninkielisestä pakkauksesta).

Espoo, Suomi, 5. syyskuuta ­–Novo Nordisk A/S vetää takaisin Suomen markkinoilta kaksi erää GlucaGen® 1 mg, injektiokuiva-aine + liuotin kertakäyttöruiskussa -lääkevalmistetta. GlucaGen® 1 mg valmiste on tarkoitettu vakavan hypoglykemian (matala verensokeri) hoitoon insuliinihoitoisilla diabetespotilailla.

Novo Nordisk A/S:n tekemän selvityksen perusteella joissakin GlucaGen® 1mg -valmistuserissä on löydetty pieni osuus pakkauksia (0,006 %), joissa kertakäyttöruiskun neula on irronnut. Potilasturvallisuuden varmistamiseksi Novo Nordisk vetää takaisin kaikki pakkaukset kyseisistä eristä lääketukkukaupasta, apteekeista, sairaala-apteekeista, terveyskeskusten lääkekeskuksista ja potilailta Suomessa.

Niiden GlucaGen® 1 mg, Injektiokuiva-aine + liuotin kertakäyttöruiskussa -valmisteiden, joita takaisinveto koskee, eränumerot (Lot) ja viimeiset käyttöpäivämäärät (EXP) ovat:

Lista eränumeroista Suomessa:

Eränumero: FS6X463   viimeinen käyttöpäivä: 08/2018

Eränumero: FS6X910   viimeinen käyttöpäivä: 09/2018

Potilaita pyydetään palauttamaan hallussaan oleva ko. eriin kuuluva GlucaGen® 1 mg pakkaus lähimpään apteekkiin, josta heille annetaan veloituksetta uusi GlucaGen® 1 mg, Injektiokuiva-aine + liuotin kertakäyttöruiskussa -pakkaus. Potilaita pyydetään myös ilmoittamaan mistä tahansa haittavaikutuksesta maksuttomaan asiantuntijapalveluumme joko puhelimitse p. 0800 122 566 tai sähköpostilla novoinfo@novonordisk.fi.

Niiden valmistuserien osalta, joiden eränumeroa EI OLE mainittu tässä tiedotteessa, ei edellytetä mitään toimenpiteitä.

Potilaat tai heitä hoitavat henkilöt voivat itse tarkistaa GlucaGen® -valmisteenpakkauksen eränumerosta, koskeeko takaisinveto heidän lääkettään. Eränumero on painettu GlucaGen® -pakkaukseen oheisessa kuvassa esitetyllä tavalla, nuolen osoittamalla punaisella laatikolla merkittynä.

Novo Nordisk on sitoutunut valmistamaan ja toimittamaan korkealaatuisia valmisteita ja vilpittömästi pahoittelee tapahtunutta sekä takaisinvedosta aiheutuvaa huolta ja epämukavuutta niin potilaille kuin terveydenhuollon ammattilaisillekin. Työskentelemme tiiviissä yhteistyössä lääkeviranomaisten (FIMEA) kanssa potilasturvallisuuden varmistamiseksi ja minimoidaksemme takaisinvedosta mahdollisesti aiheutuvat haitat.

GlucaGen® -valmisteesta

GlucaGen® 1 mg -valmistetta käytetään vakavan hypoglykemian (matala verensokeri) hoitoon, kun diabetespotilas on tajuton tai ei pysty ottamaan sokeripitoista ravintoa suun kautta. Siksi on tärkeää, että GlucaGen®-valmiste toimii ja sitä voidaan käyttää tehokkaasti.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

A) GlucaGen® -pakkaus, jossa eränumero on löydettävissä punaisen laatikon osoittamasta paikasta B) lähikuva eränumerosta (kuva englanninkielisestä pakkauksesta).
A) GlucaGen® -pakkaus, jossa eränumero on löydettävissä punaisen laatikon osoittamasta paikasta B) lähikuva eränumerosta (kuva englanninkielisestä pakkauksesta).
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Novo Nordisk Farma Oy
Novo Nordisk Farma Oy
Bertel Jungin aukio 5
02600 ESPOO

020 762 5300http://www.novonordisk.fi

Novo Nordisk on globaali lääkealan yritys, jolla on yli 90 vuoden kokemus edelläkävijänä diabeteshoidon kehittämisessä. Tämän työn kautta yrityksellä on kokemusta ja osaamista, jota se hyödyntää myös muiden vakavien pitkäaikaissairauksien, kuten hemofilian, kasvuhäiriöiden ja lihavuuden voittamiseksi. Novo Nordiskilla on yli 41 000 työntekijää 75 eri maassa, ja sen tuotteita markkinoidaan yli 180 maassa. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Tanskassa.

Lisätietoa on luettavissa: www.novonordisk.fi ja www.novonordisk.com

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Novo Nordisk Farma Oy

Jaakko Linna Novo Nordisk Farma Oy:n toimitusjohtajaksi6.4.2018 09:00:00 EESTTiedote

Novo Nordisk Farma Oy:n uutena toimitusjohtajana on 2. huhtikuuta 2018 aloittanut kauppatieteiden maisteri Jaakko Linna. Linna tulee Novo Nordiskille lääkeyritys Takedalta, jonka Balkanin toimintoja hän on johtanut viimeiset kolme vuotta Ateenassa. Aikaisemmin Jaakko Linna on toiminut mm. Takedan ja Leiraksen Suomen toimitusjohtajana. Lääketeollisuuden lisäksi Jaakko Linnalla on kokemusta talousjohdon tehtävistä useilta eri toimialoilta. Olen erittäin innostunut uudesta tehtävästäni Novo Nordiskilla. Olen useamman vuoden ajan seurannut läheltä terveydenhuoltoa maassa, jossa potilaiden ja terveydenhuollon ammattilaisten tilanne on erittäin vaikea. Suomessa meillä on hyvä, toimiva järjestelmä ja suhtaudun hyvin optimistisesti mahdollisuuksiin kehittää sitä entistä paremmaksi yhteistyössä muiden terveysalan toimijoiden kanssa, Jaakko Linna tiivistää uuteen tehtäväänsä liittyviä tunnelmia. Novo Nordisk on maailman johtava diabeteslääkkeiden kehittäjä ja markkinoija. Lisäksi Novo Nordisk pa

Diabetes yleistyy, hoitoon tulossa muutoksia20.12.2017 15:07:11 EETTiedote

Diabeteksen yleistyminen Suomessa ja maailmalla jatkuu. Vaikka hoitokulut ovat potilasta kohden laskeneet, monitahoinen sairaus aiheuttaa ihmisille ja terveydenhuollolle suuria haasteita. Erityisesti huonosta hoitotasapainosta johtuvat liitännäissairaudet tulevat yhteiskunnalle kalliiksi. Joulukuun 12. päivä järjestetyssä Kansallisessa diabetesfoorumissa vaadittiin, että sosiaali- ja terveydenhuollon kokonaisuudistuksessa kiinnitetään erityistä huomiota sairauden ehkäisemiseen sekä hoitamiseen. Diabetesliiton teettämän valtakunnallisen rekisteritutkimuksen mukaan lisäsairaudet yli kaksinkertaistavat tyypin 2 diabeteksen kustannukset. Tampereen yliopiston laskelmien mukaan pelkästään diabeetikoiden sairaanhoidon kustannukset ilman avopalveluja olivat vuonna 2011 noin 1,5 miljardia euroa eli noin 9 prosenttia terveydenhuollon menoista. THL:n rekisteritutkimuksen mukaan pääkaupunkiseudulla oli vuonna 2014 jo noin 67 000 diabeetikkoa, mikä vastaa Hämeenlinnan kokoisen kaupungin asukasmäärä

Novo Nordisk kehottaa NovoPen Echo® ja NovoPen® 5 –insuliinikynän käyttäjiä vaihtamaan kynän osan uuteen5.7.2017 14:00:00 EESTTiedote

Novo Nordisk on havainnut, että joissakin tuote-erissä NovoPen Echo® ja NovoPen® 5 –kyniä insuliinisäiliön pidin voi murtua tai rikkoontua, jos se on altistunut tietyille kemikaaleille, esimerkiksi tietyille puhdistusaineille. NovoPen Echo® ja NovoPen® 5 ovat kestokäyttöisiä kyniä, joihin diabetesta sairastava potilas itse vaihtaa käyttämänsä insuliinin säiliön. Kynän turvallisen toiminnan varmistamiseksi Novo Nordisk kehottaa potilaita, joilla on käytössään NovoPen® Echo® ja/tai NovoPen® 5 kyseisistä tuote-eristä vaihtamaan insuliinisäiliön pitimen uuteen, vaikka pidin näyttäisi ehjältä. Pidin saattaa myöhemmin vaurioitua, jos sitä puhdistetaan käyttöohjeen vastaisesti. Vaihdon voi tehdä yrityksen nettisivujen kautta. Kyseiset tuote-erät on listattu alla. Kuvassa on insuliinisäiliön pidin. – Novo Nordisk haluaa näillä toimenpiteillä varmistaa, että potilaan hoito ei vaarannu sellaisessakaan tapauksessa, että potilas on käyttänyt Novo Nordiskin valmistetta käyttöohjeen vastaisesti, tot

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme